USA NYUGATI PART ÉS HAWAII

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103435
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Város: Honolulu, Kona, Las Vegas, Los Angeles, Maui, Oahu, San Diego, San Francisco

Szállás / program részletes leírása



 

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli.

 

~ Program ~

1. nap: Budapest – San Francisco
Repülés San Franciscóba, átszállással. Érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban, transzfer a San Francisco környéki szállásunkra.

2. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Coit Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Francisco környékén.

3. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a YOSEMITE Nemzeti Parkban, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke, a magas sziklafalak, festői völgyek, óriásfenyők és vízesések birodalma. Tavasszal a vízesések, míg ősszel a rozsdaszínbe öltözött táj kápráztatja el a látogatókat. Szállás Fresno környékén.

4. nap: Death Valley – Las Vegas
Utazás a DEATH VALLEY Nemzeti Parkon keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, pl. 1913-ban 57 oC-ot mértek. Itt forgatták a világhírű „Jézus Krisztus Szupersztár” című filmet. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point kilátópontokról csodás panorámában gyönyörködhetünk. Szállás Las Vegas-ban.

5. nap: Zion Nemzeti Park – Valley Of Fire
Irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION Nemzeti Park. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők és a pompás növényzet tanúskodnak. Továbbutazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. Szállás Las Vegas-ban.

6. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont. Vagy a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

7. nap: Calico Ghost – San Diego 
Dél-Kalifornia forró sivatagait sajátos, kísérteties szépség jellemzi, csipkés kanyonok, meredek dombok tagolják. Las Vegastól elbúcsúzva, megállunk CALICO „szellemvárosánál”, mely a XIX. század második felében virágzó ezüstbányász város volt. A XIX. század végére az ezüst elveszítette értékét, a bányák egymás után bezártak, a város pedig viszonylag rövid idő alatt elnéptelenedett. A látogatással hű képet kapunk az „Újvilág” XIX. századvégi életéről. Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. Szállás.

8. nap: San Diego
SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. Itt játszódik a XX. század legjobb vígjátékai közé sorolt, „Van, aki forrón szereti…” című film, Marilyn Monroe főszereplésével. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont. A délutáni órákban utazás Los Angeles-be. Szállás.

9. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Szállás Los Angeles-ben.

10. nap: Honolulu
Átrepülünk a Hawaii-szigetcsoport harmadik legnagyobb szigetére, Oahura. A turisták szerint OAHU minden óceánok legbámulatosabb területe. Messze kint található, a semmi közepén, ahol emberi számítások alapján nem is lehetne szárazföld. Itt mégis felhőkarcolók, egyetemek, autópályák épültek. Irány PEARL HARBOR, a II. világháború különleges, megrázó mementója, a japánok által lebombázott kikötő. Szállás Honoluluban.

11. nap: Maui – Szigettúra (fakultatív program)
Reggel repülés Maui szigetre a második legnagyobb a Hawaii-szigetláncban. A területet a természet fantasztikus változatossággal áldotta meg, hiszen megtalálható itt trópusi alföld, trópusi és szubtrópusi esőerdő és magashegység. A „felhők felett” található HALEAKALA-kráter (3.000 m), a PUU ULAULA-kilátó és a Haleakala vulkán-múzeum. WAILUKU városka főbb látnivalói a hangulatos utcák mellett a Kaahamanu templom (XIX. században épült egy fűkápolna és vályogtemplom helyén), valamint a Bailey House Múzeum, melynek berendezési tárgyai az 1800-as évek hangulatát őrzik. Útban a sziget nyugati felébe, rövid pihenő a KEPANIWAI Heritage Garden-ben, ahol a szigeten letelepedett főbb etnikai népcsoportok lakóházait, kertjeit ismerhetjük meg. Időjárás és útviszonyok függvényében látogatás az IAO VALLEY State Parkban kb. 500 m-es könnyű túrát tehetünk, ahonnan látható az Iao Needle, azaz Tűhegy csúcsa is. Este visszarepülünk Honoluluba.

12. nap: Oahu Folklór program
Délelőtt szigettúra, mely során megfigyelhetjük a lenyűgöző kontrasztot a pezsgő Waikiki és az északi part magányos strandjai között. Kis falvak és nagy farmok mellett elhaladva, esőerdőkön és népszerű szörfstrandokon átkelve láthatunk kis színes fatemplomokat, cukornád- és ananász ültetvényeket. Délután kirándulás Hawaii egyik legnépszerűbb látványosságához, a Polinéz Kulturális Központba, amit a mormon egyház azzal a céllal hozott létre, hogy bemutassa Szamoa, Új-Zéland, Fidzsi, Tahiti, Tonga, a Marquesas-szigetek és Hawaii kultúráját. Az őslakosok táncos-zenés program keretében tanítják a látogatókat kókuszpálmára mászni, kenuban evezni, tüzet rakni. Szállás Honoluluban.

13. nap: Pihenés, üdülés
Szabad program.

14. nap: Nagy Sziget (fakultatív kirándulás)
Üdülés vagy kora reggel repülés KONA-ba a Nagy szigetre, kihagyhatatlan nap a VULKÁNOK Nemzeti Parkba, ahol a még aktív vulkánok látványa és a Thurston lávacső felejthetetlen élményt nyújt. A vulkánok közül a Kilauea Caldera és a dühös East Rit Zone vonzzák leginkább a turistákat. Látogatás a Jaggar Múzeumban, majd továbbutazás a keleti parton fekvő HILO-ba. A város fejlődését a természet diktálta, hátrébb vonult a tengertől, hatalmas parkká alakítva a vízpartot, amiből az eső, orchideával és flamingóvirággal teli természetes kertet varázsolt. Késő este visszarepülünk Honoluluba.

15. nap: Pihenés, üdülés
Szabad program

16. nap: Los Angeles – Budapest
Reggel visszarepülünk Los Angeles-be, onnan hazautazás európai átszállással, Budapestre.

17. nap: Budapest 
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:
– Grand Canyon,
– Yosemite Nemzeti Park,
– Hawaii Vulkánok Nemzeti Park



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés,
- BBP.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:

Szervízdíj / borravaló: 80,- USD

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD ESTA ügyintézési díj irodánkban: 3.500,- Ft
A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza (NYUGATI PART kb. 120,- USD + Hawaii kb. 200,- USD)

Fakultatív programok:
– Grand Canyon helikopterrepülés; hajókirándulás San Franciscóban; esti városnézés Las Vegasban, Universal Studios Los Angelesben stb. kb. 440,- USD (Utóbbi utazás előtt, irodánkban fizetendő!)
– Hawaii Maui Szigettúra repülővel (min. 15 fő): 320,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)
– Hawaii Nagy Szigettúra repülővel (min. 15 fő): 350,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

Vízum: új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA belépési engedély szükséges!

Kedvezmény a 3. személynek 2 ágyas szobában,
2 – 17,99 éves korig: 280.000,- Ft
18 éves kortól: 220.000,- Ft

 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás