Beszámoló


A szépség és a szörnyeteg országa Bulgária !


Kurcy (3) beszámolója
szerkesztés alatt


Értékelés: 0*

Földrajzi elhelyezkedés, szállás: Napospart, Bulgária

Téma: Bulgária napospart

Utazás időpontja: 2009.07.13 - 2009.07.24



Kedves Nyaralni szándékozó!

Istmételten nyári nyaralásunkról leírnám véleményemet ahogy tettem 2008-ban lloret de mar -ban töltött vakációról is.

Bevezetésként:

Idén a gazadsági válság elért minket is így nagy kirívó nyaralást nem engedhettünk meg magunknak! Elsőként vérbeli horgász és igazi magyarként úgy gondoltam a Gyékényesi kavicsbányatavon fogunk eltölteni egy hetet barátnőmmel ... Keresgéltünk szállást osztottunk szoroztunk és megdöbbentünk, mivel egy napra egy kis házikócska 13 ezer Ft lett volna kettőnknek, és hol a kaja, az engedély meg a többi... Ezen felháborodva mondtam azt hogy félreteszem a büszkeségem és ennyiért tengerparton fogunk nyaralni ha belefeszülök is...

Az események:

Nekiültem felkutatni hova is menjünk nyaralni több lehetőség is szóba jött amikor egyszer csak kirívóan alacsony áron mindössze 29990 Ft-ért találtam egy Bulgáriai nyaralást naposparta ( 10 nap 7 éj ) Morska Graciaba avagy Sea Grace ahogy kiderült. 2.nekifutásar sikerült lefoglalnom az utat a kaposvári car tourban nem voltak a helyzet magaslatán így a jól bevált Dóm touristnál tudtam lefoglalni az utat a Robinson Tours szervezésében . Nos az út maga 24 óra volt megérkezésünkkor 5 szoba volt szabad időben érkeztünk nagyon így egy picit várni kelett de a 60 ember az 5 szobában és a biliárdszalonban lepakolhatta a csomagjait. A szobákkal volt utána pici kavarc de megbocsátható volt mindenki estére kelve elveckelődött a saját szobájába. A szobára ha rákeresnek interneten vagy maga az apartmanra ugyan -de ugyan azt kapják mint ami ott van. Rendes kultúrált kényelmes célnak a legmagasbb szinten megfelelő ellátást és szolgáltatást nyujtja. Nem is cifrázom tovább a szobát akit érdekel úgy is megnézi . Az apartman munkatársai korrektak és nagyon kedves emberek még a tulajdonos is egy igazi úri ember semmi fölényesség lenézés és hepciáskodás... Mindenki azt kapja amit elvárt ( szerintem ennyi pénzért én nem üdültetnék embereket mert ez bagó érte ) Nos kedves és rendes idegenvezető főiskolás lányok voltak elmondtak mindent ami fontos és indulhatott a nyaralás. Az apartmanból kitekintve kicsit úgy érezte az ember magát mintha egy nagyonagy építkezésen lenne mivel 3 vadiúj szálloda és egy félig kész szálloda törte meg az idilli képet. Itt ott murvás utak néhol törmelék és dzsindzsa de ha belegondolunk egy fejlődő üdülőparadicsomban vagyunk tengerparton és ha ismeri az ember bulgária történetét akkor tudhatja hogy most kezdett el fejlődni szépülni és épülni. Annyit hozzátennék hogy sokszor becsmérelnek minket milyen szemetes nép a magyar akkor a bulgárokra nem is tudom milyen jelzőt lehetne aggatni. Nos a tengerpart a 7 levás napernyőivel és 7 levás napozó ágyaival nem a kispénzű túrításnak való de mi egy 10 levás napernyővel megoldottuk a kardinális kérdést célnak megfelel és ott állítottam fel ahol szabad volt és nekem tetszetős. A vizi szórakoztatás mekkáját vonultatták elénk csak bírja a túrista pénzzel. Mások elmondása szerint a parton lopnak nekem egyszer sem vitték el a tök új törölközőmet se a napernyőmet se a pólómat napszemüvegemet ... Némi óvatosság nem árt de atrocitás nem ért.

Szórakozás : olyan érzésem volt amikor napospart főutcájába keveredtünk este mintha egy régi kalózfilmbe cseppentem volna modern díszletbe bújtatva . Nevezhetném úgy is a kupleráj keveredik a discoval. Férfi társaimnak egy görbe estét igazán megér. A lányok asztalokon táncoltak és körben a férfi nép legeltette a szemeit a formás popsikon. . .

Nessebar az már kicsit visszafogotabb családiasabb hangulatú vidámpark éttermek tüzijáték stb

Éttermek:

Elsősorban megjegyezném egyszer nem vertek át és széthajtották magukat hogy a kedvünkre tegyenek élőzene ingyen asztal melett, welcom drink curassohoz hasonló kék likör szerű és 1 levás ( 147 Ft-ért ! ) nagyon jó korsó sör. Az ételek finomak a nemzeti ételeiket nem nagyon reklámozzák, van de nem öles betükkel reklámozva . Gondolom én az egyszerűsgük miatt nem lehet elkérni azt az összeget mint egy jó steakért vagy halételért vagy egyéb más nemzet ételéért!

Közlekedés: Mi sokat utaztunk az 1-es busszal 1 leva egy jegy a buszokon kalauzoknál lehet venni . Ikarus buszok mennek mint pesten tömeg van stb . Dotto egy jegy 5 leva igazi feeling lehet vele utazni de mi kihagytuk lovaskocsi is ment árat nem tudunk. Taxisok rafkós népek utazhatunk 25 leváért is de 10 ért is ami 1500 Ft kb. . Alkudni kell !

Látnivalók:

Napospart és maga a főutca bazárokkal van tele és étermekkel no meg szállodákkal. Olyan Balatoni bazár hangulatú kicsit felturbózva.

Nessebar óvárosa gyalog 45 perc alatt kényelmesen megközelíthető napospartról. Bazár bazár bazár hadak minden van ami kellhet. Éttermek árai kicsit mgasabbak mint naposon de nem brutális . Voltunk mi Szozopolban ( drága hely ) Burgasban és Pomorieben szép szép de napospart jobb. Tény tömeg nincs. Volt egy kiegészítő programunk szerzetesek által lakott kolostor ( hívő embereknek kihagyhatatlan) de fiatalok nem dobják hanyatt magukat csak a rakia főző helység irgalmatlan bűzétől.

Árak:

Hozzávetőlegesen tudok árat mondani mert aztán ott rendesen szórnak az árak.

kenyér: 1.10 leva

burek: 1 leva

2 liter sör : 2- 3,10 leva

sajt: 3,10 leva és a csillagos ég

pizza: szelet 2,5 leva egész 5 leva

mogyorókrém: 2,2 leva

margarin: Tommi márkárjú 0,80( nagyon finom )

csoki: mogyorós mazsis 2,2 leva

ásványvíz féliter: 0,8 leva

ásványvíz 3 liter: 3,2 leva

cigi pall mall 3,2 leva

felvágott: fóliázott 5 szelet 3 leva

szalámi: 30 dkg rúd alakban 4 leva

bor: 7 levától csillagos égig

jégkérém: 1,5 leva

tömény szeszes italok: 30 levától

koktail 8 levától 20 ig

képeslap: 0,6 tól 0,9 leváig

bélyeg: 1 leva

Összegzésképpen: Aki olcsón szeretne nyaralni szereti a normális embereket és mindenféle celeb alűröktől mentes földön és kispénzből élő ember nyugodt szívvel menjen el és érezze jól magát. Olcsóbban megússza az ember ott mintha itthon menne el nyaralni garantálom . Aki a luxura a pompára a fényűzésre és a rongyrázásra vágyik az még várjon 10 évet amire felmennek az árak és kiépül minden ....

Köszönöm hogy elolvasta beszámolómat kívánom Önnek is érezze jól magát Bulgáriában hidje el nem fog csalódni .

Üdv: Kurcy




Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!