Miami

Floridát évente több millió ember keresi fel, hogy kipihenje fáradalmait homokos tengerpartjain, és kedvére szórakozhasson üdülővárosaiban. Kezdje utazását Miamiban!


Miami

Miami úti célok:



Miami

Miami egy világváros, Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén.
A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. A 2007-es becslés szerint 409,719 lakosa van, ezzel a Miami agglomerációs régió legnépesebb városa, ami a hetedik legnagyobb agglomerációs régió az Egyesült Államokban, közel 5,4 millió lakosával. Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon. 2008-ban Miami-ban robbanásszerű építkezési láz kezdődött, a városnak mintegy 24 felhőkarcolója van, melyek közül a legmagasabb, a 240 m Négy Évszak Hotel Torony az államban a legmagasabb, és az Egyesült Államok harmadik legmagasabb épülete. Miami ad otthont Florida állam felhőkarcolóinak 9/10-edének.
A város 2008-ban első lett "Amerika legtisztább városai" listán, mert egész évben tiszta és friss levegője, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak.
Egy neves gazdasági kutató cég szerint a város az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és világszerte ezen a listán a 22. pozíciót foglalja el.

Miaminak van a legtöbb spanyol anyanyelvű lakosa a Nyugati féltekén, Dél-Amerikát leszámítva. 2000-ben a lakosság 66.75%-nak a spanyol volt az anyanyelve, míg az angolt csak 25.45% beszéli első nyelvként. 5.20%-nak a haiti nyelv, míg 0.76% számára a francia az anyanyelv. További beszélt nyelvek még a portugál (0.41%), a német (0.18%), az olasz (0.16%), az arab (0.15%), a kínai (0.11%) és a görög (0.08%). Miami az első az Egyesült Államokban abban is, hogy itt ebben a városban a legmagasabb azon emberek aránya, akik első nyevként nem az angolt beszélik (74.54%).

Több ismert és elismert TV-műsornak ad helyszínt a város, ilyen például a Miami Vice, Kés alatt, a CSI: Miami helyszínelők, a Dexter és a Burn Notice című sorozatok is. Emellett a város megjelenik videójátékokban is: Miamiról van mintázva a GTA sorozat két epizódjának helyszíne is (Grand Theft Auto: Vice City és Grand Theft Auto: Vice City Stories). Számos népszerű filmnek is helyszíne Miami: A sebhelyesarcú (Scarface), Még halálosabb iramban, A Szállító 2, Bad Boys és a Bad Boys 2, Ace Ventura: Az állati nyomozó, Casino Royale.



Forrás: Miami ismertető - Start Utazás




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás