Mexikó körút II.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222735
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Mexikó
Város: Mexico City, Teotihuacán, San Cristobal de las Casas, Palenque, Campeche, Merida, Cancun

Szállás / program részletes leírása



Ősi kultúrák nyomában Cancun-i pihenéssel

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Mexikóváros
Elrepülés Budapestről átszállással Mexikóvárosba, a fővárosba. Érkezés után transzfer a szállodába. Mexikóváros az ország legnagyobb és legsűrűbben lakott városa is egyben. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros - Xochimilco - Mexikóváros
Reggeli után az Antropológiai Múzeum megtekintése, ahol Kolumbusz előtti időkból származó tárgyakat láthatunk, és megismerkedhetünk az egymást követő különböző civilizációkkal. Transzfer az UNESCO Világörökség részét képező Xochimilcoba, ahol gyönyörű színekben pompázó, kis csónakokba szállunk (tajinera) és a csatornákon hajózunk. Xochimilco-t a "virágzó földek helyének" is nevezik, a máig érintetlenül hagyott azték függőkertek miatt, mely több mint 100 kilométer hosszú csatornarendszerrel van behálózva. Délután folytatjuk látogatásunkat Mexikóvárosban: a belváros, Nemzeti Palota, Diego Rivera falfestményei, melyek az előkolumbiai indiánok történelmét mesélik el Metropolitan székesegyház, és a Zocalo tér, mely a világ egyik legnagyobb tere. Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Mexikóváros - Teotihuacan - Mexikóváros
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük a Guadalupei Miasszonyunk Bazilikát, mely a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye, illetve a világon az egyik legtöbbet látogatott templom, illetve az itt található ereklyét. Folytatjuk látogatásunkat a Három Kultúra terénél, mely a nevének megfelelően azték romokból, spanyol Koloniális és modern mexikói épületekből áll. Ezt követően utazás Teotihuacanba. I.sz. 400-ban ez volt a világ hatodik legnagyobb városa, mely 300 évvel később elnéptelenedett, századokkal az azték megszállás előtt. Városnézés Teotihuacanban, az Istenek Városában. A II. és V. század között virágzó romváros ma az UNESCO Világörökség része. Visszautazás Mexikóvárosba. Este a Garibaldi téren hallgathatjuk a tipikus mexikói zenészeket, a mariachikat. (A program ára: 25.500 Ft.) Vacsora. Szállás Mexikóvárosban.

4. nap: Mexikóváros - Tuxtla - Sumidero Canyon - San Cristobal de las Casas
Reggeli, majd elrepülés Tuxtlába. Érkezést követően csónaktúra a káprázatos Sumidero Canyonban, Mexikó Grand Canyonjában. A folyó fölé emelkedő több mint 900 méter magas sziklafalak közötti szurdokban haladunk. Délután továbbutazás San Cristobal de las Casasba, amely egyike Amerika legrégebbi városainak. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casasban.

5. nap: San Cristobal de las Casas - San Juan Chamula - San Cristobal de las Casas
Reggelit követően San Juan Chamula és Zinacantan indián falvakat látogatjuk meg. A turisták által leglátogatottabb chiapasi falu San Juan Chamula, a környező hegyekben élőchamulaindiánok vallási központja. Vacsora. Szállás San Cristobal de las Casaban.

6. nap: San Cristobal de las Casas - Palenque
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Palenque felé. Utunk a párat-­la-­nul szép Agua Azul víz-­esések mellett vezet, mely Me-­xi-­kó leg-­na-­gyobb tró-­pusi víz-­esése. Lélegzetelállítóan szép látvány, ahogy a hatalmas víztömeg a mélybe zuhan és a kristálytiszta víz összegyűlik a különböző méretű medencékben. Folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökség részét képező Yucatán-félszigeti maja romvárosba, Palenquébe. Vacsora. Szállás Palenquében.

7. nap: Palenque - Campeche
Reggeli után városnézés a maja romvárosban, Palenquében. A XIII. Piramis és a "Feliratok piramisa" Mexikó leghíresebb maja piramisai, amelyek ugyanúgy, mint egyiptomi társaik, az uralkodók sírhelyei voltak. Az UNESCO Világörökség részét képező város kiemelt szerepét az adja, hogy itt találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére. Utazás Campechebe: a város ott épült fel, ahol Cortez 1517-ben először lépett Mexikó területére. Vacsora. Szállás Campecheben.

8. nap: Campeche - Uxmal - Merida
Reggeli, majd megtekintjük Campeche városát: városfalak hálózata, bástyák, erődítmények sokasága. Campeche az UNESCO Világörökség részét képezi és az utazók listáján is igen előkelő helyet foglal el. Továbbutazunk Uxmal városába. Uxmal valaha fontos maja városállam volt a Yucatán-félszigeten. A lélegzetelállító épületkomplexumok bemutatják nekünk, hogy milyen lehetett az élet a klasszikus maja korban. Ezt követően utazás Meridába. Vacsora. Szállás Meridában.

9. nap: Merida - Chichen Itza - Cancun
Reggeli után megtekinjük Merida városát. Ezt követően utazás Chichen Itzába. Az 500 körül épült maja várost a X. században a toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán - a tollas kígyóisten - tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchen Itza a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti romegyüttese 1988 óta az UNESCO Kulturális Világörökség része, és 2007. július 7-től a világ hét új csodáinak egyike. Megtekintjük többek között a Kukulkan piramist, a Jaguár trónt, a harcosok piramisát, stb. Folytatjuk utunkat Cancunba. Vacsora. Szállás Cancunban.

10. nap: Cancun
Reggeli, majd szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség a helyszínen: délelőtt elutazás a Maja Riviéra egyik legkü-­lön-­le-­gesebb attrak-­ciójához, a Xcaret öko-ré-­gésze-­ti tema-­tikus parkba, ahol maja romok, re-­konstruált maja falu, közép-ame-­rikai álla-­tok, ak-­vári-­um, delfinek, bota-­nikus kert, múze-­um, la-­gú-­na fürdési és búvár-­kodási le-­he-­tő-­séggel, földalatti patak, ten-­ger-­par-­ti strand stb.található. Vacsora. Szállás Cancunban.

11. nap: Cancun ...
Reggeli után szabad program, pihenés, fürdés a tengerparton. Napközben transzfer a repülőtérre. Hazaindulás Cancunból átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

12. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Mexikóváros történelmi központja és Xochimilco

- Teotihuacan pre-hispán városa

- Palenque pre-hispán városa és Nemzeti Parkja

- Campeche történelmi erődítmény-városa

- Uxmal pre-hispán városa

- Chichen Itza pre-hispán városa

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a programban feltüntetett étkezések 215,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
  • Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek kb. 65,00 USD

A 215 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 483 utazás 329 681 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás