Dél-India és Sri Lanka: körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222726
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: India, Sri Lanka
Város: Cochin, Kumarakom, Periyar, Madurai, Chennai, Colombo, Negombo, Sigirya, Kandy, Nuwara Eliya

Szállás / program részletes leírása



Körutazás és egy csipetnyi tengerpart

Tervezett program:


1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Cochinba. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.



2. nap: … Cochin (India)
Érkezés Cochinba, transzfer a szállodába. Reggeli, átöltözés, majd városnézés a keralai térség egyik legérdekesebb városában: Holland Palota (kívülről), zsinagóga, Szent Ferenc templom, Santa Cruz bazilika. Megtekintjük a kínai halászhálókat is, amelyek bepontozzák az egész kikötőt. A túra végét az Erőd körzetében fejezzük be, ahol végigsétálhatunk a holland és portugál épületek között. Meglátogatjuk a Zsidó utcát, amely régiségeiről híres. Vacsora, szállás Cochinban.



3. nap: Cochin - Kumarakom
Reggeli után utazás Kumarakomba. Délután kb. 2 órás hajókázás India leghosszabb taván, a Vembanad tavon, ahol egyszerre gyönyörködhetünk a természetben és a keralai élet különlegességeiben. Mangrove-erdők és kókuszdió-fák veszik körül a tó tükörszerű fényét, és a házba hajózó hajózás az itt elégedettséggel és békével tölt be. Vacsora, szállás Kumarakomban.



4. nap: Kumarakom - Periyar
Reggeli után továbbutazás látványos hegyvidéken keresztül Periyarba, mely főként vadvilágáról híres. A kb. 5 órás utunk során pihenőmegállókat és fotóstoppokat teszünk a legszebb kilátópontokon. Érkezés Periyarba a kora délutáni órákban, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Periyar körzetében.



5. nap: Periyar - Madurai
Reggeli, majd utazás a buja trópusi tájon keresztül Madurai-ba pihenőmegállókkal. Délután látogatás a világhírű Meenakshi templom-komplexumba, Dél-India és a hindu vallás egyik legnagyobb és legattraktívabb zarándokhelyére. Vacsora, szállás Madurai-ban.



6. nap: Madurai - Chennai (vonat)
Kora reggel transzfer a vasútállomásra és vonattal utazás Chennai-ba. Érkezés a kora délutáni órákban, városnézés India egyik legjelentősebb és egyben a keleti partvidék legfontosabb kikötővárosában. Városnézésünk során látni fogjuk a régi erődöket, templomokat, szentélyeket, melyek éles ellentétben állnak a nagyváros modern kereskedelmi, üzleti negyedével. Ellátogatunk a Szent György Erőd múzeumába és a Szűz Mária templomhoz, mely India legrégebbi anglikán temploma. Vacsora, szállás Chennai-ban.



7. nap: Chennai - Mahabalipuram - Chennai
Reggeli, majd szabadidő vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Mahabalipuramba. Útközben egy krokodilfarm meglátogatása. A legenda szerint Mahabalipuram kikötővárosnak egykor 7 tornya volt, azonban ezekből hatot az istenek a tengerbe süllyesztettek. Néhány éve a tenger mélyén megtalálták az egykori város romjait. Az UNESCO Világörökségek részét képező Shore templom egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak, mely a korai, legtisztább Dravida stílus jegyeit viseli magán. A városban hatalmas, sziklába vájt szobrok, domborművek, templomok idézik a múltat. Megtekintjük Arjun Penance (Arjuna vezeklése dombormű) sziklafaragásokat, melynek oldalát a hindu mitológia alakjaival faragták meg. Ezután következik a híres Krishna vajlabdája, melyet a legenda szerint Krishna isten egykor vajból formált meg, mert nagyon szerette a vajat. Ez a hatalmas, jégkorszakból ránk maradt kődarab 5 méter átmérőjű, a fizikai törvényeknek ellentmondóan a lejtőn helyezkedik el, így elragadó látványt nyújt. Délután visszautazás Chennai-ba. (A fakultatív program ára: 29.500 Ft). Vacsora, szállás Chennai-ban.



8. nap: Chennai - Colombo (Sri Lanka) - Negombo
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Sri Lanka fővárosába, Colombóba. Érkezés után transzfer Negombóba, a szobák elfoglalása. Este rövid sétát teszünk az egykori halászfaluban, megismerjük a régi gyarmatosítók hátrahagyott emlékeit. Vacsora, szállás Negombóban.



9. nap: Negombo - Pinnawala - Polonnaruwa - Sigiriya
Reggeli után felkeresünk egy Elefánt Árvaházat (Pinnawala), ahol a bébi elefántok és munkára tanított óriás elefántok kapnak otthont. Továbbutazás Polonnaruwaba, mely a XI. században volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa, majd pusztulása után helyét fokozatosan elfoglalta a dzsungel. Az eddig feltárt, Világörökséget képező királyi paloták és templomok romjainak megtekintése. Vacsora, szállás Sigiriyában.



10. nap: Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Reggelit követően Dambullában megtekintjük a Világörökséghez tartozó, időszámítás előtti buddhista barlangtemplomot a gyönyörű falfestményeivel, majd Sigiriyaban kirándulás a Világörökséghez tartozó 200 méter magas sziklán álló fellegvárhoz, és a sziklafalra festett, a világ 8. csodájaként emlegetett ősi festmények megtekintése (a fellegvárhoz több száz lépcsőn lehet feljutni, de a természet alkotta formák, a mennyei leányzókat ábrázoló falfreskók és nem utolsó sorban a szép kilátás megéri a fáradságot). Ezután a Kandaloma-tó melletti ellátogatunk Mataléban egy fűszerkertbe és egy batikműhelybe. Késő délután érkezünk Kandyba. Itt ellátogatunk a Világörökséghez tartozó Szent Fog templomába, a buddhisták kiemelkedő zarándokhelyére. Késő este pedig egy emlékezetes show műsoron vehetünk részt, amelyen Sri Lanka valamennyi népviseletével és táncával megismerkedhetünk. A nap folyamán egy ékszer és drágakő boltba is ellátogatunk. Vacsora, szállás Kandy-ban.



11. nap: Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya (kis Anglia)
Reggeli, majd ezt követően sétát teszünk az 57 hektáros, a világ legszebbjei közt számontartott Peradeniya trópusi botanikus kertben. A hegyekben folytatjuk utunkat csodálatos vízesések között, útközben pedig egy teaültetvényen megkóstolhatjuk a hamisítatlan ceyloni teát. Nuwara Eliya-ba érkezve rövid városnézésen veszünk részt a ,,kis Angliában”. Vacsora, szállás Nuwara Eliya-ban.



12. nap: Nuwara Eliya - Óceánpart
Reggeli után utazás az óceánpartra. Szabad program, fürdés pihenés. Vacsora, szállás az óceánparti szállodában.



13. nap: Óceánpart
Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés pihenés. Vacsora, szállás az előző napi szállodában.



14. nap: Óceánpart - Colombo …
Reggeli után visszautazás Colombo-ba. Városnézés, mely során felkeressük a város legszebb templomait (Gangarama templom és Ka la niya templom), és a gyarmatosítás emlékeit: az elnöki palotát, mely korábban a Parlament épülete volt és a Lighthouse Clock Tower óratornyot, mely az erőd talán legjellegzetesebb épülete. Vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.



15. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.



Várható menetrend: (Qatar Airways)

QR 200 27 FEB BUDAPEST- DOHA 15:50 - 22:50

QR 514 28 FEB DOHA - COCHIN 01:35 - 08:30

QR 663 12 MAR COLOMBO-DOHA 04:00 - 06:30

QR 199 12 MAR DOHA - BUDAPEST 08:40 - 12:20



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

- Mahabalipuram templomegyüttese

- Polonnaruwa ősi városa

- Sigiriya ősi városa

- Dambulla Arany Temploma

- Kandy Szent Városa



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás(EUB Air&Cruise top: 11.100 Ft)

- közlekedés külön busszal, vonattal, belföldi repülővel, hajóval

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas szobákban büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 355 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

    A 355 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Ajánlott borravaló 5 USD/fő/nap

     
    Töltődik a foglalási lap




    Keresés
    8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
    Utazási magazin


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás