Chile

Chile bővelkedik látnivalókban: csodás az ország Csendes-óceán felőli partszakasza, az Andok vonulatai, ősi kultúrák emlékei.


Chile

Chile úti célok:Chile

A Dél-Amerikai kontinens nyugati partvidékén húzódó keskeny és hosszú ország egy állat gerincére emlékeztet. Szélessége sehol nem haladja meg a 400 km-t, de átlagosan 200 km alatt van. Az ország elhelyezkedéséből adódóan háromféle éghajlat is megtalálható a területén: északon sivatagi, középen mediterrán, délen hűvös óceáni. Északon található a barátságtalan Atacama-sivatag, amely sivár homok és kavics. A déli országrész ennek pont az ellentéte, az ország legváltozékonyabb éghajlatú része: hatalmas kiterjedésű hegyvonulatok, erdők, tűzhányók, lakatlan szigetek világa, ahol állandóan jelen van a három elem, a tűz, a víz, és a jég. Az ország legbarátságosabb része a középső terület, a főváros, Santiago környéke – partvidéki síkságok és az Andok két lánca között fekvő nagy völgy.

Az ország öt, egymástól jól megkülönböztethető tájegységre oszlik: a Notre Grande, a Notre Chico, a Központi-völgy, a Tóvidék és a Távol-Dél területére.

Jóllehet a Notre Grande sivár terület, a föld értékes ásványkincseket rejt magában, amiért érdemes harcolni. Ezt tett Chile is, amikor a csendes-óceáni háborúban (1879-1883) Bolíviától elhódította a területet. Ezen vidéken van gazdag lelőhelye a salétromnak.

Notre Chico bozótos vidék, Copiapótól Illapelig terjed 470 km hosszúságban, odáig ahol a sivatagi homokot lassan kezdi felváltani az ország középső részére jellemző gazdag termőföld.

A központi völgy az ország középpontja, itt él Chile lakosságának mintegy 60 %-a. A környéken rengeteg a gyümölcs, kövér legelők, gabonaföldek, szőlőtermő vidékek. A chilei bor mind nagyobb népszerűségnek örvend. A legnagyobb iparvárosok is ezen a részen helyezkednek el.

Puerto Mont irányában található lenyűgözően szép tájegység a tavak vidéke, hegyekkel, vizekkel, vízesésekkel és kialudt tűzhányókkal. A két legszebb tó a Llanquihue és a Todos Los Santos-tó. Hófödte csúcsaival fölöttük magasodik az Osorno tűzhányó.

A Távol-dél hatalmas hegyekkel, erdőkkel borított vadonok nagy része lakatlan. A tájkép lenyűgöző, különösen akkor, ha a fjordok és sziklás szigetek között közlekedő hajóról tekinti meg a látogató. A körzetben található legnagyobb sziget Chiloe, amelynek mérete nagyjából megegyezik Korzika méreteivel. Chiléhez tartozó legérdekesebb szigetek: Juan Fernández szigetek, és kőszobraival a Húsvét-sziget.Forrás: Chile ismertető - Start Utazás
Keresés
8 459 utazás 354 617 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak