Zöld-foki-szigetek

Az Atlanti-óceán e 18 apró kis szigete egyetlen más szigethez sem fogható. Dűnék, holdbéli tájak, álomszép strandok és igazi búvárparadicsomok váltják itt egymást.


Zöld-foki-szigetek

Zöld-foki-szigetek úti célok:Zöld-foki-szigetek

A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik.
Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi kuriózum, szélfútta fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat.

Beutazási feltételek
Magyar állampolgároknak a belépéskor rendelkezniük kell még 6 hónapig érvényes útlevéllel, valamint a beutazáshoz turista vízum szükséges - kb. 25 EUR, melyet mindenki beszerezhet a Zöld-Foki Köztársaság nemzetközi repülőterén (Sal). Külföldi állampolgárok megérkezéskor a repülőtéren válthatják ki a vízumot:

Időeltérés
A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva -2 óra az időeltérés. (a téli időszámításra való átállás más időpontban van, így előfordulhat -3 órás időeltérés is)

Repülési idő 
kb. 8 óra.

Poggyász súlyhatár: 15 kg/fő

Hivatalos nyelv
Portugál és kreol de a turisták által látogatott helyeken és szállodákban általában beszélnek angolul, franciául és németül is.

Diplomáciai képviselet
A Zöld-Foki Köztársaságban Magyarországnak nincs hivatalos képviselete, hivatalos ügyekben hazánk portugál képviselete jár el.

Magyarország Nagykövetsége
Calcada de Santo Amaro, 85.
Alcantara 1349-042, Lisboa
Dr. Gecse Attila nagykövet
Tel: (00 351 21) 364 5928
Fax: (00 351 21) 363 2314

Portugál Köztársaság Nagykövetsége
1123 Budapest, MOM Park C. épület IV. emelet Alkotás u. 53.
Tel: (06 1) 201 7617
Fax: (06 1) 201 7619

Átlaghőmérsékletek:
Levegő | Víz

okt 27 | 23
nov 26 | 23
dec 27 | 24
jan 25 | 23
feb 25 | 23
márc 24 | 23
ápr 25 | 23
máj 26 | 23

Transzferidők
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés, illetve az indulás.

Hivatalos pénznem
Zöld-Foki szigeteki Escudo (CVE). Behozatala és kivitele tilos, ezért a dollárt vagy az erót javasoljuk, amellyel a legtöbb helyen fizethetnek is. Árfolyam (2008 szeptember): 1 EUR kb. = 111 (CVE). Bankautomaták NEM állnak rendelkezésre, a hitelkártyák csak bankokban (kevés számú) használhatóak pénz felvételére.

Védőoltás
Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, Hepatitis A, B, stb. Részletesebb információkért kérjük, forduljon háziorvosához vagy a Nemzetközi Oltóközponthoz.

Mobiltelefon
A szigeten csak a T-Mobile hálózata elérhető és nagyon drága a használata.

Elektromos áram
220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Autóbérlés
Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges, amelyre a Központi Okmányirodában van lehetőség. A közlekedési szabályok nagyon egyszerűek, irodánk inkább a motorbérlést javasolja. (Scooter - 30 EUR/fő) A szigeten összesen 3 benzinkút található.

Egészségügyi ellátás
Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, valamint érzékenyebb emberek esetében számolni kell az eltérő klíma okozta megterheléssel. Télen is használni kell magas fényvédő faktorszámú napozó krémeket, hogy elkerüljék a gyakori problémát okozó leégést. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az idegenvezetőhöz.Forrás: Zöld-foki-szigetek ismertető - Start Utazás
Keresés
7 534 utazás 346 702 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak