Abu Dhabi


Abu Dhabi úti célok:Abu Dhabi

Az Egyesült Arab Emírségek egy olajban gazdag állam Dél-kelet Ázsiában az Arab-félsziget dél-keleti részén. Hét emírséget foglal magában: Abu Dhabit, Ajmant, Dubait, Fujairahot, Ras al-Khaimaht, Sharjaht és Umm al-Quwaint. Ezekből a turisztikailag is kiemelt térségek: Dubai, Sharjah és Abu Dhabi

Az ország területének nagy része sivatag, ide is átnyúlik a Föld legnagyobb homoksivatagja, a Rub’ al-Khali. Az ország északi és keleti részei nyújtanak egy kis felüdülést, itt hegyek és termékeny síkságok találhatók.

Időjárás: Májustól szeptemberig óriási a páratartalom és 40 fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén, csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást.

Hivatalos pénz: 1 dirham = 100 fil (AED)  1 AED kb. 55 Ft. Nemzetközi hitel-, és bankkártyákat elfogadják.
Az árak olcsónak mondhatók, jellemzőek a vásárlásösztönző akciók.

Abu Dhabi a főváros és az emír székhelye.
Egzotikus hely, ahol a szépség a mérhetetlen gazdagsággal ötvöződik. Sajátos hangulata a régi és az új, az ősi és a modern világ keveredéséből fakad. Nem ódon épületeiről híres! Az Al-Husn palota, vagy ahogyan a helyiek nevezik, az Öreg Erőd egyike a kevés 30 évesnél idősebb épületnek. A Női Kézmûvesek Központjában állandó kiállítás és vásár mûködik. A bazár nem vetekedhet a dubai bazárral, de azért érdemes felkeresni.

Forrás: Abu Dhabi ismertető - Start Utazás
Keresés
3 456 utazás 136 190 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System
© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak