Kenya

Szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok.


Kenya

Kenya úti célok:Kenya

Ragyogás-hegye
Magyarországnál hatszor nagyobb ország az Egyenlítõ vidékén. Nevét a Kenya-hegységrõl kapta. A hegység neve kikuju nyelven a "ragyogás-hegye" jelent. Az országot jórészt feltehetõen a busmanok õseinek leszármazottai lakják. Szamburuk, kikujuk, lúók, kambák, szomalik, turkanák, kisziik, rendilék, gabrák, boranák, ndorobók, pokotok, el molok és a maszájok. Ebben a fantasztikus országban mindent megtalál.

A lehetõségek száma végtelen: homokos, korallzátony által védett tengerpartot, érintetlen természetet, Kelet-Afrika jellegzetes vadállatait eredeti környezetükben, szabadon, valamint megtekinthetik a modern nagyvárost felhõkarcolókkal, nyüzsgõ, forgalmas kikötõvárost, üdülõövezetet és kicsiny falvakat; több ezer méter magas hegyeket, végtelen síkságokat, ligetes domboldalakat, hatalmas és aprócska tavakat; óriási tea- és kávéültetvényeket, egzotikus gyümölcsöket termelõ farmokat; történelmi emlékeket az õskortól a közelmúltig, az iszlám, a hindu és a keresztény kultúra izgalmas keverékét.

Mitől különleges egy Kenyai utazás?


Mert öt, az UNESCO által is védett nagy kiterjedésű nemzeti parkban nagy számban megcsodálható Afrika összes nevezetes állata. Megtalálható a nyüzsgő nagyváros, és a csendes kis falu, a korallzátonyok és az 5000 méteres hegycsúcsok, az aprócska tavak és a tenger.

Kultúrájában keveredik a hindu, az iszlám és a keresztény kultúra melynek emlékeit már az ókortól megtalálhatjuk.


ÉSZAKI PART - Bamburi Beach
Mombasától északra egy közel 40 km-es partszakasz Mombasához közelebbi része, a Nyali Beach a hétvégi kirándulók kedvenc strandja. A középsõ, gyönyörû strandszakaszt nevezik Bamburi Beach-nek, Mombasától kb. 13 km-re, majd a Shanzu Beach következik, amelynek sziklákkal tagolt hosszú partja egészen a Mtwapa Creeks öbölig húzódik. A strand és az elõtte lévõ korallzátony között lehet dagálykor búvárkodni vagy szörfözni, apálykor pedig strandcipõben el lehet gyalogolni a zátonyig. A Mombasába induló kirándulások ideális kiindulópontja. Transzferidõ: kb. 30-40 perc.

DÉLI PART - Diani Beach
Mombasától délre találjuk Kenya egyik legszebb strandját, a Diani Beach-et. A finomszemcsés fehér homokstrand gyengéden olvad bele a tengerbe. Tehet hosszú parti sétákat, kipróbálhatja a vízisportokat. Az Indiai-óceán vize csodálatosan meleg és teljesen veszélytelen, mert a part elõtt húzódó korallzátony természetes védelmet nyújt. Az apály és a dagály összjátéka gondoskodik a változatos látványról. Itt mindenki talál ízlésének megfelelõ szálláshelyet.
Transzferidõ: kb. 60-90 perc.

Kilimanjaro-Kimana Állatrezervátum
Az állatokban gazdag Kimana állatrezervátum közvetlenül a Kilimanjaro lábánál fekszik. Mombassától csak 280 km-re Ny-ra határolja az Amboseli Nemzeti Parkot.K-en található a Chyulu Hills és DK-en a Tsavo Nemzeti Park. A Kimono Springs (édesvízi forrás) egész évben táplálja, tárolja a Kimana folyócskáit, így száraz idõben is találnak vizet a vadállatok. A látogatók a Kimana Game Sanctuary-ban korlátozott számban látogatható, így nem lehet több, mint 2-3 autó egy vadlesen. A vendégek így felhõtlenül élvezhetik a vadlest, és nem zavarják az állatokat. A sofõrök speciális kiképzésben vettek részt és úgy ismerik a környéket, mint a saját tenyerüket.

Keleti és Nyugati Tsavoi Nemzeti Park
A Tsavo Nemzeti Park Kenya elsõ állatrezervátumaként nyílt meg.20.812 km2 Területével mai napig Kenya legnagyobb nemzeti parkja és kb. 2000 km-en húzódik keresztül. Nemzetközileg is ismert az óriási elefántjairól. Ezekrõl a híres vörös elefántokról melyeknek színe feltételezhetõen a nemzeti park homokjától van, de sajnos sok vadak áldozatául esik. A Tsavo Nemzeti Park 2 területre osztható . Kelet Tsavo, mely mindkét rész körül a legnagyobb és ÉK-re fekszik Mambasa-Nairobi irányába. A második a Nyugat Tsavo , mely Mombasa-Nairobi-tól egészen a Tazmániai hátárig tart. Az ókori vulkáni ország legmagasabb pontja a Chyulu-dombok és a Ngulia-hegy. A híres elefántok mellett sok más egyéb állat is megtalálható a Tsavo Parkban, mint pl. 50 különbözõ emlõsállat és a park sokoldalú vegetációjából majdnem 400 madárfajta. A Parkkal hatásos a Hilton szállodalánc vadasparkja a Taira Hills Rezervátum.

Mara Buffalo Tábor
A legszebb és állatvilágában leggazdagabb vadrezervátumhoz tartozik a Mara Buffalo Camp. (A méltán híres Serengeti közelében fekszik. A vendégek a hamisítatlan Afrikát ízlelhetik meg a kemping területén, melyet Nagyvadász kempingnek neveznek és a Mara folyó partján fekszik. 540 km-re fekszik Mombasától és 110 km-re Nairobitól. Az árnyékot adó öreg fák alatt csodálatos kertben álló, komfortos faházakban pihenhet az utazó. Szobái melegvizes zuhanyzóval és wc-vel felszereltek. Különleges értéke, hogy az ételeket farmer stílusban elkészítve és a szabadban tálalva fogyaszthatják el vendégei. Vacsora után a tábortûz fénye mellett, nyugodt beszélgetések közben élvezhetik a csendet és a nyugalmat a vadállatok birodalmában.

Kimana Twiga Tábor
A Kimana Vadrezervátum, mely az ASC tulajdonát képezi - a Kilimanjaro lábánál fekszik, kiemelkedõen fontos szerepe van Kimana forrásnak, mely édesvizû. A rezervátumot látogatók száma korlátozva van, max. 2-3 autónyi ember lehet egy idõben a parkban, hogy ne zavarják az állatokat, saját, nyugodt környezetükben lehessen megfigyelni õket. A kemping területén vadlesen vehetnek részt. A kempinget két részre osztjuk fel: Kimana Zebra Lodge és Kimana Twiga Camp. A Kimana Zebra Lodge bungalóinak díszítése a zebra csíkok, melyek abszolút harmonizálnak a természettel. Minden alapvetõ komfort megtalálható a kemping területén. Különösen értékes reggelizõ terasza közvetlen kilátással a Kilimanjaróra. A Kimana Twiga Camp a zsiráfokról (= twiga) kapta nevét. 11 luxus sátra emlékeztet minket magára a zsiráfra. 10 percnyire van a T.Zebra Lodge-tól, szintén minden alapvetõ komforttal felszerelve. A kemping területén Afrika- és Nagy Vadász hangulat, valamint romantika uralkodik.

Masai Szafari Lodge
20 km-re van Nairobitól. Ideális kiindulópontja, hogy megtekintsük:
- Nairobi látnivalóit,
- az északi nemzeti parkokat és
- Rift-Valley madárrezervátumát.
Nagyvonalúan kialakított fõépülete trópusi növényekkel körbevett mezõre lett építve, ahonnan lenyûgözõ kilátás nyílik az állatparadicsomra. 3 nagy tûzrakóhely áll a vendégek rendelkezésére a romantikus tábortûz-hangulat megteremtéséhez. Szépen kialakított sétáló utak vezetnek az úszómedencéhez, a bungalókhoz, valamint a kilátó teraszokhoz, gyönyörû trópusi kerten át.

Crocodile Camp
Galana folyó partján fekszik, õslakosairól, azaz a krokodilokról kapta nevét. Nem szokványos vonzerõ a krokodilok etetése ill. a nem-mindennapos fotók készítése! Minden komforttal felszerelve, kényelmes és kellemesen berendezett fabungalók és sátrak (klimatizált) várják az idelátogatót. Vad romantikus légkör uralja a kempinget. A kemping környezetében nagyszámban fordulnak elõ állatok. Egy-egy fáradtságos vadles után, jól esik megmártózni a hûsítõ úszómedencében ill. élménybeszámolót tartani az esti tábortûz mellett. Madárkutatóknak különösen ajánljuk!

Nakuru Tó
Ahol a kis és nagy flamingók hatalmas populációi a kétmilliós számot is elérhetik. A tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínûvé varázsolja. A tó mellett elterülõ nemzeti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt látható a legnagyobb számban.

Amboseli
A park teljesen sík, füves terület, közvetlenül a Kilimanjaro lábánál található. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyûvel is találkozhatunk.Forrás: Kenya ismertető - Start Utazás
Keresés
7 534 utazás 346 702 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak