HÉTVÉGE ZEMPLÉN ÉS TOKAJ TÁJAIN 2 nap/ 1 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 260341
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Magyarország
Város: Zemplén

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető

Tokaj lankás vidékén, a szőlőtőkék árnyékában utazva fedezzük fel a tájat, ahol a `szőke” Tisza és a Bodrog találkozik, és a háttérben meghúzódó Zempléni hegység hegyvonulata sejlik fel. Mennyi élményt, mennyi látnivalót rejt e táj! Itt lelt otthonra a Vizsolyi Biblia, az egyedi Mézmúzeum, itt tárja fel titkait a legrégebbi aranybánya, itt őrzi a lovagkor hagyományait Boldogkő vára. Ez a kirándulás bemutatja hazánk csodálatos tájait, múltját és jelenét!


Utazás
légkondicionált autóbusszal (videó, italautomata).


Szállás

Telkibánya - Hotel ***
Zemplén festői szépségű hegyvidékén, erdős övezetében bújik meg ez a romatikus, családias szálloda. Szobái: 2-3 ágy, fürdőszoba, TV, mini hütő. A kertben nyitott medence díjmentesen használható nyári hónapokban.


Ellátás (krt)
félpanzió (svédasztalos reggeli és bográcsvacsora egy itallal és desszerttel).


Fel- és leszállási lehetőség
Budapest (Blaha Lujza tér).


Időpontok
2020.
Július 18-19. NEM FOGLALHATÓ
Szeptember 12-13. NEM FOGLALHATÓ
Október 17-18.




Program

1. nap Tokaj, Telkibánya
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Délelőtti órákban érkezés a Tokaj lankás vidékére, ahol egymás követik a szőlőtőkék, csodás panorámát nyújtva az idelátogatóknak. Idegenvezetőnkkel megismerjük Tokaj település történelmét, melyről még az Anonymus is irt. E kis település két folyó kereszteződésében fekszik, Bodrog és Tisza, így, ha valakinek kedve támad, még hajóra is szállhat (térítés ellenében, előjegyzéssel), hogy az egy órás sétahajókázás alatt a folyóról is megcsodálhassa e táj szépségét. Természetesen benézünk egy pincészetbe is, ahol megismerkedhetünk a Tokaji bor titkát, megízlelhetjük zamatát. Szabad idő keretében mindenki eldöntheti, hogy egyénileg felfedezi a település utcáit, tereit, környékét, vagy csupán leül a partra és élvezi `szőke” Tisza látványát, mely `síma tükrén a piros sugárok, (mint megannyi tündér) táncot jártak” (Petőfi).
Délután továbbutazunk a Zempléni Tájvédelmi terület felé, hegyeknek kapaszkodva. Telkibányábaérve, a szállást foglalás követően, a nyári hónapokban ki-ki kedve szerint csobbanhat egyet a szálloda medencéjében sétálhat a szálloda körülvevő kis erdőben, vagy figyelheti, hogy készül a bográcsvacsora, a szálloda udvarában. Vacsora előtt az idegenvezető egy rövid sétára invitál Telkibányán.

2. nap Aranybánya, Vizsolyi Biblia és Mézmúzeum, Boldogkő vára, pálinkaház
Ízletes reggeli után elbúcsúzunk szálláshelyünktől és nekivágunk mai színes programunknak. Elsőként, szakember irányítása mellett, lemegyünk az aranybányába, mely ma már nem működik, azonban ma is őrzi a középkori bányászat technikáit, melyről vezetőnk mindent elmesél. Telekibányát hátrahagyva, Vizsolyba utazunk, ahol az első írott magyar nyelvű biblia található, és ahol a legtöbb és legjobb állapotban megmaradt Árpád-kori falfestmények találhatóak a kis templom falain. Ám nem hagyhatunk el ezt a kis bájos falut, míg nem ismerkedünk meg a méz készítés rejtelmeivel az ország első és egyedi Mézmúzeumában, ahol nem csak számos, a méhek életével és a mézkészítésével kapcsolatos kérdésünkre kaphatunk választ, de meg is kóstolhatjuk az "édes aranyat". Ezután irány aZempléni táj, mely egyik magányos hegyén áll Boldogkő vára, ahol időutazásra invitálják a látogatót:V. Béla korától Károly Róbert időszakán át, egészen a lovagkor végéig. A gyönyörű kilátás a várból pedig teljesen elbűvöli a látogatót. A kellemes hétvége lezárásaként még megtudjuk, hogy is főzik a jó fajta pálinkát erre felé, mellyel koccintunk egyet a helyi pálinkaházban, mielőtt hazaindulunk. Visszaérkezés Budapestre esti órákban.


Felárak és belépők

Üdülőhelyi díj 18 év felett:500 Ft/fő.

Belépők a helyszínen:
* Tokaji hajókázás: 1.300 Ft/fő
* a többi (Arabánya, Vizsolyi Biblia, Mézmúzeum, Boldogkő vára): 3 500-4 000 Ft/ fő, mely néhány helyen előjegyzéssel, szabadidő zsebkártyával is fizethető. Nyugdíjas, vagy gyermekkedvezmény érvényesíthető (helyszín függvényében).


Minimum létszám
40 fő.
Figyelem:társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyasszobában, az irodánk által megjelölt szálláson és szobatípuson belül



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- félpanzió.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás