Srí Lanka körút + üdülés a Jetwing Beach Hotel-ben: Jetwing Beach Hotel 5*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 176377
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Sri Lanka
Város: Negombo

Szállás / program részletes leírása



Srí Lanka legfőbb kulturális nevezetességeit és természeti szépségeit bemutató program. A körutazást követően pár napos tengerparti pihenés vár ránk Negombo tengerpartján.



1. nap:Utazás Budapestről Srí Lankára átszállással.

2. nap:Érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti üdülővároskába, Negombo-ba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás. Szállás Negombo-ban.

3. nap:Reggeli után utazás Sigiriya-ba az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

4. nap. Reggel Sigiriya `oroszlán-sziklájának”meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Sigiriya után látogatás egy közeli faluba, ahol bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe, melyet egy főzőbemutató zár. Délután fakultatív kirándulási lehetőség: dzsipszafari a Minneriya Nemzeti Parkban (kb. 50 USD/fő), mely főként elefántjairól ismert.Szállás Sigiriya-ban vagy környékén.

5. nap:Reggel után indulás Kandy-be, útközben Dambullasziklakolostor megtekintése, mely szintén a Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató várja a vendégeket. Kora este érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Az egyik legismertebb buddhista zarándokhely a Sri Dalada Maligawa(A Fog temploma) meglátogatása. Szállás Kandy-ben.

6. nap:Reggeli után egész napos program, indulás Nuwara Eliya-ba. Az ide vezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Egy teaültetvény és teagyár meglátogatása, majd visszautazás Kandy-be. Szállás Kandy-ben.

7. nap:Reggeli után látogatás és séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben, majd indulás a tengerpartra. Útközben megálló a Pinnawala Elefántárvaháznál, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. Szállás a választott tengerparti szállodában.

8 - 9. nap: Pihenés, strandolás a homokos tengerparton. A szállodák különböző fakultatív program lehetőségeket kínálnak: városnézés, katamarán hajókázás a tengeren, motorcsónakázás a lagúnában.

10. nap: Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

11. nap:Érkezés Budapestre.

Indulási időpontok: 2020. nov. 18., dec. 9., dec. 26.*, 2021. jan. 13., jan. 27.*, febr. 10.*, 24.*, márc. 10., ápr. 1.*, ápr. 14.

A program min. 2 fő esetén indul kivéve a megjelölt időpontok.

*Magyarul beszélő kísérővel min. 10 fő esetén. A többi időpont esetén angol nyelvű idegenvezetővel.

Más indulási időpont is lehetséges, angolul/németül beszélő sofőr-idegenvezetővel. Kérje árajánlatunkat.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással

SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban, a körutazás során 3 csillagos hotelekben, az üdülés során a választott kategóriában (helyi besorolás). A magyarul beszélő csoportkísérő min. 10 fő esetén biztosított.

ELLÁTÁS: A körút során félpanziós, a tengerparti pihenéssorán reggelis (felár ellenében igényelhető félpanzió)

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű idegenvezető és a magyarul beszélő csoportkísérő (a megjelölt időpontokban) Srí Lankán várják az utasokat. Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik. A magyarul beszélő csoportkísérő min. 10 fő esetén biztosított a megjelölt időpontokban, a többi időpontban angol nyelvű az idegenvezetés (német nyelvű is lehetséges).

Belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 120 USD/fő

[VIDEO]

UNESCO Világörökségek a körút során:
Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma



Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- angol idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás