Ayia Napa

Mit kínál Ayia Napa a turistáknak? Aranyhomokos strandokat, tisztavizű tengert, hangulatos éjszakákat és kedves, vendégszerető helyieket. A népszerű üdülőváros Ciprus keleti részén fekszik, híres strandja a Nissi Beach.


Ayia Napa

Ayia Napa úti célok:Ayia Napa

Ayia Napa

Csodálatos, aranyszínű strandok, tisztavizű tenger, álomszép éjszakák, és melegszívű vendéglátók…
Mindezek várják vendégeinket Aga Napán, ahol a tradicionális egyszerű élet és a modern vendéglátás ötvöződik. Gyakran felmerül a kérdés, honnan is származik a város neve.

Az ősi nyelvben a Napa sűrű erdőt jelent. Ezt a területet korábban sűrű erdő borította, Egy vadász réges-régen talált ezen a helyen egy ikont, mely Szűz Máriát ábrázolta. Innen a név: Szent Erdő, azaz Ayia Napa. A város nevezetességét, a kolostort i.e. 1500 körül alapították.

Eredetileg apácák lakták, majd egy szerzetesrend vette birtokba. 1758 körül szerzetesek is kivonultak a kolostorból, és egészen 1978-ig templomként működött. 1978 óta ökumenikus konferenciateremként szolgál a térség egyházi számára. Ma a kolostor a városka jelképe. A környező falvakban számos kisebb érdekes templom és kápolna található. Agia Napa híres csodálatos strandjairól, hosszú homokos partok, mindezek csábítják az európai turistákat. A legkülönfélébb sportolási lehetőségek, mint vízisí, surf, ejtőernyő, jetski, vitorlázás, kenu és búvársport lehetőségek. Ne mulassza el Ön sem! Agia Napán egész évben a legkülönbözőbb ünnepek sora szórakoztatja a turistákat. Áprilistól szeptemberig minden vasárnap délután tartanak a városban valamilyen rendezvényt, térzene, néptánc, ének szórakoztatja a nézőket a Seferis téren.

Sport: golf, lövészet, tenisz, kerékpározás, lovaglás, foci, mindez lehetséges.

Szabadidő: éttermek, kocsmák, tavernák, kávéházak, diszkók sora a hajnali órákig várja a vendégeket. A legtöbb hotelben esténként élő műsorral szórakoztatják a közönséget.

Forrás: Ayia Napa ismertető - Start Utazás
Keresés
12 527 utazás 634 611 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak