Nápoly REPÜLĂ•VEL - Március

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223252
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Nápoly

Szállás / program részletes leírása




1. nap: Budapest-Nápoly-SorrentoElutazás menetrend szerinti járattal Nápolyba. Délutáni érkezés Campania tartomány fővárosába. Transzfer a Sorrento környéki szállodába.

2. nap: Sorrento-Positano-Amalfi-Ravello
Reggeli a szállodában, majd fakultatív kirándulás a Salernói-öbölbe. A Kékszalag-útvonalon haladunk, mely végigkígyózik a partvonal egész hosszán, festői kisvárosokkal színesítve. Az élénk színekre festett házak hozzásimulnak a domboldalakhoz, miközben citrusfákkal teli kertek ereszkednek meredeken alá a tengerhez. Európa egyik legcsodálatosabb partszakaszán, az 50 km hosszú Amalfi partvidéken haladunk végig, mely a Világörökség része. Panoráma megálló Positano-nál, majd látogatás a „Smaragd Barlangban”, ahol csónakokba szállva csodálhatjuk meg a különleges fényviszonyoknak köszönhetően a víz smaragdos csillogását. Továbbutazás Amalfi városába. A legendák szerint a város Héraklész egyik szerelme, egy Amalphi nevű nimfa után kapta a nevét, akit ezen a vidéken temettek el. A papírgyártó műhelyeiről és a limoncellójáról világszerte híres település ma az Olaszországba látogató turisták egyik kedvenc célpontja. Itt született Flavio Gioia, a mágnestű feltalálója is. Természeti szépségei és gazdag történelmi, kulturális öröksége miatt 1997 óta az UNESCO Világörökség része. Felkapaszkodhatunk az impozáns Szent András Dóm XI. századi bronzkapujához, majd mai utolsó állomásunk az Amalfi part legbájosabb városa Ravello, melyet kanyargós hegyi úton érünk el. A 350 méter magasan Monte Torellóra települt Ravellót aXII.-XIII. században virágoztatta fel a Rufolo család. Nekik köszönhető a székesegyház, valamint számos kisebb egyházi épület megépítése. A család egykori otthona, a Villa Rufolo ma a város leglátogatottabb látványossága. Kertjéből csodálatos kilátás nyílik a Salernói-öbölre. Közös városnézésünk alatt a Villa Rufolo kertjéből megcsodáljuk a fantasztikus kilátást, majd vásárolhatunk a jellegzetes kerámiákból is. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)

3. nap: Capri

Reggeli után hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére. Sorrentó városából rövid hajózással érhetjük el a festői szigetet. Már a kihajózás is nagy élmény, hát még az érkezés a földi paradicsomba... Luxus szállodák, elegáns üzletek, remek éttermek és varázslatos hangulat vár itt ránk. Helyi idegenvezetővel Capri és Anacapri nevezetességeit fedezzük fel. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat, majd kisbusszal átutazunk Anacapri városába, ahol az Axel Munthe villa megtekintése következik. Délután limoncello kóstoló majd szabadidő, vásárlási lehetőség. Időjárástól függően lehetőség van fürdésre vagy sziget körüli hajókázásra, esetleg a Kékbarlang megtekintésére is. Búcsú Capri mesebeli szigetétől és visszautazás a szállásra a késő délutáni órákban. (Ár: 85 EUR/fő)

4. nap: Pompei-Nápoly

Fakultatív kirándulási lehetőség Campania tartomány két legjelentősebb városába. (Ár: 45 EUR/fő). Mai programunk első állomása Pompei, ahol az Kr.u. 79-ben elpusztult romvárosban helyi idegenvezető kíséretében járhatjuk végig az ásatásokat. Az eltemetett városban megállt az idő...A Vezúv pusztításának nyomait fedezhetjük fel itt, ahol minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Délután Campania fővárosával, Dél-Olaszország legnagyobb városával ismerkedünk meg. Nápoly az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa...A Vezúv lábánál fekvő Nápolyban megtekintjük legfontosabb nevezetességeket: Dóm, Castel Nuovo, Királyi Palota, San Carlo színház és a híres Galleria Umberto épülete. A városnézés után visszautazás a szállodába.

5. nap: Vezúv-Nápoly-Budapest
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a hotelből és a Vezúv kráteréhez utazunk. Autóbusszal felmegyünk a csúcs közelébe, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a nápolyi öbölre és a Sorrentói-félszigetre is. Ezt követően transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás