Vietnám és Kambodzsa nagykörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222707
Indulás dátuma:2024.10.16. (Sze)
Időtartam:15 nap/14 éj
Ár:  1 096 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  1 111 344 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Vietnám, Kambodzsa
Város: Hanoi, Hue, Siem Reap, Angkor, Phnom Penh, Saigon

Szállás / program részletes leírása



Bakancslistás úticél



Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Hanoiba, Vietnám északi részébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: … Hanoi (Vietnám)
Megérkezés menetrendtől függően Hanoiba. Megkezdjük városnézésünket Vietnám fővárosában: Ho Chi Minh Mauzóleum (karbantartástól függően), az Egy Oszlopú Pagoda, az Irodalom Temploma. Majd résztveszünk egy biciklis riksatúrán a régi francia negyedben. Vacsora. Szállás Hanoiban.



3. nap: Hanoi - Halong-öböl - hajókirándulás
Reggeli után utazás (kb. 3 óra) az UNESCO Világörökségek részét képező, fenségesen szép Halong-öbölbe. Hajókra szállunk és elfoglaljuk kabinjainkat. Ezután kezdetét veszi az életre szóló élményt nyújtó kirándulásunk, mely során megtekintjük a lélegzetelállító kis szigeteket és a lenyűgöző sziklaformációkat az öbölben. Hajózásunk során kisebb-nagyobb barlangokat és lagúnákat láthatunk. Ebéd és vacsora a hajó fedélzetén. Szállás a hajón.



4. nap: Halong-öböl - Hanoi
Reggeli a hajón, majd folytatjuk utunkat a Halong-öböl kis szigetei között. Korai ebéd, majd visszaérkezünk a kikötőbe és visszautazás Hanoiba. Visszaérkezést követően a Tran Quoc Pagoda megtekintése. Vacsora. Szállás Hanoiban.



5. nap: Hanoi - Hue
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Hueba. Érkezést követően látogatás a Citadellánál, a Császárváros műemlékegyüttesénél, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi. Ezt követően felkeressük a Hon Chen szentélyt és Minh Mang síremlékét. A Nguyen-dinasztia 13 császárának vezetése alatt szépséges pagodák, ősi templomok, díszes uralkodói síremlékek épültek itt.Vacsora, szállás Hue-ban.



6. nap: Hue - Ba Na-hegység - Hoi An
Reggelit követően utazás a Ba Na-hegységbe. Itt található a világ leghosszabb, megálló nélküli, egy vezetéken futó felvonója. Megtekintjük a 2018. nyarán átadott Cau Van hidat (`Arany híd”), melynek különlegessége, hogy két kőhatású kéz tartja a levegőben. A hídon sétálva gyönyörködhetünk a hegység vonulataiban. Utazás Hoi Anba, melynek óvárosa 1985. óta az UNESCO Kulturális Világörökségei közé lett sorolva. Hoi An a XV-XIX. századból jó állapotban megmaradt kereskedelmi kikötőváros. Vacsora. Szállás Hoi Anban.



7. nap: Hoi An - My Son - Hoi An
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás My Son városkába, melynek szentély együttese méltán került be az UNESCO Világörökségek közé. Itt találhatóak Közép-Vietnám lefontosabb Cham történelmi emlékei. A Cham kultúrára az erős indiai hatás a jellemző. A völgyben, ahol My Son található, részben romba dőlt hindu templomok együttesét láthatjuk. Délután visszautazás Hoi Anba. Városnézésünk keretében megtekintjük a több mint 200 éves kínai házakat, a templomot, a Japán hidat, valamint a Phung Hung Kereskedőházat. (A program ára: 26.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hoi Anban.



8. nap: Hoi An - Da Nang - Siem Reap (Kambodzsa)
Reggeli. Transzfer a Márvány-hegy mellett Da Nangba a repülőtérre és elrepülés Siem Reap-be, Kambodzsába. Vacsora. Szállás Siem Reapben.



9. nap: Siem Reap - Angkor Thom - Angkor Wat
Reggeli, majd Angkor Thomot látogatjuk meg a Déli Kapun keresztül belépve, ahol olyan lenyűgöző szentélyek és paloták találhatók, mint: Bayon, Baphoun, a Királyi Palota romjai, az Elefántos Terasz, a Leprás Király Terasza és a dzsungel által benőtt Ta Prohm templom. Ezt követően Angkor Wat felfedezése következik, mely Angkor legjelentősebb templomegyüttese. A templom Kambodzsa jelképe, a nemzeti zászlón is megjelenik. A naplementét a Bakheng-hegy tetejéről csodálhatjuk meg. Vacsora. Szállás Siem Reapben.



10. nap: Siem Reap - Angkor
Reggeli után az ősi királyi város, Angkor felfedezése folytatódik. Megtekintjük Shiva Isten XI. századi templomát Banteay Srei-t, majd Banteay Samre-t. Délután csónakba szállunk és az ország legnagyobb taván, a Tonle Sap tavon hajókázunk. Vacsora. Szállás Siem Reapben.



11. nap: Siem Reap - Phnom Penh
Reggeli, majd utazás Phnom Penhbe (kb. 7 óra), Kambodzsa fővárosába. Érkezést követően városnézés. Az 1434-ben alapított főváros a húszas években Délkelet-Ázsia legszebb francia építésű városának számított, máig is fennmaradt sok klasszikus koloniális stílusú épülete.Többek között a Királyi Palota, az Ezüst Pagoda, a Nemzeti Múzeum, valamint az ősi szentély, Wat Phnom megtekintése. Meglátogatjuk a központi piacot. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Phnom Penhben.



12. nap: Cu Chi alagutak (Vietnám) - Ho Chi Minh-város (Saigon)
Reggeli után továbbutazás a vietnámi határhoz. Határátlépést követően megtekintjük a város mellett található Cu Chi labirintusrendszert, melyet a gerillák az amerikai katonai bázis alá építettek több emelet mélységben, innen intézve meglepetésszerű támadásaikat. Továbbutazás Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Vacsora. Szállás Ho Chi Minh-városban.



13. nap: Mekong-delta
Reggeli, majd utazás a Mekong deltájához. A Mekong-folyó Kína délkeleti területeiről indulva keresztülfolyik Burmán, Thaiföldön, Laoszon, Kambodzsán és Vietnámon, majd a Dél-Kínai-tengerbe ömlik. Csónakokba szállunk és a Mekong-folyó déltájában csónakázunk. Sampanon hajózunk a trópusi fák övezte csatornákon. Visszautazás Ho Chi Minh-városba, vásárlás a `Phuong Nam” lakkműhelyben. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Ho Chi Minh-városban.



14. nap: Ho Chi Minh-város …
Reggeli után megtekintjük többek között a Főpostát, a Notre Dame katedrálist, a Ben Thanh piacot és a Ngoc Hoang pagodát. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre átszállással. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



15. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Halong-öböl

- Hue műemlékegyüttese

- My Son szentély együttese

- Hoi An ősi városa

- Angkor romjai



A várható menetrend októberben (Emirates):
EK112 OKT16 BUDAPEST - DUBAI 16:00 - 23:20

EK394 OKT17 DUBAI - HANOI 03:30 - 13:15

EK393 OKT29 SAIGON - DUBAI 23:55 - 04:25 (OKT30)

EK111 OKT30 DUBAI - BUDAPEST 10:35 - 13:35

A várható menetrend novemberben (Emirates):
EK112 NOV20 BUDAPEST - DUBAI 15:10 - 23:20

EK394 NOV21 DUBAI - HANOI 03:40 - 12:40

EK393 DEC 3 SAIGON - DUBAI 23:55 - 04:25 (DEC 4)

EK111 DEC 4 DUBAI - BUDAPEST 10:35 - 13:35

Várható szállodák (vagy hasonlók):
Hanoi: Hanoian Central Hotel & Spa

Halong-öböl: Le Journey Cruise (hajó)

Hue: Rosaleen Hotel

Hoi An: Vinh Hung Riverside Resort

Siem Reap: Tara Angkor Hotel

Phnom Penh: Okay Boutique Hotel

Saigon: Cicilia Hotel



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 12.900 Ft)

- közlekedés külön busszal, hajóval, csónakkal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel, illetve 1 éj hajón kétágyas fürdőszobás kabinokban

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 225 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

    A 225 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Helyszíni vízum: (Kambodzsa) kb. 35 USD

    Ki- és belépési illetékek:(esetenként előfordulhatnak - helyszínen USD-ben fizetendő)

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás