Ablak a Világra - Utazási magazin


Szicília ízei



Szicília ízei

A  Szicíliai konyhaművészet több ezer éves múltra tekint vissza, sokszínűsége ezáltal különböző civilizációk és kultúrák váltakozásának köszönhető.

Majd mindegyik szicíliai fogásban megtalálható valamilyen görög, latin, arab, normann, francia, bourbon hozzávaló. Az egyszerű természetes ízek: friss hal, zöld fűszerek a görög gyökerekra utalnak. A tészták keleti fűszerezését az arab konyha ráhatásaként érezhetjük. Az arab kultúra a szicíliai cukrász művészetet is befolyásolta. A spanyoloknak köszönhetően honosodtak meg a szigeten az Új világ termékei. A borsnak, paradicsomnak, padlizsánnak és burgonyának köszönhetően új ízvilággal gazdagodott a sziget konyhája.


Forrás:   









© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak