Uganda - afrikai szafari

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 208036
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Uganda
Város: Entebbe

Szállás / program részletes leírása



Uganda - afrikai szafari - csoportos körutazás Ugandában

Repülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Murchison Falls Nemzeti Park, Kibale Nemzeti Park, Bwindi Nemzeti ParkIdőpont: 2018. június 6-15., december 3-12., 2019. január 21-30. (8 éjszaka)


Uganda, ez a viszonylag kis alapterületű afrikai ország számos `óriási” látnivalóval büszkélkedhet. Erdeiben él a világ fennmaradt hegyi gorilla populációjának fele, így e fantasztikus állatok megfigyelésére Uganda a tökéletes választás. De itt tör az ég felé Afrika egyik legmagasabb hegysége a festői és páratlanul gazdag vegetációjú Rwenzori is, s aki a gorillák mellet, az öt nagyvadat is szeretné meglesni, megteheti egy izgalmas szafarival Uganda ámulatba ejtő nemzeti parkjaiban.Uganda egy igazán különleges úti cél, ahol a vadvilág közelsége felejthetetlen élményekben részesíti az utazót. Az ugandai körutazás alacsony létszámmal indul, ezzel is hozzájárulva az állatok megfigyeléséhez nélkülözhetetlen meghitt légkörhöz.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 1.nap
Elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállásokkal Közép-Ugandába, Entebbébe. Megérkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Entebbében. (Vacsora egyénileg)

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 2.nap
Reggeli, majd transzfer a Murchison Falls Nemzeti Parkba. Uganda legnagyobb rezervátuma nevét a területet átszelő Nílus egyik vízeséséről kapta. Útközben látogatás a Ziwa Orrszarvú Menhelyen. Az intézetet a fehér és fekete orrszarvúk szaporodásának elősegítésére hozták létre azzal a céllal, hogy helyreállítsák a megfogyatkozott rinocérosz állományt Uganda természetvédelmi területein. A gyalogtúra során lehetőség nyílik a vadállatok egészen közeli megfigyelésére. A program után továbbutazás a Nílus mentén a nemzeti park közeli szálláshelyre. Ebéd útközben egy helyi étteremben.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 3. nap
A délelőtti szafari során a park szavannás területein oroszlánok, zsiráfok, elefántcsordák, bivalyok láthatóak. Délután a környék felfedezése egy hajós szafari alkalmával, mely nemcsak a vízi vadvilág megfigyelésére hanem madárlesre is alkalmat nyújt. A folyó ezen szakasza mintegy négyezer vízilónak, és a hatalmas nílusi krokodilnak ad otthont, a part mentén lenyűgöző színekben pompázó jégmadarak és gyurgyalagok figyelhetők meg. Szerencsével az egyes feltevések szerint a dodó és a dinoszaurusz kereszteződéséből származó, igen ritka papucscsőrű madár is látható. A kirándulás végén a Murchison vízesés megtekintése, ahol a Nílus egy mindössze 7 m szélességű szoroson áthaladva 40 méter magasról zúdul a mélybe. Vacsora és szállás a Murchison Falls Nemzeti Park közelében.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 4.nap
Korán reggel elutazás a Kibale Nemzeti Parkba. Uganda délnyugati, hegyes-dombos vidékén csodálatos, az eddig megszokottól teljesen eltérő tájakon vezet az út. A Rwenzori hegyek lábánál fekvő Fort Portal környéke mélyzöld teaültetvényekkel teli. Délután gyalogtúra a Kibale erdő keleti szélén, a helyi közösségek által létrehozott Bigodi Wetland menedékhelyen. A mocsaras vidéken olyan állatok figyelhetők meg, mint a kék majmok, turákok, páviánok, mongúzok, vagy vidrák. Vacsora és szállás a Kibale Nemzeti Park területén.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 5. nap
Reggeli után félnapos gyalogtúra a Kibale Nemzeti Parkban. Az erdős terület három nagy, több mint 100 tagot számláló csimpánz közösség, valamint több veszélyeztetett faj, mint a vörös kolobusz majmok és a ritka csuklyás cerkófok élőhelye. A trópusi erdőben sétálva kis szerencsével egészen közelről láthatók a csimpánzok. Továbbutazás a Queen Elisabeth Nemzeti Parkba. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori-hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Vacsora és szállás a Queen Elisabeth Nemzeti Parkban.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 6.nap
Hajnali és napközbeni szafari a Queen Elisabeth Nemzeti Parkban Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. A szafari során oroszlán, erdei disznó, bivaly, elefánt, impala, a szikes tavaknál flamingó, pelikán, víziló tűnhet fel a közelben. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 7.nap
Reggeli után elutazás a park déli részére, Isasha környékére, amely elsősorban a fára mászó oroszlánok élőhelye. Egész Afrikában talán ezen a területen a legnagyobb a valószínűsége, hogy az itt honos fügefák alacsonyabb ágain megfigyelhetők legyenek ezek az állatok. Látogatás az Ugandában jellemző mocsári antilopok párzó helyén. Továbbutazás a Bwindi Nemzeti Parkba. A Kongó és Uganda határán fekvő nemzeti park neve áthatolhatatlan erdőt jelent és elsősorban az ország legnagyobb nevezetességének, a hegyi gorillának az élőhelye. A mintegy 25 ezer éves erdős területen rendkívül ritka hüllők, pillangók és madárfajok is élnek. Vacsora és szállás a Bwindi Nemzeti Park Közelében.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 8.nap
Egész napos gorilla-les. A parkban 340 egyedet regisztráltak, ami a föld állományának csaknem a fele. A hegyi gorillákat a kihalás szélén, a kritikusan veszélyeztetett fajok között tartják nyilván. Számuk csak az utóbbi időben indult lassú növekedésnek. Az eligazítás utáni gyalogtúra az esőerdőben és a bambusszal benőtt hegyi lejtőkőn akár egész nap is tarthat. Ha sikerül a helyi vezetők irányításával egy gorilla család nyomába kerülni, az állatok egész közelről, kb. 6 méterről akár egy órán keresztül is megfigyelhetők. Vacsora és szállás a Bwindi Nemzeti Park közelében.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 9. nap
Reggeli után visszautazás Uganda fővárosába, Kampalába. A mintegy 8 órás út az Afrika Svájcának is nevezett Uganda hegyes, zöld vidékén vezet keresztül. Az utazás emlékezetes pillanata az Egyenlítőn való áthaladás. Rövid pihenő az itt kialakított látogatóközpontban. Este hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

Afrikai szafari - Uganda - csoportos körutazás 10.nap
Megérkezés a menetrend szerint.Minimum létszám: 10 fő.

Ugandába utazáshoz a sárgaláz elleni védőoltás kötelező, a belépés csak sárgaláz elleni oltásról szóló érvényes igazolás birtokában lehetséges!


Uganda - látnivalókMurchison Falls Nemzeti Park Uganda legnagyobb nemzeti parkját a Nílus osztja kettéEntebbe Uganda egyetlen nemzetközi légikikötőjeKampala Pontosan az Egyenlítő mentén fekszikBuganda királyok síremléke UNESCO kulturális világörökségi helyszínViktória-tó A világ második legnagyobb édesvizű tavaBwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park Uganda legismertebb attrakciója


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest-Entebbe-Budapest útvonalon, turista osztályon
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált minibusszal, a szafarikon terepjárókkal
  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák, szafari lodge-ok kétágyas, zuhanyozós szobáiban
  • Entebbében reggelis, a 2. naptól teljes ellátás
  • programok és szafarik a programleírás szerint
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • vízum díja
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 509 utazás 330 467 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás