Krk

A horvát tengerpart északi részén fekvő Krk-sziget a legnagyobb adriai-tengeri sziget. „Arany szigetnek” is nevezik, mivel a tenger halban gazdag, híres az itt termelt bor és a juhsajt.


Krk

Krk úti célok:Krk

A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát.

Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizű, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga "Vrbnicska zslahtina" nevű fehérbort!

Autóval könnyen megközelíthető, híd köti össze a szárazfölddel, ahol hídpénzt kell fizetni (kb. 12 Euro).
A szomszédos szigetekkel komphajó összeköttetés van.

Strandjai igen változatos képet mutatnak, hiszen a part néhol sziklás, néhol kavicsos, néhol homokos.

A szigeten számos helyen kínálunk szálláshelyet: a bájos középkori városközponttal büszkélkedő Krk városban, a zamatos helyi bort (zlahtina) kínáló Njivicében, az egykori apró falucskából népszerű üdülőhellyé fejlődött Malinskán, az adriai vitorlásturizmus egyik közponjaként számon tartott Punatban, a kisgyermekek számára ideális stranddal rendelkező Siloban és a 2 km hosszú, kavicsos, de homokos medrű stranddal büszkélkedő Baskában.

Letenyétől
kb. 320 km.

Programajánlat: Punattal szemben fekvő erdős Kosljun-szigetecske, Plavnik-sziget melletti vízalatti világ, Plitviceitavak, Rab és Cres szigete, az ókori amfi teátrum Pula-ban, Velence, Brijuni-szigetek, Ucka- és Risnjak-hegység, Észak- Velebit-hegység.Forrás: Krk ismertető - Start Utazás
Keresés
10 972 utazás 381 160 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak