Dubai - Sri Lanka és Maldív-szigetek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222727
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Egyesült Arab Emírségek, Sri Lanka, Maldív-szigetek
Város: Dubai, Abu Dhabi, Colombo, Negombo, Sigirya, Kandy

Szállás / program részletes leírása



Körutazás és nyaralás

FEBRUÁRI CSOPORTUNK BETELT!

A további dátumokban meghirdetett csoportjainkat az alábbi linken tekintheti meg:

http://www.abagro.hu/hu/tarsas_korutak/dubai_sri_lanka_maldiv_szigetek


Tervezett program:
1. nap: Budapest - Dubai (Egyesült Arab Emírségek)
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Dubaiba. Érkezés a késő esti órákban. Szállás Dubaiban.



2. nap: Dubai - Dhow túra
Reggeli a szállodában, majd városnézés Dubaiban, mely során gyönyörködhetünk a Dubai-öböl panorámájában. Ezután a Pálmaszigeten láthatjuk Dubai új és modern részét, az Atlantis hotelt, és a síparadicsomot. Majd fotóstop a Burj Al Arab hotelnél, amelynek vitorlához hasonlító alakját az Emírségek szimbólumaként emlegetik. A program végén vethetünk egy pillantást a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára. A 828 méter magas torony a legek felhőkarcolója: itt található a legmagasabban fekvő étterem és a világ leggyorsabb liftje is. Délután megálló a 180 éves Al Fahidi Erődnél, majd látogatás a világhíres arany- és fűszerpiacon, ahol kb. 1,5 km-en 300 üzlet várja a vásárolni vágyó turistákat. Este egy vacsorával egybekötött Dhow túrán veszünk részt. A Dhow egy tipikus arab vitorláshajó, gyönyörű szőnyegekkel és párnákkal díszítve. A hajókázás során elhaladunk Dubai leglátványosabb épületei mellett. A hajó büfé vacsora kínálata az arab vendégszeretetet tükrözi, többféle ínycsiklandozó étel vár minket az asztalon. Szállás Dubaiban.



3. nap: Abu Dhabi
Reggeli, majd egész nap szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos Abu Dhabi túrára indulunk. Az Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi az ország középső részén terül el, a Perzsa öböl partján. Szigetre épült, a szárazfölddel több híd köti össze. 1761-ben alapították, de igazi robbanásszerű fejlődése az olaj megtalálásának idejére, 1958-ra datálható, azóta vált a térség gazdasági-ipari központjává. Útközben láthatjuk a lenyűgöző Yas szigetet, amely a Formula 1-es pályának is otthont ad. Városnézés a XXII. századot idéző metropoliszban, ahol a régi és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Megtekintjük többek között a Zayed sejk mecsetet és a Corniche parkot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Fotóstop a világ egyik legszebb, 7 csillagos szállodájánál, az Emirátusi Palotánál. Délután visszautazás Dubai-ba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora. Szállás Dubaiban.



4. nap: Dubai - Colombo (Sri Lanka)

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés Colombóba. Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás Negombóban vagy Colombóban.



5. nap: Negombo
Reggeli után buszos városnézés, majd indulás a tengerpartra. Pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, mely során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Ha elfogadjuk a halászok invitálását, hajóval körbeutazhatunk az óceánnak ezen a szakaszán, mangroveerdők, esőerdők mellett, s meglátogathatunk egy helyi farmot is. Vacsora és szállás Negombóban vagy Colombóban.



6. nap: Negombo - Pinnawala - Dambulla - Sigiriya
Reggelit követően indulunk a Pinnawalai Elefántárvaházba. A farm látogatása során az állatokat meg lehet etetni, majd kezdődik az elefántfürdetés, mely során az állatokat a 400 méterre fekvő Maha Oja folyóhoz terelik a két órás fürdetésre. Továbbindulunk Dambullába, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Vacsora. Szállás Sigiriyában.



7. nap: Sigiriya - Kandy
Reggeli, majd megmásszuk a Sigiriyában található Oroszlán-sziklát (Világörökség része), megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt. Ezután folytatjuk utunkat Kandy felé. Érkezést követően egy kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét, majd átsétálunk a híres Fog-templomba, ahol este nyitják ki a szent relikviát, a Buddha fogát őrző ajtót. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Vacsora és szállás Kandyban.



8. nap: Kandy - Királyi Botanikus Kert - Negombo
Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok. Rögtön ezután folytatjuk utunkat, meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és -feldolgozás menetébe. Továbbutazás Negomboba. Vacsora. Szállás Negombóban vagy Colombóban.



9. nap: Negombo - Colombo - Negombo
Reggelit követően Colombóba utazunk, Sri Lanka legnagyobb városába, mely egyben üzleti, kereskedelmi és kulturális központja az országnak. Itt van a Colombói Egyetem, több főiskola, a Nemzeti Múzeum, számos templom és mecset. A város buddhista és hindu templomai több száz éves múltra tekintenek vissza. Városnézésünk során megtekintjük Colombo főbb nevezetességeit: Fort az üzleti negyed, Sea Street, bazárok, az impozáns Davatagaha mecset, Wolfendhal templom, BMICH (Bandaranaike Memorial International Conference Hall). Vacsora. Szállás Negombóban vagy Colombóban.



10. nap: Negombo - Maldív-szigetek
Reggeli, majd délelőtt szabadprogram, fürdési lehetőség. Délután hajókirándulást teszünk a negomboi Holland-csatornán, amely 100 km után itt torkollik az óceánba. A csatornát holland gyarmatosítók építették a 17. században. Ezután transzfer a repülőtérre. Elrepülés a Maldív-szigetekre, érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás.



11. nap: Maldív-szigetek - Óceánpart
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Maléban a Maldív Köztársaság fővárosában. (Helyszínen fizetendő.) Vacsora. Szállás.



12. nap: Maldív-szigetek - Óceánpart
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás.



13. nap: Maldív-szigetek - Óceánpart
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora. Szállás.



14. nap: Maldív-szigetek - Óceánpart ...
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Este transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



15. nap: ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.



A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
- Sigiriya ősi városa

- Kandy Szent Városa

- Dambulla Arany Temploma



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP biztosítás

-közlekedés légkondicionált, külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínen

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 295,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 295 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás