Keresztül Dél-Amerikán: Peru/Brazília - Argentína hosszabbítási lehetőséggel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77170
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Argentína, Brazília, Peru
Város: Arequipa, Cuzcó, Lima, Machu Picchu, Nazca, Rio de Janeiro

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  Machu Picchu ezoterikus romjai
·  Repülés a Nazca vonalak felett
·  Iguacu a világ egyik legnagyobb vízesése
·  Krisztus szobor és a Copacabana Rióban

"Az Iguacu grandiózussága mindekire nagy hatással van, de az én gyermekkori vágyam Peru misztikus földje volt. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta."

 

1. NAP: BUDAPEST – LIMA
Elutazás európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába, este szabadprogram. Ezen a napon nincs vacsora.

2. NAP: LIMA – NAZCA
Reggel autóbusszal elutazunk a híres Nazca-vonalakhoz. Nazca városkába megérkezve a repülőtérre megyünk. Fakultatív program keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazcavonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kite­kintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű raj­zolatok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 39.000,- Ft. Szállás Nazcaban.

3. NAP: NAZCA – AREQUIPA
Reggeli után útnak indulunk Arequipa felé. Varázslatos tájon hala­dunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán szik­lákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legnagyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Szálláshely elfoglalása.

4. NAP: AREQUIPA – PUNO
Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipaban. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. században épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punoban lesz. Szabadprogram, alkalmazkodás a magaslati klímá­hoz, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

5. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO
A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szigetekhez a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigete­ket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

6. NAP: PUNO – CUSCO
Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismer­kedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpa­kát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscoban (3 éj).

7. NAP: CUSCO
Városnézés Cuscoban, mely 3.250 méterrel van a tengerszint felett. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap temp­lomát és a belvárost. Lenyűgöző azt az építészeti módszert látni, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal összeillesztet­ték a hatalmas köveket. Délután kirándulunk a város közelé­ben található inka régészeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka-Pukara erőd romjait.

8. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO
Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

9. NAP: CUSCO – LIMA
Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. A fővárosban fél napos városnézés. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Szabadprogram, majd szállás.

10. NAP: LIMA – BUDAPEST. HOSSZABBÍTÁS ESETÉN: TOVÁBBUTAZÁS ASUNCIONBA
Ezen a napon, mindenki számára szabadprogram Limában és este transzfer a repülőtérre. Akik úgy döntöttek nem utaznak tovább velünk, azok európai átszállással hazautaznak. Másnap (induláshoz viszonyított 11. napon) az esti órákban érke­zés Budapestre. Ezen a napon esti étkezés csak a repülőgépen lesz. A csoport többi tagja a késő esti órákban indul Limából Paraguay fővárosába, Asuncionba. Éjszaka a repülőn.

+1 NAP: ASUNCION
Érkezés a kora reggeli órákban, transzfer a repülőtérről a városi szállodánkba, szobák elfoglalása és pihenés. Délután 3 órás városnézés Asuncionban, Dél-Amerika legrégebbi városában, amit ezért Városok Anyjának is hívnak. Főbb nevezetességek: Paraguay hőseinek Pantheonja, Elnöki palota, Szenátus épülete, vasútállomás a déli kontinens első gőzmozdonyával, kikötő. Elmegyünk a város legnagyobb piacára ahol számos kézmű­ves termék között válogathatunk. Szabadidő után térünk vissza szállásunkra.

+ 2. NAP: ASUNCION – MONDAY’S FALL – IGUACU
Reggeli után elhagyjuk a szállodát és autóbusszal elutazunk Brazília felé. Útközben rövid pihenőket tartunk, majd a brazil határ előtt megtekintünk még Paraguayban egy másik vízesést, a Monday’s Falls-t. Az azonos nevet viselő nemzeti park terüle­tén található vízesés 45 méter magas és néhol 120 méter széles. Továbbutazunk a mindössze 24 km-re fekvő Foz de Iguacuba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. (2 éj)

+3. NAP: IGUACU – ARGENTÍNA – BRAZÍLIA
Reggel átlépünk a határon Argentínába. Először az Iguacu víz­esés argentin oldalához látogatunk el. Ez a látványosabb sza­kasz. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuha­tag látványa. A legnagyobb és leglátványosabb az „Ördögtorok vízesés”, melynél előttünk, teljes pompájában, 4 km szélesség­ben zubog alá a víz. Ide kisvonattal juthatunk el. Este visszatérünk a brazil oldalon található szállásunkra.

+ 4. NAP: IGUACU – RIO DE JANEIRO
Délelőtt autóbuszos kirándulás az Iguacu-vízesés brazil olda­lához, ahol szemből látható a lenyűgöző Ördögtorok, melynél 4 km szélességben (!) zubog alá a víz. Itt messzebbről nagyobb egységében láthatjuk azokat a vízeséseket, ahol előző nap köz­vetlenül sétáltunk. Az „Ördögtorok" zubogó vízesését innen más szemszögből csodálhatjuk meg. Mindkét nap kiváló fotók készülhetnek. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és irány Rio de Janeiro. Transzfer a szállásra (2 éj).

+ 5. NAP: RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS
Délelőtt fakultatív városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanat és az Ipanemat. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrom, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt ren­dezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanara, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés magyarul, (belépőkkel, helyszíni jelent­kezéssel): 100 USD. Akik nem jönnek a programra, azok­nak egész nap, a többieknek délután szabadprogram és fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

+ 6. NAP: RIO DE JANEIRO
Nemcsak Rió csodája a Megváltó Krisztus szobor, ezt is bevá­lasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őserdőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, busszal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látványban. Méltó lezárása ez a mesés 2 hétnek. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

+ 7. NAP: BUDAPEST
Hazaérkezés menetrend függvényében Budapestre.

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem, mely kb. 40 USD!

Peru programnál min. létszám: 15 fő. Hosszabbításnál min.: 10 fő

Oltásokkal kapcsolatos információkat az Általános Oltóközpont weboldalán találják.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
- Reggelis ellátást
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
- Belépőjegyek

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulások,
- fakultatív vacsora
- repülőtéri illeték.
- fakultatív hosszabbítás

Helyben fizetendő:
- borravalók, kb. 40 USD/fő.

 

 
Töltődik a foglalási lap








© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás