Chile - Bolívia - Patagónia Óriáskörút

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 164368
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Chile, Argentína, Bolívia, Uruguay
Város: Santiago de Chile, La Paz, Sucre, Potosí, Uyuni, San Pedro de Quemes, Calama, San Pedro de Atacama, Puerto Natales, El Calafeta, Buenos Aires, Montevideo

Szállás / program részletes leírása



Lélegzetelállító sivatagi formációk, jégfödte csúcsok, gleccserek világa

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Santiago de Chilébe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: ... Santiago de Chile (Chile)
Érkezést követően városnézés Santiago de Chilében, Chile fővárosában és egyben Latin-Amerika egyik legnagyobb városában: főtér a 0 kilométer-kővel, Alameda (a város főutcája, mely kulturális sokféleségével és üzleteivel csábítja oda a nézelődőt), La Moneda (elnöki palota). Szállás Santiago de Chilében.



3. nap: Vińa del Mar - Valparaiso
Reggeli, majd egésznapos kirándulás a tengerparti régióba. Első állomásunk Valparaiso, ahol megtekintjük a híres Nobel-díjas chilei költő, Pablo Neruda házát, amely ma már emlékmúzeumként működik. Továbbutazás Vińa del Mar-ba, "a kertek városa"-ba. Idő és időjárás függvényében szabad program, vásárlási, fürdési lehetőség. Visszautazás a fővárosba. Vacsora. Szállás Santiago de Chilében.



4. nap: Santiago de Chile - La Paz (Bolívia)
Reggeli után folytatjuk látogatásunkat Santiago de Chilében: Santa Lucia-hegy (Santiago alapításának helyszíne), bohém-negyed (kávézókkal, éttermekkel, kis színházakkal, könyvesboltokkal). Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Bolíviába, La Pazba. Transzfer a szállodába. Szállás La Pazban.



5. nap: La Paz - Sucre
Reggeli, majd megkezdjük városnézésünket La Pazban: Calle Jaén, Plaza Murillo, Plaza San Francisco, el Prado, majd egy helyi piac megtekintése. Ezt követően meglátogatjuk a Hold-völgyét. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Sucre-be, Bolívia alkotmányos és igazságszolgáltatási fővárosába (az adminisztratív La Paz). Vacsora. Szállás Sucre-ben.



6. nap: Sucre
Reggeli után egésznapos városnézés. Sokak szerint innen indult Latin-Amerika Spanyolország elleni függetlenségi harca. Napunk folyamán megtekintjük a Recoleta kolostort, az indián kultúra múzeumát, a katedrálist, a Casa de la Libertad-ot, valamint egy helyi piacot. Vacsora. Szállás Sucre-ben.



7. nap: Sucre - Potosí - Uyuni
Reggeli, majd megkezdjük utazásunkat Potosí felé, keresztül az Andok vonulatain. Potosí a világ egyik legmagasabban fekvő városa (kb. 4000 méter). A város a Cerro de Potosí "gazdag hegy" lábánál fekszik (ezürtérc). Érkezést követően megtekintjük a Casa de la Moneda-t, valamint a San Francisco kolostor tetejéről letekintve a magasból csodálhatjuk meg a látképet. Továbbutazás Uyuniba. Vacsora. Szállás Uyuniban.



8. nap: Uyuni - sósivatag - San Pedro de Quemes
Reggeli után a világ legnagyobb só-sivataga mellett haladva csodálhatjuk ezt a különleges, vakítóan fehér képződményt. Oszlopkaktuszos szigeteket és sókitermelő helyeket láthatunk, valamint a Tunupa vulkán látványában gyönyörködhetünk. Érkezést követően transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás San Pedro de Quemesben.



9. nap: San Pedro de Quemes - Ollagüe - Calama (Chile) - Atacama sivatag
Reggeli, majd utazás Calamába. Utunk az Ollagüe vulkán mellett és Salar de Chiguanán keresztül vezet egészen a bolív-chilei határig Ollagüébe, ahol járművet cserélünk és továbbutazunk Calama városáig, mely a világ egyik legszárazabb városa az Atacama sivatag területén. Vacsora. Szállás Calamában.



10. nap: Calama - San Pedro de Atacama
Reggeli után utazunk San Pedro de Atacamába, ahol megcsodálhatjuk a város melletti régészeti kincset, az inka romvárost. Ezután kirándulás az El-Tatio gejzírmezőhöz. Bejárjuk a sós agyagból kialakult fantasztikus domborzatú Hold-völgyet, és érintjük az El Nino években aktív folyómedreket, homokmezőket. Vacsora. Szállás San Pedro de Atacamában.


11. nap: Salar de Atacama - Santiago de Chile
Reggeli után megkezdjük a Salar de Atacama körutat. A hatalmas só-síksághoz indulunk, ahol a domborzat nyújtotta különleges látvány mellett, a flamingók szépségében is gyönyörködhetünk. A délutáni órákban transzfer a repülőtérre és elrepülés Santiago de Chilébe. Szállás Santiago de Chilében.



12. nap: Santiago de Chile - Punta Arenas - Torres del Paine Nemzeti Park - Puerto Natales
Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elrepülés Punta Arenasba, majd továbbutazás autóbusszal a Torres del Paine Nemzeti Parkba, Patagónia dél-chilei részére. Vacsora. Szállás Puerto Natalesben.



13. nap: Torres del Paine Nemzeti Park
Reggeli után egésznapos kirándulás a Torres del Paine Nemzeti Parkban, ahol hófödte csúcsok, festői gleccserek és gyönyörűséges tavak, folyók szépségében gyönyörködhetünk. Vacsora. Szállás Puerto Natalesben.



14. nap: Puerto Natales - El Calafate (Argentína)
Reggeli, majd elutazunk El Calafate városáig. Utunkat látványos fotóstoppokkal színesítjük. Érkezés után meglátogatjuk a több ezer éve kihalt őslények barlangját, a Cuevas del Milodont. Vacsora. Szállás El Calafatében.



15. nap: Los Glaciares Nemzeti Park
Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: a Los Glaciares Nemzeti Parkba kirándulunk (UNESCO Világörökségek része). A park több mint 700 hektáron terül el, így Argentína második legnagyobb nemzeti parkja. Napunk során a lélegzetelállító Perito Moreno gleccser látványában gyönyörködhetünk, amely nevét Francisco Moreno úttörő és felfedező után kapta, aki a területet tanulmányozta a XIX. században. (A program ára: 42.000 Ft.) Vacsora. Szállás El Calafatében.



16. nap: El Calafate - Buenos Aires
Reggeli után informális városnézés El Calafatéban. Nevét a Patagóniában igen gyakori kis bokros, sárga, kék bogyós virágról kapta. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Buenos Airesbe. Érkezés után transzferrel egybekötött városnézés. Szállás Buenos Airesben.



17. nap: Buenos Aires - Montevideo (Uruguay)
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás busszal a kikötőbe, majd áthajózás Montevideoba, Uruguay fővárosába és legfőbb kikötőjébe a Rio de La Plata, az "Ezüst folyó” torkolatán. Érkezés után városnézés a tangó szülővárosában: séta az óvárosban, a katedrális megtekintése, stb. Este visszautazás Buenos Airesbe. (A program ára: 74.000 Ft.) Szállás Buenos Airesben.



18. nap: Buenos Aires ...
Reggeli után városnézés Argentína fővárosában: a Plaza de Mayo, a Casa Rosada, Kormányzósági Palota, Metropolitan katedrális, a Colon színház, Kongresszusi Palota, Obeliszk, stb. Délután transzfer a repülőtérre és hazarepülés átszállással Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.


19. nap: ... Budapest
Hazaérkezés Budapestre.





Az út során érintette UNESCO Világörökségek:
- Valparaiso kikötővárosának történelmi negyede

- Sucre történelmi óvárosa

- Potosí történelmi város és ezüstbányák

- Los Glaciares Nemzeti Park



A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- BBP utasbiztosítás

- közlekedés külön buszokkal, kisbuszokkal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Helyben fizetendő:
  • Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések 380,00 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

A 380 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

A további étkezések egyénileg történnek, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként kb. 15-20 USD-al lehet számolni).

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás