Mexikó, Cancun: Mini Yucatán Körút 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 255939
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:nyaralás

Ország: Mexikó
Város: Cancun

Szállás / program részletes leírása



A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA

Repülőjegyet az Air France légitársaság menetrend szerint közlekedő járataira (napszaknak megfelelő fedélzeti ellátással). Személyenként 1 db feladott poggyászt (maximum 23 kg), személyenként 1 db kézipoggyászt (maximum 8 kg), 7 éjszaka szállást helyi 3 és 4 csillagos szállodákban, Cancunban félpanzió majd a tengerparton all inclusive ellátást, transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel, a látványosságok belépőjegyeinek árát, valamint a helyi idegenforgalmi adókat. A részvételi díjban szereplő menetrendszerinti repülőjegy ára, meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, a helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja. A menetrendszerinti repülőjegyek speciális lemondási/módosítási feltételei miatt az ÁSZF-től eltérő feltételek érvényesülnek: a repülőjegyek kiállításuk után nem visszatéríthetők és nem módosíthatók, illetve az előleg összege magasabb lehet!

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

PROGRAM: 1. nap
Elutazás Budapestről az Air France légitársaság menetrendszerinti járatával Párizsba. Az átszállás után továbbutazás Cancunba. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd vacsora. Szállás Cancunban, a belvárosban.

2. nap
Reggeli a szállodában, majd a Yucatán félsziget és a világ egyik legismertebb látványossága a mai nap fő programja: Chichen Itza a maják és toltékok romvárosa. A régészeti terület közepén magasodó piramis messzeföldről vonzza a kíváncsi utazókat. Délután egy víznyelő, vagyis cenote felkeresése. Ezeknek a furcsa földtani képződmények szeszélyes működése civilizációk sorsát határozták meg, ugyanis természetes ivóvízforrásként szolgáltak a város lakói számára. Koraeste visszautazás, majd vacsora. Szállás Cancunban, a belvárosban.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás a maják világába! Első állomás Coba régészeti területe, ahol a páratlan emlékek legtöbbje még mindig feltárásra vár! A város Chichen Itzá előtt a térség központja volt. Majd délután Tulum romvárosát keressük fel, amely különlegessége, hogy egyedüliként a tengerparton épült. Számtalan képeslapon elevenedik meg a látvány, ahogy az ősi romok alatt a türkiz óceán és a hófehér homokú tengerpart találkozik. Koraeste visszautazás, majd vacsora. Szállás Cancunban, a belvárosban.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. A délelőtt folyamán városnézés Cancuban, a 20 km-es földnyelven sorakozó szállodák környékének megtekintése. Délután továbbutazás a Maya Riviérára, ahol a tengerparti pihenés várja utasainkat! A partszakasz egyik legkedveltebb városa (Puerto Aventuras) mellett található a kiemelkedően jó szolgáltatásokat biztosító, szálloda, amely közvetlenül az óceán hófehér homokos partján fekszik. A Barcelo Maya Grand Resort all inclusive szolgáltatásai miden igényt kielégítenek. Medencék, bárok, éttermek, kitűnően felszerelt fitnessz terem és persze a leírhatatlan színekben pompázó óceán! Szállás all inclusive ellátással, Puerto Aventurasban.

5-6-7. nap
Egész nap pihenés, szabadidő az óceán parti szállodában, all inclusive ellátással. Szállás Puerto Aventurasban.

8. nap
Délelőtt kijelentkezés a szobákból, de utasaink az esti elutazásig, továbbra is a szálloda all inclusive ellátását élvezhetik (csomagszobák állnak rendelkezésre). Délután a menetrendnek megfelelően transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban indul az Air France légitársaság Cancun - Párizs járata, éjszaka a transzatlanti járat fedélzetén.

9. nap
A menetrend szerint érkezés Párizsba dél előtt. Rövid átszállási idő után továbbutazás Budapestre, hazaérkezés a menetrend szerint délután.

FONTOS TUDNIVALÓK AZ UTAZÁSSAL KAPCSOLATBAN:

Kiutazás:

Csoportjaink az Air France légitársaság menetrendszerinti járataival utaznak, amelyeken a napszaknak megfelelő fedélzeti ellátást kapnak utasaink. A járatok tervezett menetrendje a következő:

Budapest - Párizs 06:00 - 08:30
Párizs - Cancun 12:00 - 17:15

Cancun - Párizs 19:30 - 11:05#1 (érkezés másnap)
Párizs - Budapest 13:20 - 15:30

Étkezés:

Cancunban félpanzió (reggeli és vacsora), a Maya Riviérán all inclusive ellátás.




Egészségügyi tudnivalók:

Mexikóban az európai utazókat több kellemetlen egészségügyi meglepetés is érheti, ugyanis az ottani higiénés feltételek nem az általunk megszokottak. Nincs különösebben több kosz, szemét, mint a világ más tájain, de olyan kórokozókkal találkozhat az ember, amire jobb előre felkészülni. A Hepatitis A és B védőoltások javasoltak (de nem kötelezők) a térségbe utazók számára, ezzel kapcsolatban kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a következő intézménnyel: Országos Epidemiológiai Központ, Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont. Internetes elérhetőségük:

http://www.oek.hu/oek.web?to=2484&nid=209&pid=1&lang=hun

Valamint nagyon fontos, hogy az ivóvíz európai gyomor számára nem fogyasztható! Mindenképpen kerülni kell az ivóvízzel történő bármilyen érintkezést. Fogmosáshoz is kizárólag palackozott vizet használjanak!

A programunkban szereplő étkezések olyan éttermekben és szállodákban zajlanak, ahol az ételek minősége garantált. Az egyéni gasztronómiai kalandozás esetén, a kétséges minőségű kifőzdék, utcai árusok ételei komoly egészségügyi problémákat rejthetnek. Ezeket a nyugodt és problémamentes utazás érdekében javasoljuk kihagyni.

Fontos megjegyezzük, hogy tilos és büntethető a közterületen történő alkoholfogyasztás.




Vám, vízum, be- és kiutazási feltételek:

Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be Mexikóba turistaként.

A turistaként való tartózkodás feltételei: érvényes útlevél a tartózkodás teljes idejére, maximum 180 napig tartó tartózkodás 1 éven belül, vissza vagy tovább utazásra szóló repülőjegy. A beutazáskor a határon úgynevezett migrációs kártyát (FMM-t) kell kitölteni, amit az országba lépéskor lepecsételnek. Kilépéskor ezt a kártyát fel kell mutatni. Elvesztése pénzbüntetéssel jár és a kiutazáskor ismételt kitöltése kötelező.

Amennyiben valaki be- vagy kilépéskor 10.000 USA dollár értéket meghaladó értéket tart magánál valutában vagy értékpapírban, még ha tranzitátutazó is, köteles azt a helyi vámhatóságoknál a reptéren vagy a határátkelőhelyen bejelenteni. Az országból TILOS kivinni kaktuszt, régészeti értékeket, aranyat (nem ékszer formában), illetve korallt.

Mexikóba tilos nyers hús, friss sajt, friss, nyers gyümölcs, virág és zöldség, házi készítésű élelmiszer, vetőmag és egyéb szaporítóanyag, föld, rákfélék behozatala. Egyéb élelmiszereknél célszerű, ha azokat bontatlan csomagolásban hozzák be, és csomagoláson olvashatóan, lehetőleg spanyolul vagy más világnyelven szerepelnek az összetételre, fogyaszthatósági időre és származási helyre vonatkozó adatok.




Időjárás:

A hatalmas kiterjedésű ország változatos időjárást produkál, de körutazásunk során, a meghirdetett időpontokban inkább csak egy változatra kell készülni. A Yucatán-félszigeten nagyon kellemes nyári idő várja utasainkat, 27C fokos napközbeni hőmérséklettel, sőt a levegő éjszakára sem hűl le. Nagyon fontos, hogy amint kisüt a nap, azonnal 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Ráadásul ez nem csak a tengerparton, de a szárazföld belsejében is, igen erős UV sugárzással párosul. A meglátogatásra kerülő tájakon csapadékra minimális esély van a meghirdetett időpontok alatt.

Nagyon fontos napközben a folyamatos folyadékpótlás, ugyanis a kellemesen szeles időben nem érződik a nagy meleg. A kiszáradás első jele a fejfájás, ilyenkor gyorsan ásványvízzel kell pótolni az elveszett folyadékot, ezért mindig legyen kéznél ásványvíz.




Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban lehetőség van kedvezményes (nálunk nincs Európán kívüli és korosztályos felár) baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.




Diplomáciai képviseletek:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége és Konzuli hivatala:

Cím: Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapultepec Delegación Miguel Hidalgo, Ciudad de México 11000 México ; Telefon: + 52 55 5596 1822, vagy 5596 0523 ; Konzul: dr. Nagy Balázs ; E-mail: mission.mex@mfa.gov.hu ; Honlap: mexikovaros.mfa.gov.hu ; Ügyfélfogadás: kedd és csütörtök: 9.00 - 13.00




Hivatalos pénznem:

Az ország valutája a peso, jele MXN (1 USD = 21 MXN ; 1 EUR = 24 MXN ; 1 MXN = 14 HUF). A hitelkártyák elfogadottak. A városokban viszonylag könnyen találni pénzváltókat. Sok helyen (boltok, éttermek) elfogadják közvetlenül az USD-t is, ez már nem mondható el az Euróról. Mindenképp amerikai dollárt érdemes vinni Mexikóba.




Hivatalos nyelv:

Az ország hivatalos nyelve a spanyol, de sok helyen beszélnek angolul és angol nyelvű feliratok is segítik a turistákat.




Elektromos áram:

110 V, a magyar normától eltérő feszültség és aljzatok. Átalakítót mindenképp érdemes már itthonról vinni, mert a szállodai recepciókon csak korlátozott számban (pár darab) áll rendelkezésre.




Telefon:

A nemzetközi roaming díjak kiemelkedően drágák, ezért inkább érdemes a WIFI eléréssel biztosított, így ingyenes kommunikációs lehetőségekkel (Messenger, Viber, WhatsApp, stb.) tartani a kapcsolatot az itthoniakkal. Kérjük, hogy az utazás előtt mindenképp vegye fel a kapcsolatot mobilszolgáltatójával, hogy az aktuális forgalmazási díjakról pontos tájékoztatást kapjon.




Borravaló, szervízdíj:

A helyi idegenvezető és a sofőr elvárja a borravalót a turistáktól. Ennek irodánk által javasolt összege 7 USD / nap / utas.




Öltözködés:

Ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre egy melegebb ruhadarab. Nagyon fontos, hogy a napsütés igen erős, az UV sugárzás miatt percek alatt le lehet égni. Megfelelő napozás előtti készítményekkel még a városnézések során is készülni kell, de az óceánparton erre különösen ügyelni kell.




Fekvése: 3 éjszaka szállás Cancun, belvárosban
Hotel ADHARA,vagy hasonló

4 éjszaka szállásPuerto Aventuras, Maya Riviera
Hotel BARCELOMAYA GRAND RESORT, vagy hasonló

Helyi besorolásszerinti 3-4 csillagos szállodák

A fenti hoteleknevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szálláslistát indulás előtt küldjük meg.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás