KUBAI MOZAIK

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 401447
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kuba
Város: Varadero

Szállás / program részletes leírása



Csoportos körutazás és üdülés magyar idegenvezetővel
Havanna - Vinales-völgy - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero - Havanna
Kuba egy külön fogalom és életérzés, egy élő legenda, melynek varázsa megfoghatatlan. Kubában járva az ember megtanulja észrevenni az apró szépségeket is ebben a teljesen más ritmusban élő világban. Kuba gyarmati városai nem változtak az idők során, hangulat és építészetük lenyűgöző, s az óvárosi utcákon járva a házak megkopott homlokzata még őrzi a múlt aranyló ragyogását.Kuba kétségkívül egyik legnagyobb vonzereje a sok mesés szépségű strand, ám a partokon kívül érdemes a sziget belsejében is barangolni, ahol változatos tájak fedik fel titkaikat. Krokodilos mocsárvidékek, elhagyott kávéültetvények, boglya alakú sziklák, rettenthetetlen hegyek, zöldellő dohányültetvények és indián barlangok váltakoznak ellentmondásokkal teli vidékein.A kubai dallamok a szívet szólítják meg, s segítenek érteni és érezni ezt a varázslatos és szenvedélyes világot.

1. nap Budapest - Havanna
Kora reggel elutazás Budapestről Kubába, egy átszállással. Megérkezés Havannába a délutáni órákban. Transzfer a repülőtérről a szálláshelyre. Vacsora egyénileg. Szállás Havannában.

2. nap Havanna
Reggeli után egész napos, panorámás és gyalogos városnézés Havanna legfőbb nevezetességeivel: a Capitolium, a Paseón található villák, a Malecon tengerparti sétány, a Plaza San Francisco, a Tőzsde palota, az Assisi Szent Ferenc templom. Ismerkedés a Havanna Club Rum Múzeumban a rumkészítéssel, a cukornád-termesztés és -feldolgozás lépeseivel, majd koktélkóstolási lehetőség. Később gyalogos felfedező túra az óvárosban: a Plaza de Armas, a Kormányzói palota, a Katedrális tér, a Plaza Vieja megtekintése, továbbá a Hotel Ambos Mundos (kívülről), a La Bodeguita del Medio - Hemingway egyik törzshelye is lencsevégre kapható. Később old timer autókkal a város további látnivalóinak felfedezése: a Forradalom tere, a Jose Marti emlékmű, a Forradalmi Múzeum kívülről, ahol a híres Granma hajó található, melyről 1956-ban Fidel Castro partra szállt a Disznó-öbölben, hogy forradalmi gerillaharcot indítson. A nap során ebéd egy tipikus, helyi kubai étteremben. Vacsora egyénileg. Szállás Havannában.

3. nap Havanna - Vinales-völgy - Havanna
Egész napos kirándulás ebéddel az ország nyugati részére, Pinar del Rio tartományba (kb. 170 km), ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellenek. Látogatás az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított festői Vinales-völgybe, amely boglya alakú szikláival és természeti szépségével páratlan látványt nyújt, majd ismerkedés a világhírű kubai szivar készítésével egy dohányültetvényen. Később a Mural de la Historia gigantikus sziklafestmény megtekintése, majd ebéd és szabadidő az egyedülálló környék felfedezésére. Késő délután visszautazás Havannába. Szállás Havannában. Vacsora egyénileg.

4. nap Havanna - Guama - Cienfuegos - Trinidad
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd utazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a Zapata félszigetre. A Nemzeti Park fő látványossága Guama, ahol Kuba legnagyobb krokodilfarmja található, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetőek meg az óriáshüllők. A következő állomás Cienfuegos, Kuba elbűvölő gyarmati városkája, mely az UNESCO Világörökség része. Rövid panorámás és gyalogos városnézés Cienfuegosban: a Palacio de Valle palota, a katedrális, a Jose Marti tér a régi Thomas Terry színház megtekintése kívülről. Ebéd a program során helyi étteremben. Továbbutazás Trinidadba, este a szállás elfoglalása Trinidadban, all inclusive ellátás.

5. nap Trinidad
Félnapos városnézés a Karib-tenger partjára épült Trinidadban. A szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint ötszáz éve alapított kubai város egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fönn az eltelt több száz év alatt, Kuba egyik igazi ékköve. Trinidad főbb látnivalóinak megtekintése: a La Santissima Trinidad tér, a Plaza Mayor, a Contra Bandido torony, a Canchanchara bár. Délután pihenés a Karib-tenger partján all inclusive ellátással.

6. nap Trinidad - Santa Clara - Varadero
Reggelit követően kijelentkezés, majd elutazás Varaderóra. Útközben az első megálló a `cukormalmok völgye”. Látogatás egy cukornádültetvényen, melynek 7 emeletes tornyáról csodálatos panoráma nyílik a környező ültetvényekre. Majd megálló Santa Claraban, az 1691-ben alapított városban, melynek fő vonzereje a Che Guevara Emlékmúzeum, ahol a forradalmár fényképeit és személyes tárgyait mutatják be. 1988-ban emelték az emlékművét, a városban aratott győzelmének 30. évfordulójára. A Che Guevara által megrohamozott páncélvonat ma emlékhely. Délután a szállás elfoglalása Varaderón, all inclusive ellátással.

7-8-9. nap Varadero
Üdülés, pihenés a tengerparton `all inclusive” ellátással. Sportolási lehetőségek: kajak, vízibicikli, szörf. A szállodák napközben animációs programokat, esténként szórakoztató műsorokat szerveznek a vendégeknek.

10. nap Varadero - Havanna
Reggeli, majd kijelentkezés a szobákból, később utazás Havannába. Amennyiben a menetrend és a nyitvatartási idő lehetőséget ad rá, útközben Hemingway házának meglátogatása. A Finca Vigia régi szépségében tündököl, szobái az eredeti berendezést megőrizve idézik meg a Nobel-díjas író életének talán legszebb időszakaszát. A program kb. 1 hónappal utazás előtt kerül pontosításra. Utazás a havannai repülőtérre, késő délután hazautazás Budapestre egy átszállással.

11. nap Budapest
Megérkezés Budapestre a késő esti órákban.Minimum létszám: 13 fő



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás repülőgéppel Budapest - Havanna - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszakai szállás Havannában és 2 éjszakai szállás Trinidadban helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodákban, 4 éjszakai szállás Varaderón helyi ötcsillagos kategóriájú szállodák kétágyas szobáiban
  • Havannában reggelis ellátás, a körutazás alatt 3 ebéd, Trinidadban és Varaderón all inclusive ellátás
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
Külön fizetendő:
  • kubai turistakártya (vízum) díja
  • helyszínen fizetendő szervizdíj
  • baleset-, betegség és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás