Marokkó, a mesés arab világ csodái

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223788
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Marokkó
Város: Agadír, Casablanca, Essaouira, Fez

Szállás / program részletes leírása



Számtalan különleges jelzővel illethetnék Marokkót, de lássuk be, amit utunk során is tapasztalni fogunk, azt nehéz egy szóban kifejezni. A kiváló természeti és kulturális adottságokkal rendelkező ország a keleti és nyugati civilizációk egyvelege, vallási sokszínűsége nem mindennapi. A gazdag múltat a jelenkor hálásan őrzi a Szaharán át az Atlanti-óceán partjain keresztül az Atlasz-hegység hegyvonulataiban és városaiban. Az ezerarcú Marokkó az ország különböző területein más-más oldalát mutatja, betekintést enged az arab világ kincseibe és felejthetetlen hangulatába: a medinák szűk utcái, a bazárok nyüzsgő forgataga, színes kelmék és bőrárusok, a mecsetek díszes mosdókútjai és a különleges színvilágú marokkói lámpacsodák harmóniája tárul elénk. Körutazásunk alkalmával érintjük a népszerű nyaralóhelyet, Agadirt, Casablancát és a királyi városok mindegyikét. Tartson velünk Észak-Afrika északnyugati pontjára, mely a mesés kelet csodáit ígéri.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás közvetlen repülőjárattal Budapest és Agadir között
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Szállás jó minőségű, 4-és 5*-os szállodákban
  • Az ár minden belépőjegyet tartalmaz
  • A részvételi díj a reggeliket és vacsorákat tartalmazza

Programok:

március 10., vasárnap
Elutazás Agadirba közvetlen Wizz Air járattal (Budapest - Agadir 14:05-17:50). Érkezést követően transzfer a szállodába, majd a szobák elfoglalása. Szállás Agadirban: Anezi Tower 4*.

március 11., hétfő
Reggeli után rövid városnézés keretében megismerkedünk a dél-marokkói partvidék legmeghatározóbb településével, Agadirral. Bár az 1960-as földrengés gyakorlatilag romba döntötte a várost,  a rendkívül kedvező fekvéséből adódóan visszanyerte dinamizmusát és az igazán jó klímának köszönhetően hamar a turisták egyik legfontosabb tengerparti nyaralóhelye lett. Utunkat a festői tujafák és a legnagyobb mennyiségben itt előforduló, argánfák között tesszük Essaouira felé. A Marokkó függetlenségéig Mogadornak nevezett hangulatos kikötővárosba érve sétálunk a városfallal körülvett zegzugos medinában és maradandó élményeket szerezhetünk a kékre festett halászhajókkal megtelt kikötőben a 18. századi kapu, azaz a Porte de la Marine és a Skala du Port erődítmény szomszédságában. Szállás Essaouiraban: Hotel Les Iles 4*.

március 12., kedd
Napunk első állomása Casablanca, melynek neve 1942 óta egyet jelent a kultikussá vált amerikai romantikus filmmel. Casa Blanca - annyit tesz mint fehér ház - az ország legmodernebb ipari és kereskedelmi fővárosa. Az újszerű építmények és sugárutak mellett jól megférnek a régi építészet stílusai, a bazárok vagy a zsidó negyed (mellah) kanyargós utcáinak utánozhatatlan hangulata. Elhaladunk a központi piac, a des Habous és az Anfa negyed, valamint V. Mohamed tér mellett és a csodálatos Arab Liga parknál, melynek vonzó zöldje uralja a város központját. Délután a fő látványosságnak számító II. Hasszán mecsetbe látogatunk, amelyet a világ harmadik legnagyobb mecseteként tartanak számon. A modern építészet elemeivel büszkélkedő, földrengésbiztos épület vallási és társadalmi központ, további különlegessége, hogy esténként a minaretből egy lézernyaláb mutatja a híveknek, hogy mere van Mekka. A nap vége Rabatban zárul. Szállás: Hotel Rihab 4*.

március 13., szerda
Délelőtt rövid városnézés Marokkó fővárosában, ahol az ország történelme szépen ötvöződik a modern városrészekkel. Felkeressük a berber törzsek alapította város legfontosabb látnivalóit, a királyi palotát, a Hasszán-tornyot és a közelében fekvő féldrágakövekkel díszített V. Mohammed mauzóleumot, melyet a fenséges egyenruhába öltözött királyi gárdisták őriznek. Az óváros elegendhetetlen látványossága a 12. századi Kasbah el Oudaja kapukkal és bástyákkal ötvözött városfala, ezen belül a medina a kék-fehérre festett házai és szűk sikátorai. A fővárost elhagyva Volubilist, a romjaiban is impozáns római kori várost és Marokkó legszentebb helyét, a két dombra épült, I. Idrisz alapította kisvárost érintjük. A középső Atlasz kapujaként és a marokkói Versailles-ként említett Meknesbe érünk, melyet királyi várossá Moulay Ismail szultán tette meg. A város látnivalója közül kiemelkedik Marokkó legszebb várkapuja, a Bab el Monsour, a Mulej Izmail-mauzóleum és a Dar el-Ma csarnokrendszere a hatalmas lóistállóval és oszlopsoraival. Szállás Fesben: Zalagh Parc Palace 5*.

március 14., csütörtök
Egész napos városnézés Fes-ben, mely mai napig egy középkori iszlám város vonzó megjelenését mutatja és egyben a legrégebbi királyi város. A település beépítettsége sajátos városképet mutat, mely három nagyobb részre osztható: ellátogatunk a fallal körülvett régi medinába (Fes el-Bali), mely rendkívül szűk utcáiról, teherhordó szamarairól, a központjában lévő Karaouiyine-mecsetről, a Bab Bou Jeloud főkapuról és bőrcserző műhelyeiről ismert. A modern arab negyed (Ville Nouvelle) a közigazgatási és banki intézmények központja. Kívülröl pedig megtekintjük a királyi palotát, mely a két városrész között (Fez el Jedid) található. Délután szabadidő. Szállás Fes-ben.

március 15., péntek
Reggeli után Marrakes felé vesszük az irányt, utunk a Középső-Atlasz hegységén visz keresztül. Érkezés késő délután Marrakesbe, mely a leglátogatottabb és legnyüzsgőbb a négy királyi városok közül.  Szállás: Hotel Kech 4*.

március 16., szombat
Délelőtt szabadidő vagy fakultatív programlehetőség az Ourika-völgybe (8000 Ft/fő).

A zsákutcás, hosszan elterülő folyóvölgy nemcsak a turisták, de a helyi lakosság legkedveltebb célpontja is. A berber falvakkal szegélyezett völgyben a kézműves termékek végeláthatatlan kínálata fogad minket, a fás ligetekkel tarkított, vöröses színben pompázó sziklák között haladva pedig számos, a vidékre jellemző látnivalóval is gazdagodunk, melynek minden szeglete hálás fotótéma az utazók körében.

Délután ismerkedés a várossal. Megnézzük a kovácsok negyedét, egy berber patikát, a Saadi-sírokat, azaz szultánok sírkerjét, a Bahia-palotát, mely a 19. század egyik bámulatos alkotása: a gazdag épületegyüttes háremhölgyek lakhelyéült szolgált. A főszerepet azonban a főtér, a Djemaa el Fna veszi át, a tér arculata és hangulata minden napszakban más: helyi árusok kiabálása, keleti fűszerek illata, kígyóbűvölők, foghúzók, hastáncosok, parázson sütött birkaszem feledhetetlen látványa fogad.

Este fakultatív vacsoralehetőség a hires Chez Ali étteremben (50 EUR/fő) a marokkói konyha remekeivel, majd vacsora után igazi folklórprogrambanban lehet részünk látványos showműsorral egybekötve.

március 17., vasárnap
Délelőtt felkeressük többek között a medina legdíszesebb kapuját, a 12. században épült Bab Agnaou-t, a könyvárusokról elnevezett, vörös kőbül épült Kotubia-mecsetet, és az ország világhírű kertjét, a francia festőművészről elnevezett Majorelle botanikus kertet, mely halastavaival és páratlan növényvilágával a későbbi tulajdonosát, a hires divattervezőt, Yves Saint Laurent-t is megigézte.

Ebéd után transzfer Agadir repülőterére, hazautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen járatával (Agadir - Budapest 18:30-00:05).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Agadir útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Utasonként egy darab nagyméretű feladott (max. 10 kg és 55x40x23 cm) és egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Hét éjszaka szállás a program szerint, 4-és 5*-os szállodákban
  • Reggeli és vacsora a szállodákban
  • Utazás különbusszal a program szerint
  • Belépőjegyek
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
Az ár nem tartalmazza:
  • Repülőtéri illetékek: 69 000 Ft/fő
  • Foglalási díj 
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
  • Útlemondási biztosítás
  • Félnapos kirándulás az Ourika-völgybe: 8000 Ft /fő
  • Feladott poggyász (max. 20 kg): 27 000 Ft/db

Helyszínen fizetendő:

  • Szervízdíj ( kötelezően fizetendő): 30 EUR/fő
  • Fakultatív vacsora a Chez Aliba folklórműsorral: 50 EUR/fő
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás