Szentpétervár - Moszkva - Az orosz cárok fővárosai (Hotel ***)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201018
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Oroszország
Város: Moszkva, Szentpétervár

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program:

1. NAP: BUDAPEST – SZENTPÉTERVÁR
Indulás Budapestről déli órákban menetrend szerinti járat­tal moszkvai átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. A program része egy esti buszos városnézés is. Hidak megnyitása fak. prog­ram: 8.500 Ft.

2. NAP: SZENTPÉTERVÁR
A reggelit követően autóbuszos városnézés, mely során meg­tekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát, bemegyünk a Péter-Pál erődbe is. Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül meg­tekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legna­gyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található és a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálat­ból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Ermitázs belépő: 9.000 Ft. Fakultatív prog­ramként a késő délutáni órákban egy kb. 1 órás hajókirándu­lásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Sétahajózás a Néván: 7.500 Ft.

3. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC
A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást aján­lunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes leg­kiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani reziden­ciája volt. Petrodvorec kirándulás: 17.000 Ft. A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismer­tebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Véren Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszí­nen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Véren Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrága­kövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO
A reggelit követően fakultatív kirándulás Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsé­tálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirán­dulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza. Puskin – Pavlovszk kirándulás: 19.000 Ft. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. Kezdés az esti órákban. Folklór est: 14.000 Ft.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – MOSZKVA
A reggeli órákban a szállodánk mellett található Moszkovszkij vasútállomásról a Sapsan szuperexpesszel Moszkvába indu­lunk. A 600 kilométeres távolságot mindössze 4 óra alatt tesszük meg. Érkezés után megkezdjük városnézésünket. Meglátogatjuk a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox val­lás egyik páratlan remekművét, majd következő célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A XVI–XVII. századi III. Vaszilij nagyfeje­delem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004‑től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívül­ről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyí­lik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről).

6. NAP: MOSZKVA
Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagyha­tatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és a Kincstár meg­tekintésével. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harang­torony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. Kreml és Kincstár: 22.000 Ft. Eddigi élményeinket még tovább gazda­gítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalma­sabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Tretyakov kép­tár (metróval): 6.500 Ft. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város leg­régebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autó­buszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június köze­pén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos). Arbat – Esti Moszkva fak. program: 7.500 Ft.

7. NAP: MOSZKVA – SZERGIJEV POSZÁD
Reggeli után fakultatív programként egy fél napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egy­ház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. A város legismertebb, meghatározó épület­együttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország han­gulatát. Szergijev Poszad kirándulás: 16.500 Ft. Délután megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program).

8 NAP: MOSZKVA – BUDAPEST
Délelőtt szabad program vagy utazás metróval a belvárosba ide­genvezetőnk kíséretében, ahol lehetőség nyílik a Lenin Mauzóleum megtekintésére vagy a Puskin Múzeum felfedezésére egyénileg. Belépő a helyszínen fizetendő.Visszautazás metróval a szállodába, majd 14.00 órakor transzfer a repülőtérre. 18.00-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 19.40-kor.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt vál­tozhat. Oroszországban kötelező a vízum! A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosí­tás (Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1.040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

 

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás repülővel,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- programok idegenvezetővel,
- reptéri illeték,
- transzfer.
- fakultatívok

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás