Alanya

Alanya a török riviéra legnépszerűbb üdülővárosa, Törökország Földközi-tengeri régiójában. Antalya tartományához tartozik, ám Antalya városától 120 km-re található. Mediterrán éghajlata, természeti kincsei és történelmi emlékei révén Alanya kedvelt turisztikai célpont, a Törökországba érkező turisták 9%-a ide látogat, ami nem is csoda, hiszen gyönyörű.


Alanya

Alanya úti célok:Alanya

Alanya, Törökország - Hotelek kitűnő strandok, látnivalók

Történelme a római korba nyúlik vissza, amikor hírhedt kalózerőd volt. . 

Alanya a Földközi-tenger egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma, rengeteg hotel várja tárt karokkal az idelátogató turistákat.. Alanya nyaralókat mágnesként vonzó széles homokos tengerpartja mellett az óvárosban kellemes hangulatú kávézókat, éttermeket rejt. A város szimbóluma a tengerbe nyúló hegyszirten álló Vörös torony, mely a Néprajzi Múzeumot is magában foglalja, de a Seljuk erőd. Az alsó városból egy út vezet végig az öböl körül egészen a hegyszirt tetejéig, ahonnan csodás kilátás nyílik a Taurus hegységre, az alanyai öbölre és a méltán híres Kleopátra strandra.

A város egyedi természeti értéke a Damlatas csepkőbarlang, mely közel 95% páratartalomával az asztmában szenvedőknek jótékony hatású.

A nevezetességek és a hotelek mellett Alanya kitűnő strandokkal is büszkélkedhet. A központtól nyugatra fekvő finom homokú Kleopátra strand a legkedveltebb. Természetesen a legnépszerűbb vizi sportok szinte minden strandon megtalálhatóak

 Forrás: Alanya ismertető - Start Utazás
Keresés
10 903 utazás 372 761 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak