A varázslatos Bali

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 339076
Indulás dátuma:2024.09.15. (V)
Időtartam:11 nap/10 éj
Ár:  699 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  899 000 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:5*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Indonézia (Bali, Jáva)
Város: Sanur, Kuta, Ubud

Szállás / program részletes leírása



Bali szigete az indonéz szigetvilág igazi gyöngyszeme, az utazók kedvence. A festői rizsteraszok és tengerpartok, a misztikus templomok, a vulkánok, a mindig mosolygó helyiek, a sziget semmivel nem összehasonlítható atmoszférája elvarázsolja és feltölti a látogatókat. Néhány napot eltöltünk Ubudban, a sziget kulturális központjában, melynek közelében rengeteg egyedülálló látnivalót fedezünk fel: a Szent Majomerdő dzsungele és a templomot védelmező makákók, a festői rizsteraszok, a misztikus templomok. Az utolsó napokat pihenéssel töltjük a tengerparti Nusa Dua finom homokú tengerpartján.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
  • Kedvező menetrend az Emirates járataival
  • A részvételi díj tartalmazza a belépőket
  • Szállás kiváló szállodákban, nyaralás trópusi környezetben

Programok:

szeptember 15. vasárnap
Elutazás Budapestről egy átszállással az Egyenlítőtől 8 fokra délre található Bali szigetére (Budapest-Dubaj 16:00-23:20, Dubaj-Denpasar 03:25-16:35).

szeptember 16. hétfő
Megérkezés után transzfer Ubudba, a paradicsomi környezetű kulturális és művészeti központba, ahol három éjszakát töltünk. A balinéz és modern stílust ötvöző gyönyörű, buja trópusi környezetben fekvő Anandadara Ubud Resort & Spa 4* a város központjától autóval 10 percre található, a rizsteraszok közelében.  Úszómedence, étterem, bár, wellnessközpont tartozik szolgáltatásaihoz. A tágas erkélyes szobák telefonnal, tv-vel, minibárral, tea- és kávéfőzővel, hajszárítóval felszereltek.
Szállás Ubudban: Anandadara Ubud Resort & Spa 4*.

szeptember 17. kedd
Egész napos kirándulás: elsőként a Szent Majomerdőt keressük fel, ahol a dzsungelben sétálunk a templomromok között, melyeket az itt élő majmok védelmeznek. Vigyázzunk értékeinkre - lehet, hogy a napszemüvegünket csak néhány banán ellenében kaphatjuk vissza! Következő megállónk a Tegallalang rizsterasz, ahol a káprázatos látvány mellett a "subak"  öntözőrendszerrel is ismerkedhetünk - amit a Világörökség részévé nyilvánítottak. Ezután a Tirta Empul templomot látogatjuk meg, ahol a szent forrásból táplálkozó medencékben tisztulnak meg a hívek, majd  felkeressük az őslakosok által lakott hagyományos falut, Penglipurant, ahol a balinéz kultúrával és szokásokkal ismerkedünk, és itt is költjük el ebédünket. A nap zárásaként a a Tegenungan vízesést nézzük meg. Szállás Ubudban: Anandadara Ubud Resort & Spa 4*.

szeptember 18. szerda
Elsőként Mengwibe utazunk, ahol a Taman Ayun templomot nézzük meg, majd nyitott tetejű Volkswagen oldtimerekkel megyünk a csodálatos buja őserdei környezetben található Batukaru templomhoz. Ebéd után a sziget legszebbjének tartott Jatiluwih rizsteraszokat fedezzük fel - itt ebéd után egy másfél órás gyalogtúrát teszünk a rizsföldeken. Festői tájakon vezet az utunk vissza - immár busszal - Ubudba. Szállás Ubudban: Anandadara Ubud Resort & Spa 4*.

szeptember 19. csütörtök
Szabadidő Ubudban. 

Fakultatív kirándulás Kelet-Balira: 80 USD/fő (helyszínen fizetendő). A sziget keleti részére utazunk. az Agung vulkán által uralt vidékre. Látogatás a balinéz hinduk  legfontosabb szent helyén, a Besakih templomegyüttesben, mely a vulkán déli lejtőjén található. 23 egymással kapcsolatban álló templom épült itt sok száz évvel ezelőtt, a kilátás tiszta időben csodálatos a környező hegyekre, rizsteraszokra és az óceánra. Innen az egykori királyi palotához, a Tirtaganggához vezet útunk, mely csodálatos kertje elbűvöli a látogatót. A szent forrásból táplálkozó medencék és környékük a balinéz kertművészet egyik legszebb alkotása.  Ezután Tengananba,  a balinéz őslakosok (Bali Aga) birodalmába vezet az út. A Bali Agák szigorúan követik őseik hagyományait, viszonylagos izolációban élnek. Az itt készült bonyolult dupla ikat technológiával készült szőttes világhírű. A kirándulást a Goa Lawah templomnál zárjuk, melynek érdekessége, hogy a szentély mögötti barlangban rengeteg denevér él, melyek a legenda szerint a szentélyben élő mítikus óriáskígyónak szolgálnak élelemként.

Szállás Ubudban: Anandadara Ubud Resort & Spa 4*.

szeptember 20. péntek
A sziget déli részére, Nusa Duába indulunk; útközben megtekintjük Bali egyik legismertebb látnivalóját, a tengerből kiemelkedő sziklán épült Tanah Lot templomot, majd szabadidő a szörfösök kedvenc városában, Kután - ha vásárolni szeretnénk, itt találjuk a legjobb árú szuveníreket. Megérkezünk az arany homokos tengerparton épült szállodánkba, ahol öt éjszakát töltünk.  
Az ötcsillagos Ayodya Resort gyönyörű buja, trópusi környezetben épült Nusa Dua tengerpartjára, tíz percre a legközelebbi bevásárlóközponttól. Öt étterem, hatalmas lagúna jellegű medence, wellnessközpont, sportolási lehetőségek egészítik ki a szolgáltatásokat. A szobák a csodálatos kertre néznek, erkélyesek, légkondicionáltak, minibárral, széffel, tea- és kávéfőzővel felszereltek. 
Szállás: Ayodya Resort 5*.

szeptember 21. szombat - szeptember 23. hétfő
Egész napos pihenés a tengerparton. Szállás: Ayodya Resort 5*.

Fakultatív hajós kirándulás Nusa Penidára: 130 USD/fő.  Három csodálatos tengerparton töltjük a napot a közeli Penida szigeten. Gyorshajóval kelünk át a szigetre, majd felfedezzük a sziget három legszebb partját:  a képeslapokból ismert Kelingking partot, majd az Angel Billabong sziklaformációkban gyönyörködhetünk a Broken Beachnél. A Crystal-öbölben napozhatunk, fürdőzhetünk és sznorkelezhetünk (a felszerelést az ár nem tartalmazza).

Fakultatív kirándulás az Uluwatu-templomhoz,  Kecak-táncelőadás és vacsora Jimbaran tengerpartján: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő). Délután a festői tengerparti sziklán épült Uluwatu-templomhoz indulunk. A felejthetetlen színekben pompázó naplemente a legendás Kecak-táncelőadás alatt ér minket, utána a tengerparti homokra kitelepült romantikus étteremben tengeri herkentyűket vacsorázunk.

Egész napos kirándulás Észak-Balira: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő). Kora reggel indulunk a sziget északi részének felfedezésére. Első megállónk a Bratan-tó felett magasodó hegyvidéken a Wanagiri kilátó, ahonnan csodás látvány tárul elénk a környező hegyekre és a tóra. Továbbutazunk a Banyumala ikervízeséshez, ahova 15-20 perces gyaloglás után érkezünk meg (a lépcső csúszós lehet, jó fizikai állapot szükséges a táv megtételéhez). A paradicsomi környezetben található természetes medence hűs vizében feltétlenül mártózzanak meg! Ebéd egy helyi étteremben, majd tovább utazunk a Handara kapuhoz, ami a fotókról biztosan ismerős lesz – a zöld környezetben magasló hindu kapu igazából egy golfpálya bejárata. A napot a Bratan tó partján fekvő Ulun Danu úszótemplomnál zárjuk mely a balinéz templomépítés szép példája. A szállodába este érkezünk vissza.

szeptember 24. kedd
Szabadidő a szállodában (a szobák este nyolc óráig állnak rendelkezésre), majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Budapestre egy átszállással (Denpasar-Dubaj 00:05-05:25).

szeptember 25. szerda
Továbbutazás Budapestre (Dubaj-Budapest 10:30-14:25).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy oda-vissza az Emirates járatain Budapest-Denpasar útvonalon átszállással, turista osztályon
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg), egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyász (max. 8 kg) minden járaton
  • Szállás 4 éjszakára Ubudban, az Adandadara Resort & Spa  Hotelben, kétágyas szobában
  • Szállás 4 éjszakára Nusa Duán, az Ayodya Resort kétágyas kertre néző szobáiban
  • Reggeli
  • Két ebéd a kirándulások alatt
  • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervizdíj : 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)
  • Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 12 000 Ft/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő
  • Turistaadó: 150 000 IDR (10 USD), előre online vagy a helyszínen a szigetre való belépéskor fizetendő
  • Idegenforgalmi adó: 150 000 IDR (10 USD/fő)

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Repülőjegy oda-vissza az Emirates járatain Budapest-Denpasar útvonalon átszállással, turista osztályon
  • Személyenként egy feladott poggyász (max. 23 kg), egy kis- és egy nagyméretű kézipoggyász (max. 8 kg) minden járaton
  • Szállás 4 éjszakára Ubudban, az Adandadara Resort & Spa  Hotelben, kétágyas szobában
  • Szállás 4 éjszakára Nusa Duán, az Ayodya Resort kétágyas kertre néző szobáiban
  • Reggeli
  • Két ebéd a kirándulások alatt
  • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a teljes út során


Külön fizetendő:
  • Javasolt szervizdíj : 50 USD/fő (helyszínen fizetendő)
  • Vízumdíj: 500 000 IDR (kb. 12 000 Ft/fő), érkezéskor a helyszínen fizetendő
  • Turistaadó: 150 000 IDR (10 USD), előre online vagy a helyszínen a szigetre való belépéskor fizetendő
  • Idegenforgalmi adó: 150 000 IDR (10 USD/fő)
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás