Ablak a Világra - Utazási magazin


Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk!


Kapcsolódó cikkekKefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk!

"...Szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk..!"

Kefalonia „Corelli kapitány szigete”. A világszerte méltán népszerű regényből a Szerelmes Shakespeare rendezője készített lebilincselő en szép, grandiózusan nagyszabású, és megrázóan romantikus filmet olyan sztárok főszereplésével, mint Nicholas Cage, Penelope Cruz és John Hurt.

Kefallonia időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón-tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefalloniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át… egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sz iget békés partjait is. Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt a lányt is.

Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefallonia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók, és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát. A Pelagia és Antonio közt bimbózó gyöngéd viszony veszélybe kerül. Corelli kapitány szembe találja magát a háború erőszakos valóságával, és rájön, hogy talán örökre el kell hagynia a szigetet, és a nőt, akit szeret…

 


Forrás:   

© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak