Ablak a Világra - Utazási magazin


Warner Bros Park SpanyolországbanWarner Bros Park Spanyolországban

Nyáron sokan választják úti célul a spanyol tengerpartot, és bár a főváros igencsak távol esik a parttól, többen rászánják magukat, hogy körbenézzenek Madridban. Ha pedig már eljutottunk a fővárosba, onnan csupán 25 km-t kell megtennünk, és eljuthatunk Spanyolország legnagyobb szabadidő parkjába., a Warner Bros Parkba.  

Az új turistalátványosság autóval és vonattal egyaránt megközelíthető a spanyol fővárosból. Autóval körülbelül 15-20 perc alatt jutunk el a minden korosztály szórakoztatását ígérő centrumba.

Az óriási vidámparkra emlékeztető központ több részre oszlik, a park bejáratát Hollywood térnek keresztelték el, amely egy art decó stílusban díszített, pálmafákkal szegélyezett sétány vezet be. A Hollywood Boulevard nevű területen Warner Bros-filmeket vetítenek. A Cartoon Village elnevezésű „rajzfilm faluban” a Looney Tunes és a Cartoon Network népszerű alakjaival, például Tapsi Hapsival és a Kengyelfutó Gyalogkakukkal találkozhatunk.

A park egyik része igazi vadnyugati hangulatot idéz, ahol utcai verekedéseket imitálnak a vendégek kedvéért, melynek végén megérkezik a sheriff, és rendet tesz. Ezen a részen található Spanyolország legnagyobb, fából készült hullámvasuta, amely 1.000 méter hosszú, legmagasabb pontján eléri a 35 métert. A szórakoztató parkban nem lesz hiány hullámvasútban, lesz Tom és Jerry kalandjait idéző hullámvasút, illetve olyan, amelyen átérezhetjük, hogyan szárnyal a magasban Superman. Európában egyedülálló az a 100 méter magas torony, ahonnan a legmerészebbek gumikötéllel a mélybe vethetik magukat.

A parkban természetesen nem maradnak éhen a látogatók, hiszen számtalan étterem és cukrászda található a területén. A Warner Bros Park Madrid megépítése mintegy 420 millió dollárba került; évente 2,6 millió látogatóra számítanak.© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak