USA - Keleti-part II. - kirándulással a Niagarához és Torontóba

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77322
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Város: Baltimore, Boston, Corning, New York, Niagara, Philadelphia, Toronto, Washington

Szállás / program részletes leírása



Mindazon utasaink részére, akik erre az útra 2017. október 12-ig jelentkeznek, és befizetik az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból. Teljes összeg – egyösszegű – befizetése esetén az előfoglalási kedvezmény 6%!

 

1. NAP: BOSTON

Elutazás Budapestről egy európai átszállással Bostonba. Szállás Boston környékén (2 éj).

2. NAP: BOSTON, PLYMOUTH

Városnézés Bostonban, az Egyesült Államok egyik legszebb városában. Az amerikai nagyvárosok közül talán Boston emlékeztet legjobban az angol városokra. Joggal szokták az amerikai függetlenség bölcsőjének is nevezni, a városközpont jó pár történelmi épülete emlékeztet a függetlenségi háború időszakára.
Délután szabad program Bostonban, vagy:
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a bájos Plymouth városkába, ismerkedés Amerika történelmének kezdeteivel. Itt kötött ki 1620-ban az első angol telepeseket szállító hajó, a Mayflower. A város mellett található Plimoth Plantation skanzenegyüttes nagyszerű képet ad a korszak viszonyairól, bemutatva a korai telepesek és az indiánok életét is. A hatás úgy válik teljessé, hogy a rekonstruált faluban korabeli ruhákba öltözött emberek élik (játsszák) az egykori lakosok mindennapjait.
A fakultatív program ára: 13.200 Ft (belépődíjjal) – garantált indulás. A fakultatív programot azon utasainknak ajánljuk, akik szeretik a történelmet.

3. NAP: NEWPORT, NEW HAVEN

Délelőtt utazás egy hangulatos tengerparti üdülővárosba, Newportba, mely tele van szebbnél szebb XIX. század végi kastélyokkal. Közülük a leghíresebb a „The Breakers”, egy pazarul berendezett, 70 szobás, neoreneszánsz stílusú kastély, melyet a magyar kötődésű Vanderbilt család építtetett. A kastély megtekintése után továbbutazás New York felé. Útközben New Havenben ismerkedés a világhírű Yale Egyetem történelmi épületeivel. Itt tanult többek között mindkét Bush és Clinton elnök is. Szállás New York környékén (2 éj).

4. NAP: NEW YORK

Egész napos városnézés a szuperlatívuszok városában (Battery Park, Ground Zero, One World Trade Center, Wall Street, Brooklyn-híd stb.). A városnézés fénypontját jelenti majd egyrészt a panoráma az Empire State Building 86. emeletéről, másrészt a hajókirándulás a Szabadság-szigethez, ahol a város jelképe, a monumentális Szabadság-szobor áll.

5. NAP: NEW YORK

A városnézés folytatása New Yorkban (Soho, Chinatown, Times Square, Central Park stb.), majd szabad program. Lehetőség a Central Parkban található Metropolitan Múzeum megtekintésére (a világ egyik leggazdagabb múzeuma), illetve további nevezetességek felkeresésére.
A késő délutáni órákban továbbutazás délnyugati irányba, szállás Philadelphia környékén (1 éj).

6. NAP: PHILADELPHIA, BALTIMORE

Délelőtt városnézés Amerika egyik legfontosabb történelmi városában, Philadelphiában. Itt található az Independence Hall (Függetlenség Csarnoka), ahol 1776-ban aláírták a Függetlenségi Nyilatkozatot és megfogalmazták az Egyesült Államok alkotmányát is néhány évvel később (UNESCO világörökség). Délután továbbutazás a Washington melletti szállodába (2 éj). Útközben ismerkedés Baltimore modern városával, séta a hangulatos kikötőben.

7. NAP: WASHINGTON DC

Egész napos városnézés az Egyesült Államok gyönyörű fővárosában: Fehér Ház, Capitolium, Lincoln-emlékmű, Vietnámi Veteránok emlékműve, Arlington Nemzeti Temető stb. Délután lehetőség múzeumlátogatásra, pl. a világhírű Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumban (Amerika egyik leglátogatottabb múzeuma).

8. NAP: WASHINGTON DC, LANCASTER (AMISH FARM)

Délelőtt szabad program, lehetőség további washingtoni múzeumok és nevezetességek megtekintésére.
Délután továbbutazunk Pennsylvania állam fővárosa, Harrisburg irányába. Útközben a Lancaster külvárosában található Amish farm megtekintése. A farm képet nyújt az amishok életmódjáról, arról, hogyan él a XXI. században, XVIII. századi körülmények között, a modern civilizációtól szinte teljesen elszigetelten ez a közösség.
Szállás Harrisburg mellett (1 éj).

9. NAP: HARRISBURG, CORNING

Utazás észak felé, a kanadai határon található Niagara-vízeséshez. Útközben rövid látogatást teszünk az amerikai csokoládégyártás központjában, a Harrisburg mellett felépített Hershey Csokoládémúzeumban, majd egy szép kisvárosban, Corningban a látványos üvegmúzeumot tekintjük meg.
Szállás Niagara Falls városban, a kanadai oldalon (2 éj).

10. NAP: NIAGARA (AMERIKAI ÉS KANADAI OLDAL)

Az egész napot a Niagaránál töltjük. Kilátópontok felkeresése az amerikai és a kanadai oldalon, majd lehetőség részt venni a klasszikus hajókiránduláson, melynek végcélja a Kanadához tartozó, félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés.

11. NAP: TORONTO

Utazás az Ontario-tó partja mentén Torontóba. Autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street – a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, Sky Dome, kikötő stb.). A program fénypontjaként lehetőség lesz felmenni a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt).
Ezután transzfer a torontói repülőtérre, elutazás egy európai átszállással Budapestre.

12. NAP:

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

Beutazási engedély, vízum: Magyar állampolgárok esetében az útlevélnek legalább a hazaérkezés napjáig kell érvényesnek lennie.
Az Egyesült Államokba történő belépés elektronikus beutazási engedéllyel (ESTA) vagy érvényes amerikai vízummal lehetséges (2017 januári információk alapján).
1. ESTA: 2008 óta magyar állampolgárok (*az alábbi kivételektől eltekintve) a Vízummentességi Program keretében üzleti vagy magáncélból 90 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül, ESTA engedéllyel utazhatnak az Egyesült Államokba. A beutazási engedélyt interneten keresztül (magyar nyelven) lehet igényelni, a következő linken https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Óvakodjanak minden ettől eltérő honlaptól, amelyen ESTA-engedély intézését hirdetik, mivel azok akár a többszörösét is elkérhetik a hivatalos díjnak.
Az engedély díja (14 USD) az USA Belbiztonsági Minisztériumának fizetendő, a fizetés bankkártyával az interneten keresztül történik. Az ESTA engedély többszöri beutazásra jogosít, és 2 évig érvényes.
* Fontos, hogy aki 2011. március óta járt Irakban, Iránban, Jemenben, Líbiában, Szíriában, Szomáliában vagy Szudánban, illetve kettős állampolgár ezen országok valamelyikében, egy 2016-os törvény értelmében már nem jogosult a vízummentes belépésre az Egyesült Államok területére. Esetleges meglevő ESTA-ja érvényét veszti, és ezentúl vízumot kell igényelnie.
2. VÍZUM: A vízum újonnan történő igénylését (*a fenti esetek kivételével) nem ajánljuk, mivel annak ügyintézése jóval körülményesebb és költségesebb a fent említett ESTA beutazási engedélynél. Ha valaki már rendelkezik érvényes amerikai vízummal, nem kell ESTA engedélyt igényelnie, az amerikai vízum a lejáratának napjáig jogosít a beutazásra. Az érvényes vízumot a lejárt útlevélben is elfogadják, ez esetben persze szükség van egy új, érvényes útlevélre is.
Az elektronikus beutazási engedély (vagy a vízum) egyénileg intézendő, de természetesen irodánk szükség esetén segítséget nyújt, és bővebb tájékoztatást is küldünk utasainknak kb. 2 hónappal indulás előtt. További információk az elektronikus beutazási engedéllyel és a vízummal kapcsolatban: http://hungarian.hungary.usembassy.gov

 

 



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza
- a repülőjegyet,
- a helyi autóbuszt,
- a 10 éjszakai szállást reggelivel,
- az útlemondási biztosítást,
- a felsorolt progra­mokat,
- az idegenvezetést indulástól érkezésig,
- valamint a következő belépőjegyeket:„The Breakers” kastély New­portban, Empire State Building pano­ráma-kilátó és Szabadság-sziget hajó­ki­rán­du­lás New York­ban, Amish farm Lancasterben, az üveg­mú­zeum Corningban, valamint a Niagara hajó­ki­rán­du­lás.
(Egyes ne­ve­zetes­sé­gek ingyen látogathatóak, például New Havenben a Yale Egyetem, Wa­shing­tonban a Légi és Űrhajózási Múzeum, az Arlington Nemzeti Temető és a Hershey Csoko­lá­démúzeum.)


Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- repülőtéri illeték,
- fakultatív program,
- vízumdíj / ESTA engedély,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- a helyszínen borravalót illik adni a gép­ko­csi­ve­zetők­nek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Uta­son­ként összesen kb. 25 dollárra kell számí­tani.

 

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás