Side

Side egy ősi halászfalu és a Török Riviéra része. Egyre népszerűbb a turisták körében a lassan mélyülő partjai és kristálytiszta vize miatt. Családi tengerparti nyaraláshoz keresve se találnánk jobb úti célt, mint Side.


Side

Side úti célok:Side

Side
Antalyától kb.80 km-re található ősi halászfalu, ma a Török Riviéra pezsgő nyaraló városa.

Szép homokos partjának és gyorsan melegedő, sekély vizének köszönhetően egyre népszerűbb nyaralóhely, de nem elhanyagolható a klasszikus romok vonzereje sem. Nyüzsgő főutcáján műhelyek, bárok, vendéglők sora várja az ide látogatókat.

Az antalyai repülőtérhez legközelebb Sidében találunk lassan mélyülő, finomhomokos strandokat, ahol a kisebb gyerekek is biztonságosan és kényelmesen élvezhetik a tengert. Családi tengerparti nyaralásra Side az egyik legjobb úti cél Törökkországban. 

Side gyönyörűen felújított, szeldzsuk időket idéző belvárosának bejárása igazi különleges élmény, amit a hatalmas, tizenötezer férőhelyes római színház tesz igazán lélegzet elállítóvá és semmihez nem hasonlíthatóvá.

A látnivalók mellett színvonalas hotelek, nagyszerű strand és éjszakai szórakozóhelyek sokasága nyújt kellemes kikacsolódási lehetőséget. 


Side körül

Antalyatól 50 km-re az ókori Pamphylia kikötőjében számos maradványt sikerült feltárni. A 15 ezer férőhelyes színház, a közeli agóra, az Apolló-templom megmaradt korinthoszi oszlopai, a város határában levő nekropolisz gazdag történelmi múltról tanúskodnak.

 Forrás: Side ismertető - Start Utazás
Keresés
10 972 utazás 381 160 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak