Mongólia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164364
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Mongólia
Város: Ulanbator

Szállás / program részletes leírása



Körutazás Dzsingisz kán országában

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Mongólia fővárosába, Ulanbatorba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap: ... Ulanbator - Gandan kolostor
Érkezés Ulanbatorba, majd városnézés, mely során látogatás teszünk a Gandan kolostorban, amely az ország legnagyobb láma szenthelye és a mongol buddhizmus központja. Megcsodálhatjuk a 26 méter magas aranyozott Migjid Janraisig szobrot és bepillantást nyerhetünk a szerzetesek rituáléiba. Délután a Genghis téren álló Parlament és a Nemzeti Múzeum megtekintése. Vacsora, szállás Ulanbatorban.



3. nap: Ulanbator - Khugnu Khan Nemzeti Park - Erdene Khamba kolostor
Reggeli, majd utazás a Khugnu Khan Nemzeti Parkba, ahol megcsodálhatjuk a sziklás hegyek, félsivatagok, Gobi sivatagi homokdűnék és sztyeppék alkotta lenyűgöző tájat és annak élővilágát. Egy könnyű sétát követően megtekintjük a XVII. századi Erdene Khamba kolostort. Délután látogatás egy nomád családnál, megismerjük a századok óta változatlan nomád életmódot és a sztyeppei mindennapokat. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.



4. nap: Elsen Tasarhai - Erdene Zuu kolostor - Karakorum romjai
Reggeli, majd utazás az Elsen Tasarhai-i homokdűnékhez, melyek 80 km hosszan húzódnak az ország közepén. Teveháton ismerkedünk meg a dűnék szépségeivel. A világ két-púpú tevéinek 2/3-a Mongóliában él, melyek sokkal kényelmesebbek, mint szaharai egy-púpú rokonaik. Ezt követően látogatás a 108 sztúpával rendelkező Erdene Zuu kolostorban, Mongólia első láma szenthelyén, ahol imádkozó majmokat láthatunk. Továbbutazás és látogatás a Mongol Királyság egykori fővárosánál, Karakorum romjainál. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.



5. nap: Tsenher völgy - hőforrás
Reggeli után útra kelünk Mongólia legtermékenyebb, legbujább vidékére, a Tsenher völgybe, ahol zöld erdőkkel borított hegyek és bővízű folyók kanyarognak, amerre a szem ellát. Felkeressük a völgy melegvízű hőforrását, mely számos betegségre jótékony hatással van. Délután lehetőség van megmártózni a forrásban, vagy csak sétálni és gyönyörködni a tájban. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.



6. nap: Hustai Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás a Hustai Nemzeti Parkba, mely a mongol vadlovak hazája. A park sztyeppéi több száz gyógynövénynek is otthont adnak. Látogatás a helyi múzeumban, ahol lehetőség van megtekinteni a Takhi és Marmots vadlovakat. A szerencsések rókát, szarvast, őzt vagy sast is láthatnak. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.



7. nap: Terelj Nemzeti Park - Ariyabal templom
Reggeli után utazás a Terelj Nemzeti Parkba, Mongólia meglátogatottabb parkjába, mely természeti szépségeiről, erdős alpesi hegyeiről és különleges sziklaformációiról ismert. Meglátogatjuk a teknős sziklát és az Ariyabal meditációs templomot. A hegy tetején álló templom csak gyalogosan közelíthető meg, de a lélegzetelállító látvány megéri fáradozást. Vacsora. Szállás hagyományos jurtákban.


8. nap: Bogd Khan palotamúzeum
Reggeli, majd folytatjuk utunkat Ulanbatorba. Útközben látogatás a Dzsingisz kán szoborkomplexumnál. A 40 méter magas lovasszobor a világ legnagyobbika. Lehetőség van felmenni a szoborban lévő kilátóba. Délután érkezés Ulanbatorba, majd látogatás a Bogd Khan Palotamúzeumban. Az épületegyüttes a XIX-XX. század fordulóján épült és a mongol vallás fejének ajánlották. Ezt követően részt veszünk egy zenés tánc show-n, ahol megismerkedhetünk a mongol zenével. Vacsora, szállás Ulanbatorban.



9. nap: Ulanbator - Budapest
Transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés menetrendtől függően.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés kisbusszal, teveháton

- elhelyezés: 2 éj középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, 5 éj komfortos jurta táborban, közös fürdőszobával reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 120,00 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

A 120 EUR a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 6 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 484 utazás 337 437 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás