Orebic


Orebic úti célok:



Orebic

A Peljesac félsziget északi csúcsánál, Budapesttől 750 kilométerre fekszik Orebic.
A kis lélekszámú, egykor hajózásból, halászatból és kereskedelemből élő városka ma elsősorban az idegenforgalom bevételeiből tartja fenn magát. Itt található Dalmácia egyik leghosszabb riviérája (Peljeski-riviera). A kisvárost a strandok és vízisport lehetőségek mellett éttermek, szórakozóhelyek és hangulatos utcácskák teszik vonzóvá. A tengerpart tagolt, számtalan fürdési lehetőséget kínál a település teljes hosszában. Kisebb-nagyobb kavicsos és sziklás öblök, valamint a városi strand várja a fürdőzőket. A városi strand a leghosszabb összefüggő fürdőhely Orebicen (kb. fél tengeri mérföld), a part itt homokos és nagyon apró kavicsos.
Helyi kirándulási lehetőség a Szent Illés-csúcs meghódítása (960m), közben egy hegyi kolostor megtekintése 150 méterrel a tengerszint felett.

Letenyétől kb. 770 km, Drávaszabolcstól kb. 650 km

(Egyénileg utazóink figyelmébe ajánljuk: Amennyiben a drávaszabolcsi határátkelő mellett döntenek, számoljanak azzal, hogy útközben autópálya nincs, a közlekedés hegyi utakon történik, a menetidő kb. 13 óra)

Programajánlatok:
Dubrovnik, Hvar, Vis és Korcula szigete, a Kék-barlang Bisevo- szigeten, Biokovo-hegység, Mljet Nemzeti Park, Riviera Cruise hajókirándulás (07.02-09.02.között): félnapos hajókázás a környező szigetek között (Badija-Vrnik- Maisan-Lumbarda) házi készítésű pálinka- és dalmát borkóstolóval egybekötve. Tengeri-kajak túrák.



Forrás: Orebic ismertető - Start Utazás




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás