Dél-afrikai Köztársaság

Dél-Afrika az utóbbi években a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a megfizethetõ árak és a látnivalók sokasága miatt érdeklődés középpontjába került.


Dél-afrikai Köztársaság

Dél-afrikai Köztársaság úti célok:Dél-afrikai Köztársaság

A szivárványország
Dél-Afrika az utóbbi években az egyik legjelentõsebb fogadó országa lett a nemzetközi turizmusnak. Ehhez hozzájárultak a jó szállodák, a kiváló infrastruktúra, a kellemes éghajlat, a barátságos emberek, a megfizethetõ árak és a látnivalók sokasága: a csodálatos tájak, a nemzeti parkok hihetetlenül gazdag állatvilága, a különleges vegetáció, az õslakosság egzotikus kultúrája, a történelmi emlékek bõsége és a gyönyörû városok szebbnél szebb épületei. E sokféleség és az itt élõ emberek legkülönfélébb bõrszíne és származása miatt szokták Dél-Afrikát szivárványországnak nevezni.

Belépõdíjak
- Fokváros Két Óceán Akvárium Rand 50,-
- Robben-sziget Rand 100,-
- Hajózás a fókák szigetére Rand 40,-
- Port Elizabeth: Óceanárium Rand 25,-
- Addo Elefánt Nemzeti Park: vadles dzsippel Rand 140,-
- Pilanesberg Nemzeti Park: vadles dzsippel Rand 160,-

Látnivalók
Fokváros a harmadik világ és a fejlett világ keveréke. A város Dél-Afrika legrégibb települése, leginkább csodálatos strandjairól, tengerpartjáról és a hegyeirõlhíres. A legnevezetesebb látnivalók a belvárosban találhatók. A Jóreménység kastély az ország legrégebbi, európaiak által épített épülete. A Dél-Afrika Múzeum dinoszaurusz-leleteirõl és a busmanokat bemutató kiállításáról híres. A Victoria and Alfred Waterfront hangulatos bárjaival, éttermeivel és vadonatúj tengeri akváriumával várja a látogatókat. A Table Mountainra közlekedõ drótkötélpályás felvonó megéri a kicsit drágább viteldíjat, ugyanis a hegytetõrõl szép idõben meseszép kilátás tárul elénk. A hegyen található Kirtenbosch botanikus kert a világ legszebb kertje.

Durban az ország legismertebb tengerparti üdülõhelye, amely nem csak gyönyörû tengerpartjáról, hanem kulturális eseményeirõl, múzeumairól, templomairól és mecseteirõl is híres. A Garden Route a déli tengerparton fut végig csodálatos erdõk, vadvirágos rétek és gyönyörû strandok mentén.

Johanessburg az ország leggazdagabb városa, melynek lakói közül sokan azonban kénytelenek bádogviskókban élni. A város meglehetõsen szegényes, de a dél-afrikai életet itt lehet igazából megismerni.
A Krueger Nemzeti Park a világ egyik legrégebbi és legismertebb parkja. A nagy ötöket, oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat, bölényeket és orrszarvúakat mind megtekinthetjük, ha jókor érkezünk.Forrás: Dél-afrikai Köztársaság ismertető - Start Utazás
Keresés
11 241 utazás 636 706 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak