Ablak a Világra - Utazási magazin


Dominikai Köztársaság, a Karib-tenger gyöngyszeme


Kapcsolódó cikkekDominikai Köztársaság, a Karib-tenger gyöngyszeme

Dominikai Köztársaságot körülölelõ Atlanti-óceán és Karib-tenger kiváló lehetõséget nyújt a pihenésre, fürdõzésre. A Karib-tenger vizének átlaghõmérséklete 26 fok, és az év leghidegebb hónapjaiban (március, április) is nagyon kellemes.

Santo Domingo a Karib térség építészetileg talán leggazdagabb városa. A gyarmati idõszakból fennmaradt épületek évszázadokkal ezelõtti idõkbe kísérnek minket vissza. A spanyol uralomra emlékeztetõ korallszínû téglákból emelt házak belsõ udvarát növények, mintás csempék, szökõkutak teszik különösen hangulatossá.

Turisták célpontjai közé tartozik a Nuestra Senora de la Encarnación bazilika, a Primada de América katedrális, valamint a Kolombusz erõd.

A fõvároson kívül érdemes ellátogatni Puerto Platába, ahol a gyarmati idõszak legrégibb érintetlen erõdje, a San Felipe emelkedik.

Dominika egyik legjelentõsebb turisztikai vonzerejét a búvárkodási lehetõségek jelentik. A merülni vágyók válogathatnak a színes korallzátonyok és az évszázadok folyamán elsüllyedt hajóroncsok megtekintése között.


Forrás:   

© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak