Ausztrália, az ismeretlen déli földrész, körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 456845
Indulás dátuma:2024.09.03. (K)
Időtartam:15 nap/12 éj
Ár:  1 898 000 Ft / fő (akciós alapár)
Teljes ár:  1 898 000 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Ausztrália
Város: Cairns, Darwin, Melbourne, Sydney

Szállás / program részletes leírásaFedezze fel velünk Ausztrália csodáit! Egy olyan kalandra invitáljuk, ahol az ismeretlen déli földrész minden rejtélye és szépsége feltárul előttünk. Engedje, hogy elvarázsolja az ősi kultúrák és a modern városok egyedi harmóniája, valamint az Óceániai kontinens lenyűgöző természeti tájai.
Ez az utazás nem csupán egy átlagos kikapcsolódást ígér, hanem egy olyan felejthetetlen élményt, amely minden nap új felfedezésekkel kecsegtet. Az ország sivatagi tájaitól az egyedülálló part menti őserdőkön át a Nagy-korallzátony varázslatos víz alatti világáig minden egyes pillanatban különleges kaland részese lehet. Uluru, Kata Tjuta, Darwin, Litchfield Nemzeti Park és az ugró krokodilok, Melbourne, Darwin, Sydney... csak néhány a program során felkeresett nagyszerű helyszínek közül! A legkedvezőbb, legtartalmasabb programra kíváncsi? Akkor itt az alkalom, ragadja meg, s tartson velünk!

UNESCO Világörökségek a program során: Nagy-korallzátony, Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park, Kék-hegység és környéke, Sydney Operaház

Utazás: Budapest – Isztambul – Melbourne, Melbourne – Isztambul – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülőjáratok a program szerint. A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák, 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli

1. nap: Budapest – Isztambul
Délelőtt repülés Isztambulon keresztül Melbourne-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Melbourne
Érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Melbourne
Városnézés MELBOURNE-ben. A városra hosszú évtizedeken keresztül úgy tekintettek, mint a merész, vagány, újgazdag Sydney ellenpólusára, egy elbizonytalanodó, dohos, régi világbéli városra, ahol fontos és számít a rokonság, illetve az iskola hírneve. Napjainkban is fontos itt a polgári hagyomány, de valamelyest már oldódott az elvárás. A modern felhőkarcolók között ma is fellelhetőek a szépen gondozott parkok, az elegáns viktoriánus városmag. Ismerkedés az ország második legnagyobb városával: Szent Patrick katedrális, Cook kapitány háza a Fitzroy parkban, Melbourne Cricket Ground (az ország első számú stadionja, illetve kulturális jelképe), Yarra-folyó parti sétány, Federation tér. Délután kirándulás a PHILIP-SZIGETRE a híres Parádéra, ahol nem emberek lesznek a főszereplők, hanem a tengerből partra úszó törpe pingvinek! Páratlan élményben lehet részünk, amikor sötétedés után kitotyognak a Summerland tengerparton fekvő fészkelő helyeikre. A hab a tortán, hogy még a Koala Természetvédelmi Parkba is ellátogatunk és ha szerencsések vagyunk még kengurukat is láthatunk útközben. Szállás.

4. nap: Melbourne – Darwin
Reggeli után séta a városban. (Queen Victoria piac, Szent Pál katedrális, Flinders állomás stb.) Ellátogathatunk a déli félteke legmagasabb, 285 méter magasságban lévő Skydeck kilátójába, az Eureka Tower 91 emeletes felhőkarcolójában (Belépő a helyszínen fizetendő: kb. 34 AUD/fő). Este repülés a trópusi klímájú Északi-Terület fővárosába, Darwinba. Transzfer a szállodába. Szállás.

5. nap: Darwin
Mai napon megtapasztalhatják Észak-Ausztrália vad szépségét és különleges élővilágát! Irány az Adelaide folyó, ahol az egyórás hajózás alatt a sósvízi krokodilok üdvözlik a csoportunkat, és egy kis bivalyhúsért cserébe bemutatják egyedülálló vadász technikáikat. Innen a LITCHFIELD NEMZETI PARK felé utazunk (időjárás és útviszonyoktól függően!) meglátogatjuk a Florence-vízesést, ahol a dupla vízesés egy magas kiszögelésről zúdul le a mélybe. Szabadidő egy kis fürdőzésre, hűsölésre. Csodás tájak következnek továbbra is. A Tolmer Falls, mely a ritka szellem-, és narancssárga patkódenevérek kolóniáinak otthona, és a Wangi-vízesés szintén lehetőség lesz egy hűsítő mártózásra.
A túra fő látványosság azonban a hatalmas, nem ritkán több méter magas termeszhalmok, a helyi termeszhangyák műve, melyek oly egyenesen állnak, mint a mágneses iránytűk. A park egyik leglenyűgözőbb látnivalója a körülbelül 4-8 méter magas Katedrális Termeszvárak, melyek korát legalább 100 évesre becsülik. Szállás.

6. nap: Darwin – Cairns
Reggeli után séta a városban. Délután repülés CAIRNSBE. A város Queensland tartomány turistaközpontja, üdülőhelye, ma már az ország egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb úticélja. Számos kirándulás indul innen a közeli esőerdőbe, illetve a közeli Korallzátonyhoz. A világon ez az egyetlen olyan hely, ahol a tenger találkozik a parton fekvő őserdővel. Szállás.

7. nap: Cairns – Nagy-korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy-korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során egy csodás fehér homokzátonyon kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt lehetőségünk lesz úszkálni, sznorkelezni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. A kis szigeten páratlan madárvilág található, mely szigorúan védett! Szállás.

8. nap: Cairns – Kuranda
A kaland folytatódik: kirándulás a dzsungelbe! A világ egyik leghosszabb őserdei utazási élménye, egy 7,5 km hosszú zárt kabinos drótkötélpályás libegőzés vár Önökre a 130 millió éves eredeti állapotában megőrzött Barron Gorge nemzeti park esőerdője felett. Útközben két érdekes megállónál kiszállhatunk és gyönyörködhetünk a tájban. Kuranda az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon. Lehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Utazás 15 alagúton és 55 hídon át nosztalgia panorámavonattal az őserdőn keresztül KURANDÁ-ból CAIRNS-be. Az út során pompás kilátás nyílik a dús vegetációra, a Barron-, és a Stoney Creek vízesésekre. Szállás.

9. nap: Cairns – Sydney
Délelőtt repülés SYDNEYBE. Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. Séta idegenvezetőnkkel a belvárosban (Darling Harbour, Kínai negyed, Hyde Park stb.). Szállás.

10. nap: Sydney
A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Hyde Park, Szent Mária Katedrális, Parlament, Kikötői-híd, Watsons-öböl, Bondi tengerpart. Délután folytatjuk az ismerkedést SYDNEY városával. Felkeressük, az immár UNESCO világörökséggé nyilvántartott, a város jelképévé vált Operaházat („szimfónia betonból”) és egy túra keretén belül megcsodáljuk belülről is a város leghíresebb vitorláit. Ezután sétálunk a Királyi Botanikus kertben és a The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyedben is (a történészek szerint itt született meg Ausztrália). Szállás.

11. nap: Sydney – Kék-hegyek – Featherdale Vadaspark – Sydney
Reggeli után elsőként látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok látványa is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.). Továbbutazás a BLUE MOUNTAINS hegységbe. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található különleges természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 méter magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon”-jaként is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, az Echo Point, Katoomba-vízesés, és a Jamison-völgy. Szállás.

12. nap: Sydney – Ayers Rock
Délelőtt repülés a RED CENTRE-BE, az ország Vörös Központjába, ahol a világhírű, misztikus monolit az AYERS ROCK található. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az Anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga-hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szurdok szokatlan szikla alakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

13. nap: Ayers Rock – Melbourne
Kora reggel (csomagolt reggeli) már indulunk is megcsodálni a festői napfelkeltét az ULURU-nál. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A csodás természeti jelenség után sétát teszünk az Uluru lábainál fekvő tanösvényeken, majd a Kulturális Központot is megtekintjük, ahol vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból. Délután transzfer a repülőtérre, repülés Melbournebe. Szállás.

14. nap: Melbourne – Isztambul
Reggeli után szabadidő, lehetőség van egy kis vásárlásra, kikapcsolódásra, mielőtt elbúcsúzunk Ausztráliától. Délután transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Isztambul – Budapest
Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre a délutáni órákban.Tudnivalók az árról

Teljes ár: 1.975.000 Ft (1.425.000 Ft + 550.000 Ft illetékek, csomagdíj és belföldi repülőjegyek)

AKCIÓS ÁR: 1.898.000 Ft, aki április 15-ig befizeti az előleget

Egyágyas felár: 395.000 Ft     

Min. utaslétszám: 19 fő                                                                                    

Árfolyam: 230 Ft / AUD

Garanciafelár: 16 – 18 utas esetén = 200 AUD   
A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza! (kiv: Skydeck)

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás díja: 3 %.  
A BBP biztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 200 AUD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

 

 
Töltődik a foglalási lap
Keresés
8 701 utazás 217 758 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás