Héraklész oszlopai csoportos mediterrán hajóút: MSC Splendida

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 241053
Lejárt ajánlat
Ellátás: teljes ellátás
Szálláshely:hotel 4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:hajóút

Ország: Spanyolország, Marokkó, Franciaország
Város: Malaga, Casablanca, Barcelona, Marseille

Szállás / program részletes leírása



1.nap
Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Genovába érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Splendida!

2.nap
A délelőtti órákban már megérkeznek a kikötőbe, ahol becsekkolás a hajóra és a választott kabinok elfoglalása. Majd megkezdődhet a hajó felfedezése, miközben az esti órákban az MSC Splendida kifut a kikötőből. Vacsora és szállás a hajón.

3.nap
A tengerjáró előtt óriási út áll: egészen a dél-spanyol partoking kell eljutnia - így Ön egész nap élvezheti a tengeri panorámát, a fantasztikus levegőt és napsütést. És természetesen az MSC Splendida kényeztető programjait is! Az ökohajó fedélzetén igazi luxus környezetben élvezheti nyaralását. Kóstoljon autentikus mediterrán ízeket, vagy élvezze a gourmet konyhát élő zenével. Napközben a medencék és a wellness részleg csábít, este a kaszinó neonfényei, a varázslatos programokat kínáló színház, és a klubok is várják az utazókat - a diszkóban a hajnali órákig szólnak a változatos slágerek!

4.nap
Röviden: Félnapos (kb 5 óra) barangolás a Costa del Sol „fővárosában”* · Marbella* · Iglesia de la Encarnación* · Puerto Banús*
Leírás: Tartson velünk a spanyol Costa del Sol egyik legnépszerűbb turista célpontjára. A fakultatív* kirándulás egy órás buszos úttal kezdődik, amely gyönyörű tájakon át kanyarog. Marbella városának már az elhelyezkedése is szemet gyönyörködtető: a Sierra Blanca hegység és a Földközi tenger között bújik meg. A csoport a legszebb nevezetességeket keresi fel, köztük a 16-17. században épített Iglesia de la Encarnación gótikus stílusban épült templomot, melyban egy gazdagon díszített, arany oltár is áll. A következő megálló Puerto Banús fantasztikus tengerpartja. Itt némi szabadidős program töltenek el: lehetőség lesz felkeresni a hangulatos kávézókat, sétálni a luxus kikötő jachtjai mellett - majd visszatérés a hajóhoz.
Fontos megjegyzés: a csoport a nevezetességeket csak kívülről tekinti meg. A kerekesszékes utasok egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a járművön sem rámpa sem lift nem található. A széknek összehajthatónak kell lennie. Kérjük kerekesszékes utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék meg a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet el tudja végezni.

5.nap
Röviden: Félnapos (kb 5 óra) barangolás a marokkói fővárosban és Casablancán* · Casablanca: II. Hasszán mecset, Corniche, Habous negyed* · Rabat: V. Mohamed mauzóleum, Hasszán torony, királyi palota*
Leírás: Egész napos (kb. 10 óra) barangolásra invitáljuk Marokkó talán legismertebb városába, Casablancára valamint a fővárosba, Rabatba. A fakultatív* kiránduláson a csoport a világhírű filmből is jól ismert városba látogat el először, ahol az első megálló az V. Mohamed tér és a II. Hasszán mecset. Ez a világ harmadik legnagyobb mecsete, amely 25 ezer embert képes befogadni, míg az udvaron további 80 ezer ember számára biztosítható hely. A lenyűgöző épület káprázatos helyszínen áll: egy sziklán, melyet három oldalról az Atlanti óceán vesz körül... A kirándulók innen az óceánpart Corniche-on át a Habous negyedbe utaznak, ahol alaposabban is megismerkedhetnek a bazárok hangulatával és elmélyülhetnek a helyi, természetgyógyászat rejtelmeiben is. De lesz idő a helyi ízeket is tanulmányozni, majd ebéd után irány Rabat!
1,5 órás buszos út után a város legszebb látnivalói kerülnek terítékre, köztük az V. Mohamed mauzóleum gyönyörű fehér épülete és a Hasszán torony, amely egy 12. században félbehagyott mecset ugyancsak befejezetlen minaretje. A félig felhúzott falak, az éppen csak megkezdett oszlopok egészen különös hangulatot árasztanak... Sorra kerül még a Kasbah és a királyi palota is (megtekintés csak kívülről), majd visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Fontos megjegyzések: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt. Amennyiben a látogatás vallási ünnep idejére esik, a mecsetet és a mauzóleumot csak kívülről tekintik meg a kirándulók. Amennyiben a marokkói király a városban tartózkodik, ezeket a programokat akár teljesen is törölhetik - megerősítés a fedélzeten. Vallási jelentőségű helyeken kérjük konzervatív öltözetet viseljen. A zsúfoltságtól függően a vásárlás megálló berber gyógyszertárban van a bazárban lesz.

6.nap
Az MSC Splendida fedélzetén bármit lehet, csak unatkozni nem. Kezdje a reggelt egy kis testmozgással: az MSC Aurea Spa Gym-ben a legmodernebb felszerelések várják, az Arena Sport Centerben pedig különböző labdajátékokat űzhet - de lehetőség van akár bowlingozni is! A jóleső mozgással kiérdemelt reggelit hat különböző étteremben fogyaszthatja el. A fedélzeten ezen kívül még tucatnyi bár és lounge várja a szomja utazókat. Ha kellemes kikapcsolódásra vágyik a díjnyertes MSC Aurea Spa részlege Balinese masszázzsal, tengervíz terápiával, a legújabb szépségkezelésekkel, török fürdővel, szaunával, élménymedencével és szoláriummal várja a látogatókat.

7.nap
Röviden: Félnapos (kb 4 óra) barangolás Lisszabonban* · Belém-torony* · „Új” városközpont • Városnézés*
Leírás: Félnapos (kb 4 órás), fakultatív* kirándulásunkon megismerheti a portugál főváros legszebb nevezetességeit. A kikötőből a Belém negyedbe indulnak, ahol a Manueline néven ismert, jellegzetes portugál stílus két remekművét csodálhatják meg. A templomot és a Belém Tornyot is a 16. század elején építették, röviddel Vasco da Gama híres indiai útját követően. A csoport azt a monostort is felkeresi, ahol a nevezetes utazó sírját őrzik. A kirándulás ikonikus tájakon folytatódik: Lisszabon „új” városközpontja a cél, melyet a pusztító, 1755-ös földrengést követően építettek. A parlament és a miniszterelnök háza mellett olyan helyeket nézhet meg, mint a Pombal tér, a Liberdade sugárút vagy a Rossio tér - amely a belváros szíve. Némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: a Jeromos monostorban vaku használata tilos. A vallási jelentőségű helyeken kérjük, hogy konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékes utasaink részt vehetnek a kiránduláson, de felhívjuk figyelmüket, hogy a csoport hosszabb utakat tesz meg sétálva. A kerekesszékes utasok egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a járművön sem rámpa sem lift nem található. A széknek összehajthatónak kell lennie. Kérjük kerekesszékes utasainkat, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék meg a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet el tudja végezni. A Belém Toronynál bevezetett parkolási korlátozások miatt nem garantálható, hogy fotózásra lehetőség lesz. Amennyiben a busz nem tud megállni, a kirándulók a buszról készíthetnek fotót a toronyról.

8.nap
Portugáliától a katalán fővárosig hosszú az út a tengeren - használja ki az időt arra, hogy a 333.3 méter hosszú utazó tengeri várost még jobban bebarangolja. Ha már fogyatkoznak a készletek, vagy egy kis „shoppingolás”-ra támad kedve, a fedélzeten különböző butikok várják a vevőiket. Fedezze fel a csodálatos művészeti galériákat, üljön be egy csendes pihenőre a könyvtárszobába, vagy kapcsolódjon be egy partiba a kártyaszobában! A családos utazóknak segítség, hogy a gyerekeket - korosztályok szerint - különböző foglalkozások és tematikus játszószobák várják. De ha a tökéletes kikapcsolódásra vágyik: kérjen egy finom koktélt és dőljön hátra a medence partján egy napozóágyon és élvezze, ahogy az MSC Splendida gőzerővel hajt a spanyol partok felé....

9.nap
Röviden: Antoni Gaudí építészete Barcelonában és környékén* · Colonia Güell* · Sagrada Família* · Tapas ebén El Born negyedben* · Casa Batlló* · Casa Mila*
Leírás: Fedezze fel a katalán építész-zseni, Antoni Gaudí lenyűgöző alkotásait Barcelonában és a katalán főváros környékén ezen a fakultatív kiránduláson! A csoport első megállója a Barcelonával szomszédos Santa Coloma de Cervellóra esik, ahol Gaudí Colonia Güell temploma áll. A templom környéke önmagában is különleges: ez a Colonia Güell, melynek építését - Gaudí sok más munkájához hasonlóan - a kor egyik legvagyonosabb textiliparosa finanszírozta. Habár a templomban csak a kripta készült el teljesen, az épület mégis csodálatos hangulatot áraszt: ferdén álló oszlopok, különös építőanyagok és csodálatos mozaikok teszik egyértelművé, hogy a világhírű mester egyik munkájáról van szó.
A csoport a látogatás után visszatér Barcelonába, ahol az Avinguda Diagonal-on keresztül hajtva jutnak el Gaudí egyik fő munkájának tekintett Sagrada Famíliához. A parkolóból mintegy 10 perc séta alatt érik el a lenyűgöző épületet - közben az idegenvezetőtől számos érdekességet is megtudhat a több, mint 100 éve épülő székesegyházról. Az El Born negyedben finom tapas ebéd várja a megfáradt utazókat, majd az elegáns körúton sétálva a Gaudí által megálmodott más épületeket is megtekintek, így a Casa Batlló-t és a Casa Milà-t. A látogatás végén némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van a város fő terén, a Placa de Catalunyán, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

10.nap
Röviden: Barangolás két gyönyörű francia városban* · Marseille: Kennedy Corniche, Notre Dame de la Garde bazilika, Palais Longchamps park, régi kikötő* · Aix-en-Provence: séta a Mazarin-negyedben*
Leírás: Kellemes barangolásra invitáljuk két elragadó francia városba: Marseille-be és a közeli Aix-en-Provence-ba. A fakultatív* kirándulás Marseille-ben kezdődik, ahol a busz a csodálatos tengerparti Kennedy Corniche-on kanyarog. A sugárútról fantasztikus kilátás nyílik a végtelen habokra és a parttal szomszédos „Les Iles” szigetekre. A kirándulók első megállója a hegytetőn található Notre Dame de la Garde bazilika. A neobizánci stílusban épült templom környékén irigylésre méltó fotókat készíthet - akár az alant elterülő tengerről vagy magáról a városról is. Ezt követően a kirándulók Palais Longchamps csodálatos parkjában barangolnak, majd irány a régi kikötő (Vieux Port), melynek hangulatos környékét szabadidős program keretében fedezhetik fel. A közeli kávézók és éttermek fantasztikus fogásokkal csábítanak, a szomszédos „Centre Bourse” piac pedig a shopping szerelmeseinek a Mekkája.
Ezután ismét buszra száll a csoport, hogy bő félórával később már az elragadó francia spa- és egyetemi városba, Aix-en-Provence-ba érkezzenek meg. A történelmi (Mazarin) negyedben tett séta alatt hangulatos házak mellett haladnak el, melyek egykor a városi nemesség lakhelyei voltak. Ma évszázados fák által szegélyezett, gyönyörű sugárút vezet át rajta. A csoport az eldugott terek hangulatos csodáit is felfedezi, köztük a négy delfines szökőkutat, majd a bő egy évezred keze nyomát magán viselő Szent Megváltozó Székesegyházhoz is ellátogatnak. Itt némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Fontos megjegyzés: Aix-en-Provence-ban meredek emelkedőkön kell felsétálni, valamint a marseille-i bazilika környékén lépcsőket is meg kell mászni. A kiránduláson nem vehetnek részt kerekesszékes utasaink. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fenti információkat mérlegeljék, és ezek fényében döntsenek a részvételről. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. A részvételi díj az ebéd árát nem tartalmazza. Különleges események alkalmával a Notre Dame de la Garde és a Palais Longchamps park helyett a Marseilles Székesegyházat keresik fel a csoportok. A program a Palais Longchamps látogatását nem tartalmazza.

11.nap
Az MSC Splendida a reggeli órákban érkezik meg Genovába, a kabinok és a hajó elhagyását követően a csoport már délelőtt elindul busszal Budapest felé. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos utazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul, és reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az utazásszervező utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

*: A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.



Tudnivalók az árról

Részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza:

adók és illetékek, kötelező borravaló (helyszínen fizetendő 10 EUR/fő/ éjszaka), bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív kirándulások, italcsomagok

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 473 utazás 340 427 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás