Dél - Amerikai szimfónia I.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 224085
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína, Chile, Uruguay
Város: Buenos Aires, Montevideo, Santiago de Chile, Tigre, Valparaiso

Szállás / program részletes leírása



Körutazásunk során a dél-amerikai kontinens legszebb, legérdekesebb látnivalóihoz kalauzoljuk el Önöket. 4 fantasztikus ország kultúrájával és természeti kincseivel ismerkedhetünk meg 16 nap alatt. Aki már járt Brazíliában, Buenos Airesből utaskísérővel hazautazhat Chile, az egyedülálló Húsvét-sziget, Uruguay és Argentína felfedezése után. 

Program

1. nap: Budapest – Santiago de Chile
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Santiago de Chile
Délelőtti érkezés után irány a chilei főváros és ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza, stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Szállás Santiagóban.

3. nap: Valparaiso – Viña del Mar – Santiago de Chile
Kirándulás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagóba. Fakultatív folklór vacsora keretében ismerkedhetünk Chile különböző térségeinek zenéivel, táncaival. Szállás Santiagóban.

4. nap: Santiago de Chile – Húsvét-sziget
Repülés Húsvét-szigetre a menetrend függvényében. Kevés olyan hely van a világon, aminek erősebb lenne a misztikus vonzása, mint ennek a kicsinyke földdarabnak Chile partjainál, a Csendes-óceán déli részén. A sziget három vulkánból alakult ki, hivatalos nevét pedig a Holland Nyugat-Indiai Társaság expedíciójának vezetőjétől kapta, aki Húsvét vasárnap fedezte fel. Legfőbb nevezetessége a több száz moai, vagyis a hatalmas fejeket ábrázoló kőszobor, mindegyik egyetlen kőből lett kifaragva. Délután a sziget óriásszobrai közül megnézünk kettőt: Ahu Akivi, Puna Pau. Szállás a sziget délnyugati részén fekvő Hanga Roa településen.

5. nap: Húsvét-sziget
Egész napos kirándulás a Föld legelzártabb szigetén. Először a Rano Raraku vulkánhoz látogatunk el, ahol az egykori kőbányában közel 400 befejezetlen kőszobrot találtak. A látvány itt, a koreai polinéz idők hangulatát árasztó helyen egyszerűen lenyűgöző. A kráter alján egy aprócska tó csillog, szintén szépséges és misztikus a sziget partvonalán szétszórva található 600-nál is több kőszobor. Piknik-ebéd a vulkán kráterénél, majd továbbutazás Ahu Tongariki 15 helyreállított kőszobrához. Utána megnézzük a Te Pito Kura kövekből épített sírhalmot. Ez egy kb. 10 méter hosszú, 90 tonna súlyú, ledöntött szobor, és a legnagyobb, melyet a helyére cipeltek a bányából. Kirándulásunkat a képeslapszerű Anakena-öböl fehérhomokos tengerpartján fejezzük be. Szállás az előző napi szálláshelyen.

6. nap: Húsvét-sziget – Santiago de Chile
Délelőtt a 163 négyzetkilométeres sziget csodái közül megnézzük a Rano Kau vulkánt és krátertavat, továbbá a kráter szélén fekvő Orongo várost. A madárember-kultusz fő színhelye a Rapa Nui Nemzeti Park részeként az UNESCO Világörökséghez tartozik. Délután visszarepülés Chilébe. Szállás Santiagóban.

7. nap: Santiago de Chile – Buenos Aires
Repülés BUENOS AIRES-be a menetrend függvényében. Transzfer a szállodába, ahol új útitársak is csatlakoznak a csoporthoz. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges tangó show műsoron, és a vacsora menüjében megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

8. nap: Buenos Aires – Tigre
Városnézés „Amerika Párizsában”: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cadildo, parlament (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Délután az argentin főváros üdülőnegyedét, TIGRE-t keressük fel. A „parasztok Velencéjének” nevezett városrész a Paraná folyó romantikus deltavidéke. Szállás Buenos Airesben.

9. nap: Montevideo
Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS hajóval Uruguay fővárosába, MONTEVIDEO-ba. Városnéző séta a pompás középületeiről, pálmafás parkjairól és monumentális szobrairól is nevezetes városban. Bekukkantunk a fantasztikus hangulatú kikötői Mercado del Puertora is. A hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren (kb. 120 km-es Rio de La Plata) vezet át. Este visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

10. nap: Buenos Aires 
Délelőtt szabadprogram a menetrend függvényében, majd kettéválik a csoport. Azon útitársak, akik már jártak Brazíliában és nem tartanak tovább a csoporttal, kísérővel hazautaznak. Hazautazás átszállással a délutáni órákban, éjszaka a repülőn.

11. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében a koradélutáni órákban.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza
- repülőjegyet Budapest – Santiago de Chile és Buenos, illetve Rio de Janeiro – Budapest útvonalon átszállással
- közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
- 8 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit és az 5. napon piknik ebédet
- kirándulásokat a program szerint
- belépőjegyek árait
- magyar és helyi idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza
- repülőtéri illetéket (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegyek árát: 890,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra készpénzben befizetve!).
- fakultatív kirándulás árát Uruguay-ba: 290,- USD / fő (A részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni, és készpénzben kifizetni a jelzett határidőig vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019.február 4-e!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- fakultatív programok árát a programban leírtak alapján:
Folklór vacsora Santiagoban: kb. 90,- USD
Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 70,- USD
- kötelező szerviz díjat / borravalót (helyi idegenvezetők, szállodák, buszsofőrök): 55,- USD / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 65.300,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás