Lengyelország

Lengyelország nagyon sok értéket tartogat a külföldi látogató számára- többet, mint azt általában hiszik, változatosabbat, mint amennyire ismerik.


Lengyelország

Lengyelország úti célok:Lengyelország

Lengyelország nagyon sok értéket tartogat a külföldi látogató számára- többet, mint azt általában hiszik, változatosabbat, mint amennyire ismerik. Mindenki megtalálhatja azt az ember alkotta vagy természeti szépséget, mely biztosítja, hogy az utazás igazi kulturális élményekben gazdag legyen. Az egyedi hangulatot árasztó városok és falvak, régi várak, csodálatos paloták, és kastélyok mutatják a viharos múlt harcait és örökségét és az elõdök tehetségét és életét. A tavak, a tengerpart, a vadregényes hegyek igazán aktív pihenésre serkentik a látogatót. A csodás értékek mellett Lengyelország azért is figyelemre méltó, mert a rendszerváltás után igen gyorsan talpra állt és ma, földrajzi elhelyezkedését illetõen, mint egy összekötõkapocsként mûködik Kelet- és Nyugat-Európa között.

Zakopane
rszág egyik legnagyobb turisztikai és üdülõközpontja. Az ország legmagasabban fekvõ városa. A XIX. század végén itt született meg a lengyel turizmus. A város 50 000 vendéghellyel rendelkezik, igen gazdag a gasztronómiai paletta, fejlett a turisztikai infrastuktúra. Változatos lehetõségeket kínál a szabadidõ eltöltését illetõen: lenyûgözõ hegyi túrák várják a turistákat, számos múzeum látogatható, nagyszerû a helyi színház.

Mit érdemes megnézni?
Ulica Kocieliska (Kocieliska utca) - Zakopane legrégebbi része, természetes skanzen, ahol mai napig eredeti formában megmaradt sok régi ház.

Stanis³aw Witkiewicz által XIX század végén kialakított „podhalañski” stilusú villák, pl.:“Koliba” (ul. Kocieliska) vagy „Pod Jedlami” (Koziniec) Czêstochowa-i Szûzanya és Szent Klemens fatemploma (ul. Kocieliska), mellette álló kápolnával, amely Zakopane legrégebbi egyházi mûemléke és ott lévõ Régi Temetõ.
Szent Család kõtemplom (ul. Krupówki).

Czorsztyn
A Czorsztynskie tó túloldalán Czorsztynban egy másik, XIV században felépített és 1795-ben elégetett várnak romjait nézhetünk meg, amelyek nagyszerû kilátóhelyek a Tátra és Pieniny hegyekre.

Debno Podhalanskie

Ez a régi falu szintén Czorsztynskie tó partján fekszik és elsõsorban egy érdekes építészeti mûemlék miatt híres:

Szent Mihály Arkangyal Templom

XV század második felében vörösfenyõbõl, szögek használata nélkül készült templom, mai napig eredeti formában megmaradt.Forrás: Lengyelország ismertető - Start Utazás
Keresés
10 257 utazás 362 480 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak