Cseh kastélyok és Prága

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 72372
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Csehország
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest – Lednice – Prága
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Lednicébe, a dúsgazdag Liechtenstein hercegek egykori birtokára, amely „Lednice-Valtice kultúrtáj” néven szerepel az UNESCO Világörökség listán. Látogatás a pazar, angol főúri mintára építtetett nyári kastélyban és parkjában. A délutáni órákban érkezés Prágába, amit joggal neveznek a „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen csak a városok királynőjének. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. A prágai Zsidónegyed egy részét a 19. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait. A szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Karlovy Vary
Reggeli után fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye, több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvésű városban ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnéző séta a folyópartot övező műemléképületek és üzletsorok mentén és látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Visszaérkezés Prágába az esti órákban. (Ár: 20 EUR/fő)

3. nap: Prága
Reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Moldva bal partján, a Várnegyedben, a sziklamagaslatra épített várban. A vár Prága legrégebben lakott része, a főváros egyik történelmi negyede és kiemelt nevezetessége, amit helyi idegenvezetővel tekintünk meg. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7.28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor és a Loretói Szűz Mária-templom kívülről, majd a vár területén a gótikus Szent Vitus székesegyház, a régi királyi palota, a Szent György bazilika és a mindössze 11 házból álló Arany utcácska, a várnegyed legkisebb utcája lesznek a legfontosabb látnivalóink. A Hradzsin felfedezése után séta és egy kis szabadidő a Kisoldalon, majd a Károly hídon átsétálva élvezhetjük a város egyedülálló hangulatát, aztán elvegyülhetünk a Vencel tér forgatagában. Szállodánkba az esti órákban érünk vissza.

4. nap: Hluboka – Cesky Krumlov-Budapest
Reggeli után indulás Dél-Csehországba. Látogatás a Moldva melletti Hluboka kastélyban, melyet egykori tulajdonosai az angol uralkodó rezidenciájának, a windsori kastélynak a mintájára alakítottak át. Az építkezést kezdeményező hercegi pár, II. János Adolf Schwarzenberg és felesége Eleonóra nagy gonddal alakította ki a kastély épülete körül fekvő 58 hektáros teraszos parkot is gazdag növényzetével. A Moldva felett, festői környezetben épült várkastély egyedülálló fegyvergyűjteménnyel rendelkezik. Következő megállónk a cseh városok gyöngyszeme, Cesky Krumlov. Dél-Csehország történelmi és kulturális gyöngyszeme , ma a Világörökség része. Ez a középkorból ránk maradt kisváros hangulatos óvárosával, girbe-görbe utcáival, egyedülálló polgári házaival és impozáns várával garantáltan lenyűgöz minden látogatót.Programunkból nem maradhat ki a Cseh Köztársaság második legnagyobb várkastély komplexuma sem, mely Közép-Európa legjelentősebb műemlékei közé tartozik. Közös séta a Moldva kanyarulata által körülölelt festői, középkori reneszánsz belvárosban. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Prágai vár 450 CZK
Lednice 280 CZK
Hluboka 280 CZK
Karlovy Vary Becherocka múzeum 280 CZK

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché

Szállás: Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap




Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
Utazási magazin
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak Napelemes rendszerek, energiahatékonysági beruházás