Perui körutazás - utazás az inkák földjén

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210929
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Peru
Város: LIMA PROVINCE

Szállás / program részletes leírása



Az inkák szent földje - nagy körutazás PerubanRepülős körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Paracas - Nazca - Chauchilla - Arequipa - Colca Canyon - Titikaka-tó - Puno - Cuzco - szent völgy - Machu Picchu - Lima
Időpont: 2018. április 29. - május 10. (10 éjszaka)Peru Dél-Amerikában, de valószínűleg a világon is egyedülálló régészeti örökségével fogad. Az utazást égbe nyúló hegyek, párás őserdők és kopár sivatagok teszik változatossá. Az Inka Birodalomban kevesek kiváltsága volt a jelenleg meglátogatható titokzatos Machu Picchu megpillantása is. Ma is tudományos rejtélyként, kizárólag a levegőből láthatjuk Peruban a világ legszárazabb sivatagi talajába karcolt Nazca vonalakat. Lenyűgöző sétálni a "múlt"-ban, a kultúrák keverékét nyújtó Arequipa, Cuzco és Lima utcáin, piacain; csodálni a városok gyönyörű építészetét. Peru múzeumaiban járva az inkák és az inkák előtti civilizációk tárgyi emlékeit bemutató gyűjtemények mind-mind felejthetetlen élményt nyújtanak. A világ legmagasabban fekvő hajózható taván Peru és Bolívia osztozik, a Titicaca-tó hatalmas mérete, a tavon lebegő nádból épített szigetek, az Andok 6000 méter fölé nyúló, távoli hófödte csúcsai lélegzetelállító látványt nyújtanak a hajókirándulás során. Az inkák szent taván és környékén lakó uros, kecsua és aymara indiánok legendás vizi életformája a világon egyedülálló. Hajókészítői nádból hajómodelleket is készítenek, a gyapjúból szőtt, csomózott textíliák színesek, díszesek, valamint viselőjük társadalmi helyzetét is kifejezi. Egzotikus élővilágával gyönyörködtet Ballestas, a "Kis-Galapagosz"-nak is nevezett őserdei térség. A történelmében, ősi legendáiban, megszentelt helyeiben gazdag Peru jelenében tovább élnek és fejlődnek az ősi hagyományok. A Peru háromötödét borító őserdőben, Amazóniában ma is a folyók jelentik az utakat, amiken motorcsónakokkal és a kenukkal közlekednek az itt lakók. A modern élettel szemben itt még ma is az elbűvölő egzotikum az úr.Peruba látogatni egész évben lehet, de érdemes figyelembe venni a csapadékot, és azt is, hogy az ország mely részébe utazunk, mivel a nagy távolságok és a földrajzi viszonyok miatt régiónként is nagy eltérések lehetnek. Az esős évszak májustól októberig, a száraz évszak novembertől áprilisig tart. A hegyekben a nappali és esti hőmérséklet között akár 20-25 -° C eltérés is lehet!

Az OTP Travel perui körútján megmutatjuk e varázslatos ország nyújtotta csodákat, hogy ezek ne csak a szavak szülte képzeletben létezzenek!


Perui körutazás 1. nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába. Megérkezés Peru fővárosába, Limába a késő délutáni órákban, transzfer a limai szállodába. Szállás Limában.

Perui körutazás 2. nap
Hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, 1975-ben létrehozott nemzeti parkjáról nevezetes Paracas városába. Utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. A szigeteket állatvilága miatt `Kis Galapagos”-ként is emlegetik. A kikötő mögötti domboldalban megfigyelhető a Candelabro, vagyis gyertyatartó geoglifája, mely a Nazca-vonalakhoz hasonlatos és kb.i.e.200 körül keletkezett. Ebéd Icában, majd továbbutazás a Peru félreeső vidékén, a Pampas de Jumana nevű fennsíkon fekvő Nazcába, ahol szállás.

Perui körutazás 3. nap
Fakultatív program: kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd utazás kisrepülővel a Nazca - vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca-vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak a dél-perui partvidék legjelentősebb kultúrája, az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a cantalloc-i vízvezetékeket, a perui Nazca vonalak híres kutatójáról elnevezett múzeumot, Museo Lineas de Nasca Centro Maria Reiche-t és a Metallic Towert tekintik meg. A különleges, földalatti vízvezetékeket a nazcák építették a III-VI. század között, a víztározókba gyűjtött vizet mesterséges földalatti csatornákon továbbították, melyeket még ma is használnak a völgy lakói. A Marie Reiche-Grose Newman Múzeumban az életét a Nazca-vonalak megfejtésének szentelő német matematikus- és felfedezőnő kutatásainak érdekes dokumentumai láthatók. A pánamerikai autópályán emelkedik a 12 méter magas Metallic Tower, ahonnan két rajzolat, a fa és a kezek láthatók.Út közben ebéd. A programok után utazás Chauchillába a legrégebbi perui pre-inka temetőhely megtekintésére. A sivatagi szárazság miatt i.sz. 900-1300 közötti időkből épen maradt csontok, koponyák, ruha- és cserépdarabok is láthatók itt. Látogatás egy jellegzetes perui kerámiaműhelyben, majd továbbutazás Arequipába, ahol szállás.

Perui körutazás 4. nap
Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körülölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom, a Carmen Alto kilátópont és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Délután továbbutazás Colcába, út közben hideg ebéd. Vacsora és szállás Colcában.

Perui körutazás 5. nap
Utazás a lenyűgöző Colca Canyonhoz, amely a világ egyik legmélyebb Canyonja (3270 m), kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon. Nevét az alatta hömpölygő folyóról kapta, a Colca az egykor itt élt indián törzs neve. Itt élnek az igen ritka kondorok, amelyek köröző röpte egy kis szerencsével a megfigyelő pontokról jól látható. Az út olyan festői, tipikus perui városkákat is érint, mint Pinchillo, Maca, Achola, Yanque és Chivay. Ebéd Chivayban, majd továbbutazás a leghíresebb perui tó, a Titikaka mellett fekvő Punó városába, ahol szállás.

Perui körutazás 6. nap
Kirándulás hajóval a Titikaka - tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. A Titikaka gyönyörű látványt nyújt háttérben a havas hegyvonulatokkal, előtérben a sima víztükörrel. A legenda szerint a tó a Föld születésének és az inka civilizációnak szent helye: Viracocha, a Nap és vihar istene emelkedett itt ki, s alkotta meg a Napot, a csillagokat és az első embereket. A Titicaca-tó partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Továbbutazás Taquile szigetére, ahol 533 kőlépcsőn lehet eljutni a központba. A szigetet kb. 1700-an lakják, a szűk közösség halászatból, növénytermesztésből, kézművességből él. Házias ebéd a szigeten, majd visszautazás Punóba, ahol szállás.

Perui körutazás 7. nap
Elutazás távolsági turista busszal Cuzcóba. Az út során az inka kultúra további kincsei láthatók: a Pukara komplexum, a 4335 méteres magasságban található La Raya hágó és szemet gyönyörködtető látképe a vadon élő vikunyákkal (dél-amerikai tevefaj), a Raqchi templom, az Andahuaylillas templom. Útközben ebéd Sicuaniban. Késő este megérkezés Peru egyik legrégibb városába, Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 8. nap
Délelőtt kirándulás a szent völgybe, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. Pisac faluban látogatás a híres indián piacon. Ebéd, majd városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban (Manco Cápac) és az Inka Birodalom központja volt. A város épületei egyaránt magukon hordozzák az inkák masszív építészetének és a XVI. századi spanyol hódítók részletgazdag stílusának jegyeit. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák különleges hangulatot árasztanak. A Koricancha templom, a katedrális, majd a Cuzco környéki régészeti központ megtekintése: Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői. Szállás Cuzcóban.

Perui körutazás 9. nap
Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, hogy kezdetét vegye a program talán legszebb kirándulása. Utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, a Machu Picchu lábához, ahol a megérkezést követően ebéd. Az ebéd után kb. félórás autóbuszos utazás a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az ég és az Andok között, egy szinte megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített település, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építettek. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciót vezetett Peruba, az utolsó inka főváros, Vilcabamba felkutatására, és egy indián földműves vezette el a sűrű növényzettel benőtt hegyhátra. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum volt. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel. Délután visszautazás vonattal Cuzcóba, ahol szállás.

Perui körutazás 10. nap
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro és már a XVII. század kezdetétől reneszánsz és barokk templomok, csodálatos épületek és paloták, egyetemek, püspöki rezidenciák és intenzív kulturális élet jellemezte. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. Vacsora és szállás Limában.

Perui körutazás 11. nap
Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség ebéddel: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák, és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

Perui körutazás 12. nap
Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!
Minimum létszám: 15 fő

Fakultatív program
(minimum létszám: 10 fő)

:
Utazás repülővel a Nazca-vonalak felett: 45 000,- Ft/főA limai Aranymúzeum megtekintése ebéddel: 12 000,- Ft/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Lima / Cuzco - Lima - Budapest útvonalon, turista osztályon, a körutazás alatt autóbusszal, Puno és Cuzco között helyi turista buszjárattal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panoráma ablakos vonattal
  • 10 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás a leírás szerint (10 alkalommal reggeli, 9 alkalommal ebéd és 2 alkalommal vacsora)
  • a programleírás szerinti kirándulások a szükséges belépőkkel
  • baleset -, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek
  • fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás