BURMAI DRÁGAKÖVEK

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103275
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Myanmar
Város: Bagan, Bago, Heho, Mandalay, Rangoon

Szállás / program részletes leírása



Drágakövek – rubin, zafír és smaragd – birodalmába invitáljuk Önöket! Mianmart a helyiek őszinte, tolakodástól mentes kedvessége emeli Délkelet-Ázsia egyre kedveltebb úti céljává.

Program

1. nap: Budapest – Rangun (Yangon)
Repülés Budapestről dohai átszállással Rangunba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Rangun
Korareggeli érkezés Rangunba. Városnézés a közelmúlt fővárosában: a zarándoklatok fontos központja a 48 méter magas, 8 szegletű Sule Pagoda, belváros és a gyarmati negyed, a Bogyoke piac, amit Scott Market-nak is hívnak. Mianmar legnagyobb buddhista temploma, szent helye és legfőbb nevezetessége a Shwedagon Pagoda, az UNESCO Világörökség része. Egyfajta 'buddhista mekka', minden hívőnek álma eljutni ide. A naplemente elképzelhetetlen látvány a 20.912 darab színarany téglából álló, több mint 10.000 gyémánttal és különböző drágakövekkel díszített sztúpákon. Szállás Rangunban.

3. nap: Bago – Arany Szikla – Kyaiktio
BAGO-ba, a második uralkodói dinasztia fővárosába utazunk. A település határában található a Kyaikpun Pagoda, melynek a 30 m magas, egymásnak háttal ülő Buddha szobrok a főbb látnivalói. Továbbutazás KYAIKTIO-ba, az Arany Sziklához, mely a színarany bevonatról kapta nevét, és a legenda szerint Buddha egy hajszála tartja. Nemcsak a látvány, az utazás is különleges a hajtűkanyarokban gazdag úton, hiszen a terepviszonyok miatt csak nyitott teherautón tudjuk megközelíteni. A naplementét a Sziklánál töltjük, majd visszautazás a kyaiktioi szálláshelyre.

4. nap: Bago – Rangun
Visszatérünk BAGO-ba, és folytatjuk az ismerkedést az egykori fővárossal: a hatalmas fekvő Buddha pagodája (Shwethalyaung), a 16. században épült egykori uralkodói Kanbawzathadi Palota és Múzeum. Délután visszautazás Rangunba, szállás.

5. nap: Heho – Inle-tó 
Reggeli órákban átrepülünk Heho-ba, onnan továbbutazás autóbusszal az Inle-tó partjára. Hajókázás a tavon és a tóra épült cölöpházak között kb. 4–5 fős csónakokon felejthetetlen élmény. A tóra épült szálláshely felé haladva, megállunk néhány helyi falu kézműves manufaktúrájánál, ahol sokféle ajándéktárgyat vásárolhatunk. Szállás az Inle-tónál.

6. nap: Inle-tó – Pindaya 
A Shan-hegység által határolt, 900 méter magasan fekvő legendás INLE-TÓ igazi oázis. Ismét csónakokba szállunk, és folytatjuk a tó felfedezését. Az úszó kertek, úszó falvak, a természet szépsége és a találékony emberek munkája lenyűgöző! Megfigyelhetjük a halászok egyedi evezőtechnikáját: ők a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. A nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, az Inn Paw Khon falut, amely selyemszövésről híres és felkeressük a térségben élő, nyakgyűrűt viselő Padaung törzset. A zsiráfnyakú nők nyakát gyermekkoruktól kezdve nyújtják fém karikák használatával. Délután továbbutazás Pindaya-ba. Szállás.

7. nap: Pindaya – Mandalay
Látogatás a SHWE U MIN sztupáknál. PINDAYA barlangjainak zegzugos járataiban több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha-szobor található. Továbbutazás Mandalay-be, szállás.

8. nap: Mingun  Mandalay
Délelőtt hajókirándulás a közeli MINGUN-ba, Mianmar utolsó királyi városába, ahol a világ legnagyobb, épségben megmaradt harangja található. Séta a befejezetlen Mingun Pagodához, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a környékre. Délután városnézés a Burma szívében található MANDALAY-ben, amely az ország második legnagyobb települése és egykor fővárosa is volt. Látogatás a Mahamuni Pagodában, majd a Kuthodaw Paya-t nézzük meg, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik, a világ legnagyobb könyve. Végezetül a Shwenandaw Kyaung fából épült kolostorba látogatunk, ahol a szerzetesek esti imához vonulását is láthatjuk. Szállás Mandalay-ben.

9. nap: Amarapura – Sagaing – Inwa – Mandalay
Egész napos kirándulás az egykori királyi városokba. Elsőként az ősi fővárosba, AMARAPURA-ba látogatunk, megtekintjük a Mahagandayon kolostorban élő kb.1200 szerzetes ételosztási ceremóniáját Továbbutazás az Ayeyarwardy-folyó túloldalán épült és „Kis Bagannak” tartott vallási központba, SAGAING-ba. Majd ismerkedés INWA-val, a Burmai Királyság egykori fővárosával. Szállás Mandalay-ben.

10. nap: Mount Popa – Bagan
A kialudt MOUNT POPA vulkán Burma istenvilágának Olimposza, ahol az ősi szellemek palotája épült. Megtekintéséhez nehéz, meredek, lépcsős utat kell megtenni. Akinek ez megterhelő, a hegylábánál gyönyörködhet a vulkán és a környék látványában. Továbbutazás Kyaukse és Meiktila városokon keresztül Baganba. A naplementét az Ayeyawady folyón hajózva csodáljuk meg. Szállás Baganban.

11. nap: Bagan
Egész napos városnézés a burmai civilizáció bölcsőjében, BAGAN-ban, a mianmari Angkor-ban. Ázsia legnagyobb régészeti területe az UNESCO Világörökség része, a több ezer pagoda leírhatatlan látványt nyújt. A romterületen barangolás során láthatjuk többek között: Shwezigon pagoda, Ananda templom, Dhanna Yangi templom, Bupaya pagoda, Byaukgyi templom. Szállás Baganban.

12. nap: Bagan – Rangun
Délelőtti órákban átrepülünk Baganból Rangunba. Ismerkedés a város további látnivalóival: a Chauk Htat Gyi Pagoda (hatalmas fekvő Buddha pagoda), a Kandawgyi tó környéke. A tó a város közepén található, tökéletes helyszín a sétálásra, naplementekor pedig a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vízében. A napot a színes kínai éjszakai piacon zárjuk vacsorával. Szállás Rangunban.

13. nap: Rangun – Doha
Indulás Dohába a kora reggeli órákban. Menetrendváltozás miatt megajándékozzuk Önöket egy városnézéssel Katar fővárosában: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Hazautazás az éjjeli órákban.

14. nap: Doha – Budapest
Érkezés Budapestre a hajnali órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökség:
- Rangun: Shwedagon Pagoda
- Bagan régészeti területe



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Rangun – Bp. útvonalon, átszállással
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal, nyitott teherautóval, hajóval/csónakkal
- 11 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- belépőjegyek árát a programokhoz
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (Az indulásig változhat!)
- a belföldi repülések árát: 340,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- burmai vízumot: kb. 50,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 46.300,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 

Helyben fizetendő:

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).  A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

 

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás