Ablak a Világra - Utazási magazin


Dominika - minden nap vasárnap


Kapcsolódó cikkekDominika - minden nap vasárnap

Aprócska szigeten virrad ránk a reggel. A Dominikai Közösség fővárosában, Roseau-ban érdemes autót és sofőrt is bérelni. Nem mintha nagy forgalom lenne, inkább a jelzőtáblák hiánya miatt van szükség a bombabiztos helyismeretre. Egy helybéli fiú érkezik a segítségünkre, akinek úgy tűnik, mindenki a "testvére" errefelé. Öreg Toyota dzsipjével egy nap alatt körbejárhatjuk az esőerdő-szigetet.

Dominika, azaz vasárnap szigete (ahogy felfedezője, Kolumbus érkezése napjáról elnevezte) a Kis-Antillák egyik kis gyöngyszeme. A franciák és a britek évszázadokon át vetélkedtek a dombokból és hegyekből álló, mindössze 754 négyzetkilométernyi földdarabért, mely végül 1978-ban vált függetlenné Dominikai Közösség néven. A Karib-tenger legzöldebb szigetén, a Morne Trois Pitons National Park a Világörökség része. Itteni sétánkat érdemes az Emerald Pools-nál kezdeni, mely egy természetes, vízesés táplálta medence; a helyhez kiépített turista ösvényen juthatunk el. A Trafalgar-vízeséseknél már nem csak nézegetni szabad, itt már meg is mártózhatunk a káprázatos, zuhogó vízsugárban.

A vulkáni sziget hegyeiben kirándulni, kanyoningozni is lehet, az ültetvényeken pedig egzotikus zöldségeket, gyümölcsöket kóstolhatunk. A partoknál egész évben ámbrás cetek kószálnak, és ez az egyetlen sziget a Karib-térségben, ahol még a Kolumbusz előtti időkből származó indián törzsek leszármazottaival is találkozhatunk.© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak