Az Alpok gyöngyszeme Salzkammergut

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 166070
Indulás dátuma:2024.03.29. (P)
Időtartam:3 nap/2 éj
Ár:  88 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  91 567 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Németország, Ausztria
Város: Bad Ischl, Hallstatt, St. Gilgen, Salzburg, Berchtesgaden, Gmunden, Steyr

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Bad Ischl–Hallstatt
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischl-be vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. A Császár Villa megtekintése, mely Ferenc József és Erzsébet nyári rezidenciája volt. A villa látogatásunk után séta a hangulatos városközpontban, majd folytatjuk utunkat a tóparton fekvő Hallstatt páratlan szépségű kisvárosába, mely a Világörökség része. A település neve a kelta hagyományok szerint „a só helye”, hiszen a felette magasodó hegy (Salzberg) belsejében többezer éves sóbánya található. A tóparti főutca vezet a Piactérhez, ahol az evangélikus templom is áll, és a kétszentélyes katolikus plébániatemplomhoz a hegyoldali kis temetővel, amelynek csontkápolnája a festett koponyák miatt vált híressé. A városka és a tó fölé nyúló Skywalk kilátóhoz siklóval is fel lehet jutni, ahonnan tiszta időben csodálatos panoráma nyílik a tóra, a kisvárosra és a környező hegyekre. Továbbutazás a szállásra, érkezés a szállodába az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden-Hellbruni kastély-Salzburg
Reggeli, majd utazás Dél-Bajorországba. A „királyok üdülője” Berchtesgaden a Watzmann-hegy lábánál fekszik festői környezetben. Történelmi városközpontja gyönyörű festett házaival, különleges hangulatával lenyűgözi a látogatókat. A közeli Obersalzbergen található Hitler híres „Sasfészke”*. A vendégház egy olyan hegycsúcsra épült, ahova helyi buszjárat és a hegy belsejében üzemelő lift közlekedik. (*Amikor a vendégház nem látogatható – pl. időjárási okokból, illetve október és május közötti időszakban zárva tart –, helyette Berchtesgaden történelmi központjának megtekintése és kirándulás a Király-tóhoz, séta tóparton. A fjordszerű Königsee, a hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör, Németország egyik legimpozánsabb része.) Ezután látogatás a Hellbrunni kastélyban. A nagyszerű építészeti remekmű, a hatalmas parkkal és világszerte páratlan vízi játékaival ma is a legpompásabb reneszánsz építmények közé tartozik az Alpok vonulatától északra. Délután városnézés Mozart városában. Salzburg történelmi óvárosát az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Mozart szülőháza és a Mirabell kert lesznek a legfontosabb látnivalók. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

3. nap: St.Gilgen-Gmunden-Steyr-Budapest
Reggeli, majd utazás a hegyek koszorújában fekvő, 11 km hosszú Wolfgang tóhoz. Rövid fotóséta a Schafberg hegy lábánál fekvő St. Gilgen festői városában, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Folytatjuk utunkat a festői Traunsee partján található Gmunden városába. A jellegzetes, zöld-fehér kerámiáról is ismert város a Monarchia idejében vált kedvelt nyaralóhellyé. A domboldalon álló Háromkirályok plébániatemplom főoltárát az osztrák barokk neves művésze, Thomas Schwanthaler szobrász készítette 1678-ban. A reneszánsz városházától a tóparti promenádon sétálunk végig a romantikus Ort vizi kastélyhoz, ami Salzkammergut egyik legkedveltebb fotótémája. Programunkat Ausztria romantikus kisvárosában, az egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosában, Steyr-ben folytatjuk. A Steyr és az Enns folyók összefolyásánál található óváros árkádos, gótikus és reneszánsz épületeivel, kacskaringós utcáival, hangulatos tereivel, templomaival igazi kis gyöngyszem. Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett, de megtekintjük a plébániatemplomot, a Lamberg kastélyt és a régi városháza rokokó stílusú épületét is. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria

Utazás: autóbusszal Szállás: panzió Ellátás: reggeli

Félpanzió: 20.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.190,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.650,-Ft/fő
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.190-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 2.850-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 3.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Bad Ischl Kaiservilla 21 EUR
Hallstatt sikló 22 EUR
Hallstatt Csonttemplom 2 EUR
Berchtesgaden 30,80 EUR
Hellbrunn 15 EUR
Gmunden Ort kastély 5 EUR
Salzburg helyi idegenvezető kb.5 EUR

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió, finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás