Advent Krakkóban és Zakopanéban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210435
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Lengyelország, Szlovákia
Város: Besztercebánya, Krakkó, Lőcse, Zakopane

Szállás / program részletes leírása



Mindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból.
Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

Adventi újdonságunk programját Dél-Lengyelország és Szlovákia (az egykori Felvidék) látnivalóiból állítottuk össze. Európa városai az adventi időszakban vannak a legszebben feldíszítve. Nincs ez másként Krakkóban sem, ahol nehéz megmondani, pontosan mióta tart a főtéri karácsonyi vásár megrendezésének hagyománya, hiszen a tér mindig is nyüzsgő kereskedelmi központ volt. Ez a gyönyörű főtér az adventi időszakban karácsonyi portékákat áruló kereskedőkkel népesül be, akik a mai napig elsősorban hagyományos kézműves termékeket kínálnak. Zakopane Lengyelország téli fővárosaként a Tátra csodás vonulatainak hósipkáival várja téli látogatóit. Csoportjaink egy hegyek között lévő, szép fekvésű, kellemes szállodában laknak, melynek wellness szolgáltatásait is lesz lehetőség kipróbálni. Természeti és kulturális látnivalókban igazán gazdag program az ünnepi készülődésre.

Program: 

1. nap: Szlovák-Tátra, Csorba-tó, Lőcse
Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 5.15-kor. Budapestről az autóbusz 6.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Vác – Parassapuszta – Besztercebánya útvonalon Szlovákiába. Barangolás a Magas-Tátra szlovák oldalán a Csorba-tó – Ótátrafüred – Tátralomnic útvonalon. Ezt követően ismerkedés az egyik legszebb felvidéki város, Lőcse nevezetességeivel: középkori városfalak, reneszánsz városháza, szégyenketrec, Thurzó-ház, gótikus Szent Jakab-templom (belseje a középkori vallásos művészetek valóságos kincsesháza) stb.
Kora este érkezés Zakopanéba, Lengyelország leghíresebb hegyvidéki üdülőhelyére, a Magas-Tátra lábaihoz, a szállodai szobák elfoglalása (3 éj).

2. nap: Krakkó
Egész napos kirándulás Krakkóba. A Kárpátok északi lejtőin leereszkedve érkezünk meg a lengyel királyok ősi székvárosába. A város műemlékei közül jópárnak magyar vonatkozása is van. Látogatás a Wawel épületegyüttesében, mely évszázadokon keresztül a lengyel királyok rezidenciája volt (katedrális a lengyel királyok síremlékeivel, reneszánsz királyi palota pazar berendezéssel stb.). Ezután séta a szépen felújított óvárosban. Itt található a hatalmas főtér, közepén a híres Posztócsarnokkal. A tér sarkában áll a Mária-templom, melynek a főoltára felett elhelyezkedő szárnyas oltár a gótikus fafaragóművészet csodája.
A városnézés után szabadidő, az adventi vásár forgatagában Krakkó téli, ünnepi arcával ismerkedhetünk.

3. nap: Kasprowy Wierch, Nedec Vára, Zakopane
Délelőtt pihenés a szállodában, illetve fakultatív lehetőség kabinos felvonóval felmenni a Magas-Tátrához tartozó 2000 méteres Kasprowy Wierch-re, ahol valaha a magyar-lengyel határ húzódott (felejthetetlen körpanoráma a Magas-Tátra hegyvilágára).
Dél körül utazás hangulatos hegyi falvakon keresztül a festői fekvésű Nedec várához, mely 1918-ig Magyarország egyik északi határvára volt. A vár és a benne lévő kis múzeum meglátogatása.
Délután séta Zakopanéban, a lengyel Tátra fővárosában, mely télen és nyáron is népszerű üdülőhely. Szabadidő, lehetőség a piac végéből induló siklóval felmenni a Gubałówka hegyre (nagyszerű panoráma), felfedezni a piacot a jellegzetes sajtokkal és kézműves termékekkel vagy barangolni a karácsonyi hangulatú főutcán.

4. nap: Chocholów, Árva vára, Besztercebánya
A nap első részében egy ősi, Zakopane környéki górál faluval, Chochołów-val ismerkedünk (jellegzetes faházak). Ezután átkelés Szlovákiába, látogatás Árva várában, mely Európa egyik leglátványosabb fekvésű várkastélya. Utolsó megállónk Besztercebánya, séta a hangulatos városközpontban, majd hazautazás Zólyom érintésével Parassapusztán keresztül. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra az esti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- az autóbuszos utazást,
- a 3 éjszakai szállást reggelivel,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Külön fizetendő: 
- foglalási díj
- baleset-betegség-poggyászbiztosítás

Helyszínen fizetendő:
-belépők kb. 10 EUR és 145 PLN

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás