Kelet - Afrika Óriáskörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222705
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Kenya, Uganda, Ruanda, Burundi, Dzsibuti, Dzsibuti
Város:

Szállás / program részletes leírása



Dzsibuti - Uganda - Ruanda - Burundi - Kenya

Az októberi csoport BETELT.




A kelet-afrikai szavannáktól a nyugat-afrikai buja esőerdőkig és ezek átmeneti tájegységei mind megtalálhatók itt: vulkáni hegyek, teraszos hegygerincek, fennsíkok, krátertavak, vízesések. Az egyik órában még a sárgás növényzetű, akácfákkal benőtt szavannán autózunk, a következő órákat pedig trópusi esőerdők mentén, a zöld smaragd színeiben pompázó növényzet között tesszük meg. Ugandából ered a Nílus, bár ebben vitáznak Ruandával, hiszen ők is magukénak tudják a folyó forrását.

A világ hegyigorilla-populációja 3 ország misztikus esőerdeiben él, Uganda, Ruanda és a Kongói Demokratikus Köztársaság. A gorillák szerencsére szaporodnak, nő az állományuk. A túra nem kíméli az embert. Hegymászás az esőerdőben, mire rátalálunk a gorillacsaládra. Ezután egy óránk van, hogy figyeljük őket. Szerencsére a több méteres hivatalos távolság, amit az állatok és a turisták között tartani kellene, a valóságban egy-másfél méterre is lecsökkenhet, ami életre szóló élmény. A gorillák, csakúgy, mint a megfigyelhető csimpánzok már megszokták ezt a helyzetet. Az utóbbinál két, a gorilláknál ennél is több évbe kerül, mire a vadőrök hozzászoktatják őket az ember jelenlétéhez, ami persze szigorú szabályokhoz kötött.




Tervezett program:

1. nap: Bécs ...
Elrepülés Bécsből 22.50-kor az Etióp légitársasággal Addis Abbebában keresztül Dzsibutiba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap:... Dzsibuti (Dzsibuti)
Megérkezés Dzsibuti azonos nevű fővárosába 10.15-kor. Városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit (mecsetek, városháza, kilátó pontok). Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Dzsibutiban.



3. nap: Dzsibuti - Assal-tó - Entebbe (Uganda)
Reggeli, majd egésznapos kirándulás Afrika legmélyebb pontjához, az Assal-tóhoz. A lélegzetelállító égszínkék víz, a hófehér só és a fekete lávaköves hegyek színkontrasztja egy életre szóló élményt nyújt. A Dzsibutiban található Assal-tó az Antarktiszt leszámítva a Föld legsósabb tava. Még a híres Holt-tengernél is magasabb a tó sótartalma. Az Assal-tó egyébként Afrikában a tengerszinthez képest a legalacsonyabban fekvő pont. Este transzfer a reptérre, elrepülés átszállással Entebbébe1900-kor. Érkezés 00.45-kor. Transzfer, szállás Entebbében.



4. nap: Entebbe - Viktória-tó - Kampala
Reggelit követően Afrika legnagyobb tavához indulunk. A Viktória-tó egyik félszigetén fekszik. Reggeli után hajókirándulás a tavon, amely során megismerhetjük a térséget jellemző növény- és madárvilágát. Délután városnézés Entebbében: Elnöki Palota fényképezését követően utazás Kampalába. Megtekintjük a parlament épületét, a Khadafi Nemzeti Mecsetet az UNESCO Világörökség részét képező Kasubi Királysírokat. Vacsora és szállás Kampalában.



5. nap:Queen Elisabeth Nemzeti Park
Reggeli, majd Uganda leglátogatottabb nemzeti parkja, a Queen Elisabeth Nemzeti Park felé vesszük az irányt. A természetvédelmi területet keletről és nyugatról egy-egy tó, északon a Rwenzori - hegyek (a Hold hegyei) övezik, melynek legmagasabb, négyezer méter feletti csúcsait gyakran hó fedi. Útközben áthaladunk az egyenlítőn és megállunk egy rövid pihenőre az Egyenlítő emlékműnél. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.



6. nap:Queen Elisabeth National Park - Kazinga csatorna
Vadles a park területén. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. Hajókázás a Kazinga-csatornán, amely során vizilovakat, elefántot, kaffert, kobot és más antilopfajtákat is láthatunk. Délután a park déli részét, az Ishasha szektort fedezzük fel, ahol egy kis szerencsével leopárdot és a híres, fügefán pihenő oroszlánokat is megfigyelhetjük. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén. A parkok sorában a Queen Elisabeth Nemzeti Park talán a leghíresebb. Az Edward- és György-tavak között épült a Kazinga-csatorna, a hatalmas vizekben rengeteg víziló nyüzsög, melyek akár a lodge-ok területére is bemerészkednek. Vacsora, szállás.



7. nap:Volcanoes Nemzeti Park
Reggeli, majd délelőtt folytatjuk a nemzeti park felfedezését. Délután átlépjük a határt és Ruandába érkezve eljutunk a Vulcanoes Nemzeti Parkba. A Volcanoes Nemzeti Park (Vulkán Nemzeti Park) Ruanda északnyugati részén fekszik, határos a Kongói Demokratikus Köztársaságban fekvő Virunga Nemzeti Parkkal és az ugandai Mgahinga Gorilla Nemzeti Parkkal. A park a kihalófélben lévő hegyi gorilla egyik utolsó menedékhelyeinek egyike. A nemzeti park területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén. Vacsora és szállás a Vulcanoes Nemzeti Parknál.



8. nap: Gorilla - les
Napunk a hegyi gorillák természetes környezetben történő megfigyelésének jegyében zajlik. A hegyi gorillák DNS állománya 97 százalékban megegyezik az emberével, ezért egyrészt olyan mellbevágó a hasonlóság, másrészt emiatt könnyen elkapják az emberi betegségeket. A közhiedelemmel ellentétben (Pl.: King-Kong filmek) kifejezetten szelíd, jószágok, ráadásul vegetáriánusok, így aggodalomra nincs okunk. Ebben a térségben található a világ legöregebb esőerdője, amit 1994-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. A gorillalest követően utazás a Kivu tó közelében.



9. nap: Kivu-tó- Kigali
A Kivu-tó egyike az Afrikai Nagy Tavaknak, Ruanda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán, a Nagy-hasadékvölgy nyugati (Albertine) ágában. A tó a Ruzizi-folyóba ürül, amely déli irányba, a Tanganyika-tóba folyik A tavat megismerve továbbutazás Kigaliba, Ruanda fővárosába. Vacsora előtt városnézés. Szállás Kigaliban.



10. nap: Akagera Nemzeti Park
Reggeli, majd indulás az Akagera Nemzeti Parkhoz. a napot a park felfedezésével töltjük, amely Ruanda északkeleti részén, a tanzániai határ mellett található. Az Akagera Nemzeti Parkban találkozhatunk mind kis és nagy vadállatokkal; mint például oroszlánok, zsiráfok, elefántok és vízilovak, hiénák, impalák és gazellák. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén.



11. nap: Bujumbura (Burundi)
Reggeli, majd utazás határátlépéssel Burundi fővárosába, Bujumburába. A város a Tanganyika-tó északkeleti csúcsánál helyezkedik el és az ország kommunikációs és gazdasági központja is. A városközpont egy nagy gyarmati városrész egy nagy piaccal, a nemzeti stadionnal és múzeumokkal. Vacsora és szállás Bujumburában.



12. nap: Tanganyika-tó
Reggeli, majd kirándulás a Tanganyika-tóhoz, Afrika második legnagyobb tavához. Meglátogatjuk a Livingstone és Stanley nagy Afrika-kutatók találkozásának emlékművét. Vacsora, szállás Bujumburában.



13. nap: Bujumbura- Nairobi (Kenya)
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Nairobiba 9.55-kor. Érkezés 12.35-kor Nairobiba Kelet-Afrika legfejlettebb városába. Érkezést követően városnézés. Nairobi, Kenya központi szíve. Egy érdekes, folyton nyüzsgő betondzsungel, ami tökéletes ellentéte és kiegészítője a körülötte elterülő vidék természeti szépségeinek. Karen Blixen Múzeum felkeresése, a múzeum pedig abban a farmházban kapott helyet, amelyet Karen Blixen Volt egy farmom Afrikában című regénye s a könyv alapján készült Sydney Pollack-film, a Távol Afrikától tett híressé. A Nemzeti Múzeum pedig különleges etnográfiai és archeológiai kiállításokat kínál. Vacsora és szállás Nairobiban.



14. nap: Nairobi - Mombasa
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Mombassába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás a tengerparton.



15. nap: Mombasa
Reggelit követően városnézés Mombasában: a MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd. Vacsora és szállás Mombasában.



16. nap: Tengerpart
Reggeli, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalanfakultatív lehetőség adódik, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Vacsora és szállás Mombasában.



17.nap: Mombasa...
Reggeli, majd szabadprogram délután transzfer a repülőtérre és elrepülés 17.50-kor, érkezés 20.00-ra Addis Abbebába, továbbrepülés 00.45-kor. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



18. nap:Bécs
Érkezés Bécsbe. 05.15-kor



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- A Buganda királyok síremléke Kasubiban (kulturális/2001)

- a világ legrégebbi esőerdője (1994)



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel, kishajóval

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig,

Helyben fizetendő:

    A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 265 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.

    Helyszínen a határoknál (burundi) fizetendő ki- és belépési illetékek: egyeztetés alatt

    A 480 USD a belépőket, nemzeti parki belépőket és a programban feltűntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen edbédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    (kivéve a gorilla les, mert az külön árban szerepel)

    Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás