Hétvége Moszkvában az orosz főváros gazdagon

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 224258
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Oroszország
Város: Moszkva

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
HÉTVÉGE Moszkvában ? AZ OROSZ FŐVÁROS GAZDAGON
Utazás időtartama: 4 nap/3 éjszaka
Indulási időpontok: III.14.
Utazás: Wizz Air menetrend szerinti járatával,
Elhelyezés: Courtyard by Marriott Moscow City Center, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: reggeli, vacsora felár ellenében kérhető
Minimum létszám: 20 fő
A programok során audio guide-ot használunk.

1. nap: A délelőtti érkezést követően autóbuszos városnézésre megyünk. Elsőként a Veréb-hegyet ejtjük útba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Luzsnyiki sportkomplexumra és a távolban egész Moszkvára. Itt magasodik a Lomonoszov egyetem jellegzetes formájú főépülete is, amely az amerikai felhőkarcolók mintájára készült szovjet "szocialista-realista" stílusban. Láthatunk modern felhőkarcolókat is a "moszkvai City vagy Manhattan"-nek nevezett városrészben. Megállunk a festői szépségű Novogyevicsij kolostornál, mely jellegzetes hagymakupolás templomtornyairól, a mellette lévő kis tóról és temetőjéről híres, ahol számos híresség nyugszik, mint például Bulgakov, Gogol, Csehov, Prokofjev, Hruscsov és Jelcin. A temetőben egy rövid sétát teszünk. Útba ejtjük a Győzelem Parkját is, ahol a napóleoni- és a II. világháború emlékművei emelkednek. A Moszkva folyó mellett haladva elérjük az újjáépített, monumentális Megmentő Krisztus Székesegyházat. Ezután transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Este még kisétálunk a kivilágított Vörös térre.
2. nap: Reggel gyalogos kirándulás a Kreml-be. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij-, a Blagovescsenszkij-, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota, a Cár ágyú- és harang. A kincstárt is felkeressük, mely régebben fegyvertárként működött, ahol cári koronázási jelképek, gyönyörű egyedi ezüst és arany ékszerek, ruhák, díszes étkészletek, Faberge tojások és régi fegyverek kiállítása látható. "Kötelező programunk" a Vörös téren ér véget, melynek jellegzetes épületei Moszkva jelképévé váltak. A tér főbb látnivalói: a Vaszilij Blazsennij-székesegyház, a GUM áruház, a Történeti Múzeum, a Lenin-mauzóleum.
Délutántól szabadidő, vagy fakultatív programként átsétálunk a nemrégiben kialakított Zarjagyije parkba, mely Oroszország 4 földrajzi övezetét mutatja be. Egyik legfőbb attrakciója a 70 méteres, a folyó fölé benyúló támaszték nélküli függőhíd. A föld alatt egy élményparkot alakítottak ki, ahol az "időgép" visszavisz minket a város rég- és közelmúltjába, a "Repülés Oroszország felett" 4D-s film bemutatja az ország távoli tájait, a "Jégbarlang"-ban saját bőrünkön érzékelhetjük az északi vidékek zord éghajlatát és életformáját.
Este másik fakultatív programként az orosz képzőművészet legismertebb múzeumát, a Tretyakov Képtárt ajánljuk megtekintésre. A gyűjtemény leghíresebb része a Rubljov ikonok, de megcsodálhatjuk más orosz festők remekműveit is egy tárlatvezetés keretében. A képtárba és utána haza a szállodába metróval utazunk.
3. nap: Szabadidő, vagy reggeli után fakultatív autóbuszos kirándulás Szergijev Poszádba, az orosz ortodox egyház ősi centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. Felkeressük a Szentháromság?Szergij kolostort, a város legismertebb műemlékét. A délutáni órákban másik fakultatív programként megtekinthetjük a Taganszkij földalatti atombunkert, mely a hidegháború idején épült - ma már múzeum. A vezetett túra során rengeteg érdekességet láthatunk és hallhatunk ebből a - mára már szerencsére letűnt - vészjósló korból. Az utazás a bunkerbe metróval történik.
4. nap: A reggelit követően kijelentkezés a szállodából, a bőröndök csomagszobában kerülnek elhelyezésre. Szabadidő, vagy fakultatív programként utazást teszünk a moszkvai metrón, felkeresve azok legismertebb állomásait, melyek művészi kialakításuknak köszönhetően inkább emlékeztetnek palotákra, mint metrómegállókra.
A metróból a VDNH-nál, az Összoroszországi Kiállítási Központnál szállunk ki. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. Itt állították fel a 100 méter magas Szputnyik emlékművet is, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Mellette várja látogatóit az Űrhajózási múzeum, mely a szovjet-orosz űrkutatás történetét mutatja be. Itt található Gagarin űrhajója, a Vosztok?1 is. A múzeumlátogatás egyénileg történik. A program végén a szállodába metróval utazunk vissza.
Délután szabadidő, sétálhatunk a belvárosban, a folyóparton; vásárolhatunk az Arbat-on, a moszkvai "Váci utcán", vagy a GUM áruházban; megnézhetjük valamelyik múzeumot...
Késő este transzfer a repülőtérre, hazautazás.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás