Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 104054
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Montenegró
Város:

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás Budapestről reggel 5.00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Ismerkedés az Óvárossal, megtekintjük az Öreg-hidat, Karadoz bég dzsámiját, Biscevica utcát és a Tabánt, majd a szálláshelyek elfoglalása Mostar környékén.



2. nap:

Reggeli után utazás Medjugorjeba, séta Mária megjelenésének helyéhez, fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére. Dél körül indulás Dubrovnikba, a dalmát tengerpart egyik legszebb városába. Városnéző sétát teszünk a Stradun-on, érintjük az Orlando-oszlopot, a Városfalat, az Onofrio kutat, a Szent Balázs templomot és a Szűz Mária katedrálist. Késő délután továbbutazás a szálláshelyre, ami Budva környékén lesz. Vacsora a szállodában.



3. nap:

Reggeli után Cetinjebe látogatunk, mely az ország ősi fővárosa. A királyi palota feleleveníti Európa egyik legérdekesebb sorsú dinasztiájának történetét és életét. Az utolsó uralkodó és családja földi maradványait a Cipur kápolna őrzi. Innen a Szent Péter Kolostorba folytatjuk utunkat, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, hogy megláthassák a szent kereszt egy darabját vagy Keresztelő János relikviáit. Ezek után úticélunk a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy és környéke, a Lovcen Nemzeti Park. Njegus falucskában megállunk egy pihenőre, hogy megkóstolhassuk a nevezetes sonkát és sajtot, majd egy lélegzetelállító szerpentinen ereszkedünk vissza alacsonyabb vidékekre. Budvára érkezés előttrövid fotószünet a festői szépségű egykori halászfalu,Sveti Stefánkisvárosánál. A nap méltó befejezéseként Budvával ismerkedünk, ahol Montenegro leghangulatosabb óvárosát találjuk. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora a szállodában.



4. nap:

Reggeli után a tengerpart nevezetességeire koncentrálunk, körbehajózzuk a Kotori- öblöt. (a hajókirándulás külön fizetendő) Elsőként a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy mesterséges sziget, zarándokhely, múzeum és egyedülálló ezüst plakett gyűjteményéről híres. Ezek után az öböl névadó városa, Kotor következik, mely tökéletesen megőrizte középkori jellegét. A monarchia egykori hadikikötője sokak számára a hírhedt matrózlázadással kapcsolódik össze. Városnézés idegenvezetéssel (Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, Szt. Lukács templom), majd szabad program: kávézás, séta az óváros ódon falai között stb. Végül Perastot látogatjuk meg, a valamikori városköztársaságot, ami ismert tengerészek, hajóskapitányok városa. Megtekintjük a Szt. Miklós katedrálist, majd lehetőség nyílik egy kis barangolásra az ódon házak között. Visszaúton elhajózunk Prcanj, Stoliv, Lepetane előtt, majd visszaérkezés a szállásra a késődélutáni órákban, utána pihenési, strandolási lehetőség a tengerparton. Este vacsora a szállodában.



5. nap:

Reggeli után Herceg Novi-ba látogatunk, ahol a hős spanyol katonák legendás történetével ismerkedünk. A város az Orjen hegy lábainál fekszik. Kristály tiszta tenger, hatalmas hegyek, hegyvidéki hangulat és a mediterrán élet lazasága jellemzi.Városnéző sétánk éppúgy érinti a Kanli Kula (Véres Erőd) bástyáit, mint az Óratornyot, és a Fő tér színes házait. A kávészünetünket követően búcsút intünk a tengerpartnak, és Trebinje érintésével már Szarajevó felé utazunk. Szállásfoglalás a késő esti órákban.



6. nap:

Reggeli után ismerkedés Szarajevóval. A város török negyede, a nyüzsgő életű Bascsarsija önmagában is teljes értékű attrakció. Ráadásul itt található a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete a Gazi Huszrev Bég dzsámi. Mielőtt továbbindulnánk, a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyét is felkeressük. Koradélután indulás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás