Erdély kincsei: Nagyvárad, Király-hágó, Segesvár, Székelyudvarhely, Csíksomlyó (5 nap / 4 éj)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 69368
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Csíksomlyó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kolozsvár, Korond, Marosvásárhely, Nagyvárad, Segesvár, Székelyudvarhely

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. A határátkelés után első megállónk Nagyvárad. Látogatást teszünk a Szent László Bazilikában, majd sétálunk a székesegyház kertjében érintve a Szent László szobrot, a Püspöki palotát, majd a Kanonok sort. Utána autóbuszos városnézés Nagyvárad központjában. Ezután a Királyhágónát folytatjuk utunkat Kolozsvárra, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát. Szállásfoglalás Kolozsváron. Vacsora a szállodában.



2. nap:

Reggeli után tovább utazunk Tordára, ahol fakultatív lehetőség nyílik egy közös barangolásra a turisták által olyannyira közkedvelt tordai sóbányában. A bányalátogatást követően a székelység fővárosába, Marosvásárhelyre látogatunk. Városnéző sétánk során érintjük a Rózsák terét, a Kultúrpalotát. Ezt követően folytatjuk utunkat Korond fele, ahol elsősorban a székely népi fazekassággal ismerkedhetünk, majd a kirakodóvásárban lehetőség nyílik Korond iparművészeti remekeinek megvásárlására is. Este szállásfoglalás Tusnádfürdőn, vacsora.



3. nap:

Reggeli után utunk Csíkszeredaérintésével a katolikus székelyek híres búcsújáróhelyére, Csíksomlyóra vezet, ahol egy kellemes sétát teszünk és megtekintjük a Csíksomlyói-kegytemplomot. Ezután Gyergyószentmiklósraérkezünk, ahol egy igazi sajtműhelybe látogatunk el. Betekintést nyerhetünk a tej feldolgozásába, a svájci technológiával készülő hosszan érlelt sajt, valamint a natúr joghúrt készítésébe. Természetesen megkóstolhatjuk ezen ínyencségeket finom erdélyi bor kóstolásának kíséretében. Gyergyószentmiklósról felkapaszkodunk az 1250 m magas Pongrácz tetőre, ahonnan pazar kilátás tárul az utazó elé. A délutánt a Békás-szorosnálés a Gyilkos-tónál töltjük, amelyek a csodálatos látnivalóik sokaságával Székelyföld természeti csodái közé tartoznak. Este visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap:

A reggelit követően egy élményekben gazdag programra hívjuk meg a kedves utast. Egy terepjárós program keretén belül feljutunk a 946 méter magasan fekvő Szent Anna- tóhoz, amelyet a világ egyik legtisztább vizű tavának tartanak és a Kárpát-medence egyetlen vulkanikus krátertava. Kellemes sétát teszünk a tó partján. Besétálunk a Mohos tőzeglápba is, ami egy csodálatos világot tár fel a kedves utazó előtt. A természet szépségeinek a meglátogatása után egy finom ebéd vár minket. Ezután utunk Alsócsernátonba vezet, ahol a Haszmann Pál Néprajzi Múzeumot tekintjük meg. Az 1974-ben alakult helytörténeti és tájmúzeum törzsanyagát Haszmann Pál helytörténész és tanár magángyűjteménye képezi. A múzeumkertben van Jókai hársfája is. A nap utolsó állomásaként felkeressük a székely Thermopülét, Nyergestető nemzeti emlékhelyét. Este vacsora a panzióban.

5. nap:

Korai reggeli után hazaindulás a Tusnádfürdő - Székelyudvarhely - Segesvár - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Útközben Segesvárra látogatunk a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a Világörökség részét képező középkori várnegyedben, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



5. nap:

Korai reggeli után hazaindulás a Tusnádfürdő - Székelyudvarhely - Segesvár - Kolozsvár - Nagyvárad - Budapest útvonalon. Útközben Segesvárra látogatunk a szászok alapította városba. Látogatást teszünk a Világörökség részét képező középkori várnegyedben, a gyönyörű óratorony- és a bástyák által körülvett épületekben gyönyörködhetünk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás