O Sole Mio... a Sorrentói félsziget gyöngyszemei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 80657
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Pinar del Rio

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Utazás rövid pihenőkkel mai szállásunkra, Toszkánába. Érkezés Montecatini Termébe, a termálfürdők városába a kora esti órákban. Látogatási lehetőség Montecatini Alto hangulatos városközpontjában.

2. nap: Nápoly-Sorrentó
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utazásunkat dél felé. Vár ránk Campania mesés tartománya, ahol csodálatos tengerpartok, festői szigetek, gyönyörű városok várják a látogatókat. A régió adottságai számos programlehetőséget kínálnak , így unatkozni biztosan nem fogunk. A természeti szépségek mellett, történelmi és archeológiai emlékek , remek konyha vár itt ránk. Campania területén az UNESCO világörökségi helyszínei közül több is megtalálható, így a tartalmas időtöltéshez minden adott. Délután városnézés Campania tartomány fővárosában, Nápolyban. A San Gennaro dóm, a Piazza Plebiscito a Királyi palota, a Galleria Umberto és a San Carlo színház megtekintése után, vásárolhatunk a helyi specialitásokból: limoncello, sonka és mozzarella sajt. Szállás elfoglalása Európa egyik legszebb üdülőhelyén, a Sorrentói-félszigeten az esti órákban.

3. nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Este ismerkedés a félsziget központjának számító festői Sorrentó városával. Részvételi lehetőség egy hamisítatlan Tarantella esten. (Ár: 30 EUR/fő)

4. nap: Kék szalag-útvonal
Fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe. A Kék-szalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán, festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Megálló Positano elbűvölő kisvárosa felett, panoráma fotózás. Ezt követően megcsodálhatjuk a Smaragd-barlang derengő smaragdfényeit, majd az alagutak rejtekéből előbukkanó Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel. Végül a 350 méter magasságban elhelyezkedő Ravello városában megbúvó Villa Rufolo kertjéből gyönyörködhetünk a panorámában.(Ár: 35 EUR/fő). Este, visszautazás a szállásra.

5. nap: Capri szigete
Hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére, Caprira. A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, és egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. Délután, szabadidőben lehetőség van fürdésre vagy sziget körüli hajókázásra, esetleg látogatás a Kék-barlanghoz. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. (Ár: 80 EUR/fő)

6. nap: Pompei-Vezúv
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Látogatás Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével (Ár: 25 EUR/fő*). Pompei városában minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól.Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Látogatásunk után utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. Szállás Chianciano Terme városában.

7. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd búcsú toszkánától és hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás