A lovagok szigete - Málta

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 175114
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Málta
Város: Mdina, Mosta, Sliema, Valletta

Szállás / program részletes leírása



 

Az út áttekintése
·  Pihenés választható fakultatív programokk al
·  Középkori, jó állapotban megmaradt városok
·  Kirándulási lehetőség Gozo-szigetére is
·  Lovagkori hangulat, mesés épületek


Szállás:
3 csillagos szálloda, igény esetén 4*-os szállodával is foglalható az utazás felár ellenében, ajánlatért kérem érdeklődjön irodánkban
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
         

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – VALLETTA

Menetrend függvényében, várhatóan a déli órákban utazás Máltára. Transzfer a szállodába (5 éj), majd pihenés, szabad­program. Szállás: májusi csoportnál: Preluna Hotel & Spa ****. www.preluna.com Sliema tengerpartján helyezkedik el, szo­bái légkondicionáltak, TV, széf is rendelkezésre áll. Tengerre néző szoba felár ellenében igényelhető. A nyári csoportoknál a szál­lás Bugibbában van. Választás szerint vagy a Hotel Sunflower *** www.sunflower.com.mt vagy a Hotel Dolmen **** lesz a szállás www.dolmen.com.mt. Fakultatív vacsorázási lehetőség.

2. NAP: VALLETTA

Ezen a napon egy egész napos kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványossá­gunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk Caravaggio fest­ményében és a fantasztikus díszítettségében. Ez a sziget leg­szebb egyházi épülete, a látvány mindenki csodálatát elnyeri. Következő érdekesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Ezt követően rövid szabadprogram a központban.

3. NAP: PIHENÉS

Egész nap pihenés, szabadprogram.

4. NAP: GOZO KIRÁNDULÁS

A mai napon is van lehetőség pihenésre, sétára a tengerparton, jó idő esetén fürdésre is. Korábbi csoportjainknál felmerült az igény, hogy szívesen vennének részt kiránduláso­kon is a tengerparti pihenés mellett, helyett. Számukra Málta másik nagy szigetére, Gozora szervezünk fakultatív kirándu­lást. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal néz­zük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO világörökségeinek. Megtekintjük a gozói katedrálist is. Az egyik legszebb természeti látványossága volt a szigetnek a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül nyúj­tott kitekintést a tengerre, azonban 2017-ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül kimegyünk erre a tengerparti szakaszra és gyönyörködünk a hullámok által kialakított sziklaszirtekben. Ezek mellett sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk, mint például a Dwejra-öböl és a Fungus-szikla. Visszaúton jól láthatjuk a kis Comino szigetet is. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás (egész napos) hajójeggyel, belépő nélkül (garantált indulás): 50 €.

5. NAP: MDINA – RABAT – MOSTA

Mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglát­ványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csen­des városban” – ahogy a helyiek hívják –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist és a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhatnak a hangulatos belvá­rosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állo-másunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol megtekintjük, hogyan készítik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészek az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a keramikusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felke­ressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot, amely 39 m-es átmérőjével a negyedik legnagyobb átmérőjű a világon. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, ahol a „Trónok harca” című sorozat egyes jeleneteit forgatták. A késő délutáni órák­ban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina – Rabat – Dingli-sziklák – Mosta (garantált indulás, egész napos kirándulás, belépő nélkül): 40 €. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

6. NAP: VALLETTA – BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram. Várhatóan a déli órákban transz­fer a repülőtérre és menetrend függvényében hazaindulás. Budapestre várható érkezés a késő délutáni órákban.

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- minden autóbuszos utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk utasaink számára az alábbi városokból: Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. (További felszállási helyek bizonyos utaknál Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Tiszaújváros.)
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.

Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.



Tudnivalók az árról

Mi mindent tartalmaz az alapár?
A leírt alapprogramot
Szállást 3 vagy 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Helyben fizetendő:
-belépők kb. 64 EUR + fakultatív programok

A reptéri illeték ára az indulásig változhat!

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás